Numri 666

Shko poshtė

Numri 666

Mesazh  Admin prej 07.01.09 17:41"Ketu eshte urtia. Ai qe ka mend, le te beje llogari numrin e bishes, sepse eshte numer njeriu; dhe numri i tij eshte gjashteqind e gjashtedhjete e gjashte." (Zbulesa 13:18 )

Bibla na meson se Antikrishti nje dite do te kete kontroll te plote ekonomik e fetar te te gjithe botes. Te gjithe njerezit do ta adhurojne ate dhe, me qellim qe ata te kene mundesi te blejne ose te shesin, atyre do t'u vihet nje shenje (damke) mbi doren ose mbi ballin e tyre. Ata qe nuk pranojne ta kene damken, do te ndiqen ose eliminohen (vriten).

Per shkak te te vizatuarit te tij mbi trupat e ca muzikantesh rroku, si dhe te shfaqjes se tij ne filma kulti, numri 666 konsiderohet, pa dyshim, si nje numer prej djalli. Ai gati arrin te fuse tmerr ne zemrat dhe mendjet e disa besimtareve.

Duke menjanuar spekullimet, ne kete artikull ne do te diskutojme faktet qe kane lidhje me "shenjen ose damken e bishes". Eshte e rendesishme te heqim nga mendja ato mithe qe rrethojne kete ceshtje dhe te perqendrohemi konkretisht tek ajo qe thote Bibla. Ky shkrim nuk paraqet ketu nje zbulese te re, por thjesht nje pranim vetem te asaj qe thote Bibla.

Kur mundohemi te kuptojme ose interpretojme profecite e Bibles (duke perfshire edhe kete ne fjale), duhet te tregojme shume kujdes e vemendje.

Celesi i te shpjeguarit te te gjitha profecive biblike eshte ky: kur nje profeci duket pa pike dyshimi qe ka kuptim simbolik ose figurativ, mos e interpreto ate ashtu sic eshte shkruar, fjale per fjale, por mbaj mend qe, edhe pas simbolizmit mund te jete fshehur nje kuptim konkret, qe mund te interpretohet ashtu sic eshte shkruar.

Nese nuk tregojme kujdes te tille, atehere do te biem ne te njejtin kurth sic kane rene shume kulte, madje edhe grupe kristiane.

Per shembull, disa besojne se shenja e bishes do te thote ta adhurosh Perendine diten e diele. Ky interpretim eshte budallallek dhe i pabazuar ne Bibel (shiko Zbulesen 16:2). Nese disa pikepamje nuk bazohen ne Bibel, atehere ato jane te gabuara, edhe pse mund te duken te arsyeshme. Kjo ceshtje e shenjes se bishes duhet studiuar me mencurine qe na jep Shpirti i Shenjte i Perendise. Po nuk vepruam keshtu, atehere do arrijme vetem ne spekullime te kota.

Shume njerez do thone kur te lexojne kete shkrim: "Une s'i kuptoj keto gjera". Por, ju lutem lexoni me kujdes vargun e meposhtem:

"...dhe qe askush te mos mund te blinte ose te shiste, po te mos kishte damken ose emrin e bishes ose numrin e emrit te saj." (Zbulesa 13:17)

A i vute re tre gjerat qe permenden ne kete varg?

1.) Nje damke 2.) Nje emer 3.) Nje numer

Keto te treja nuk jane e njejta gje. Kete fakt e verteton perdorimi i lidhezes "ose" ne fjaline e mesiperme. Prandaj numri 666 nuk eshte "damka e bishes". Bibla na tregon se vlera numerike e emrit te bishes do te jete gjashteqind e gjashtedhjete e gjashte.

Shenja qe do te kete Antikrishti do te jete nje damke konkrete, per shembull, nje embleme ose mbishkrim. Ai nuk do te ece lart e poshte me numrin 666 mbi ball. Po e permbledh ate qe dua te them: "Damka" nuk eshte "emri" ose "numri". Keto tre gjera jane te ndara nga njera-tjetra. Prandaj "damka e bishes" nuk eshte 666.

"Numri" eshte dhene ne kete varg, sepse "Emri" i Antikrishtit nuk eshte shkruar ne asnje vend ne Bibel. Askush nuk do ta dije kush do te jete Antikrishti para se ai te shfaqet.

Per kete arsye, mund te themi me bindje se askush nuk do ta kete "damken e bishes" para se bisha te hyje ne skenen boterore. Ne nuk e dime "emrin" e tij, sepse akoma s'e dime si ta llogaritim "numrin" e tij.

Eshte pikerisht ky "numer", i cili i ka intriguar besimtaret prej shekujsh. Fatkeqesisht, perpjekjet e tyre kane dhene rezultate te cuditshme dhe te habitshme.

Shume kode numerike jane krijuar per te llogaritur "emrin" e Antikrishtit. Njerez te tille si: Perandori romak, Nero, shume papa katolike, Luteri, Kalvini, Napoleoni, Hitleri, madje edhe Henri Kisinxher, jane identifikuar si "bisha" e kesaj profecie, por te gjitha keto supozime kane dale te gabuara.

Besimtare te tjere kane thene se, po te perdoret nje kod special, fjala "kompjuter" llogaritet si 666. E verteta qendron keshtu: shume emra jane manipuluar ne te kaluaren, me qellim qe te gjendej nje person si Antikrishti.

Njerezit kane perdorur anglishten, si gjuhe me te cilen te llogarisin numrin 666. Por, kur kjo gjuhe s'ka dhene rezultat, atehere ata kane perdorur gjuhe te tjera.

Madje, ata kane arritur deri aty sa te shtojne edhe germa te tjera per te llogaritur numrin. Perpjekte te tilla jane qesharake dhe te pabazuara ne Bibel.

Pershkrimi qe i ben profeti Daniel mbretit Nebukadnetsar eshte perdorur gjithashtu per te ilustruar numrin 666 ne kete menyre: Statuja e mbretit ish e larte 60 kubite, e gjere 6 kubite, dhe numri i veglave muzikore te perdorura per te adhuruar mbretin ne ceremoni ish po aq, 6 (Lexo Danieli 3, vargjet 1 dhe 7). Pra, 600+60+6=666.

Por ketu qendron gabimi. C'lloj aritmetike eshte kjo? Edhe une qe s'jam shume i mire me numrat, e llogaris kete shume si 72, jo 666!

Si nje ish-katolik, une besoj se feja e Romes eshte anti-kristiane dhe se papet e saj jane antikrishta. Gjithashtu besoj se ka shume mundesi qe Antikrishti ose profeti i tij i rreme do te jete nje pape, por nuk jam i mendimit qe perdorimi i gjuhes Latine (dhe vleres numerike te saj) te con ne zbulimin e papeve si antikrishta. Kjo mund t'ju habise juve, por lexoni me poshte.

T'ju bej nje pyetje (dhe kush e gjen, merr noten 10): Ne cilen gjuhe eshte shkruar Testamenti i Ri? Po, e sakte, Testamenti i Ri (duke perfshire edhe Zbulesen 13:18) eshte shkruar ne gjuhen greke.

Atehere, pse duhet te perdorim gjuhen angleze ose latine per te llogaritur "emrin" e Antikrishtit? Greqishtja ka vleren e saj numerike dhe meqenese Testamenti i Ri u shkrua ne greqisht, atehere numri 666 duhet te deshifrohet ne greqisht.

Mencuria per te llogaritur kete numer duhet te gjendet ne gjuhen greke dhe jo ne gjuhe te tjera. Nese perdorim anglishten ose latinishten per te gjetur kuptimin e "numrit", kjo do te thote qe mund te perdorim cdo lloj gjuhe tjeter per te arritur te njejtin rezultat.

Por kjo gje eshte e pamundur; cdo gjuhe ka vleren e saj numerike. Ndaj, a s'eshte me mire t'i bejme llogarite sipas menyres se Perendise?

T'i biem shkurt: Para se "numri" te deshifrohet, "emri" i Antikrishtit duhet te perkthehet ne fillim ne greqisht, po qe se ai eshte nga Roma. Atehere fjala qe del pas perkthimit ne greqisht duhet te kete vleren gjashteqind e gjashtedhjete e gjashte.

C'ndodhet brenda nje numri?


A eshte numri i bishes gjashte gjashte gjashte apo gjashteqind e gjashtedhjete e gjashte? Ndonese pergjigja e kesaj pyetjeje eshte mese e qarte, shume e interpretojne 6-6-6 si numrin e antikrishtit. Ata thone se, meqenese "6"-a eshte numri i njeriut, atehere 6-6-6 duhet te perfaqesoje nje trinitet i rreme.

Por numri i Antikrishtit nuk eshte tre gjashta, por nje numer i vetem, 666. Po te mos e zberthejme kete numer ne njesi me te vogla (si psh. ne qindeshe e ne dhjeteshe), atehere nuk do arrijme ta kuptojme profecine ashtu sic duhet. Ne

qofte se, psh. neser ti shkon ne banke dhe terheq nga libreza jote 111 leke, ne xhep do kesh 111 leke dhe jo 3 leke, sepse ti e di shume mire se 1 leke+1 leke+1 leke nuk bejme 111 leke.

Ja pra, keshtu duhet ta llogarisim edhe ne numrin 666. Bejme gabim biblik, po te veprojme ndryshe.

Ndonese numri 6 mund te jete numri i njeriut, kjo nuk do te thote se 666 eshte numri i nje triniteti te rreme, edhe po qe se perdorim metoden e gabuar te permendur me siper.

Gjashteqind e gjashtedhjete e gjashte nuk eshte numri i ndonje "njeriu" apo qofte edhe te "tre njerezve", perkundrazi, "eshte numri i bishes".

Kjo do te thote se ky numer i perket vetem nje personi te vecante. Vetem emri i Antikrishtit do ta kete shumen numerike 666.

Damka e bishes, damke e cila do t'u vendoset te gjithe atyre qe do adhurojne Antikrishtin, ka shume te ngjare te jete nje pershtatje e ADN-se tone.

Cdo mashkull, femer, femije e i rritur (ne fakt, te gjitha qeniet e gjalla) kane ADN e tyre personale, e cila nuk mund te ndahet me askend tjeter.

ADN-ja mund te modifikohet ne menyre te atille qe t'i ngjaje vijave kod te vizatuara ne kutite e ushqimeve qe blejme ne ne dyqan.

Nuk eshte e paimagjinueshme idea qe thote se ADN-ja mund te perfaqesohet nga nje seri numrash, qe i perkasin ketyre vijave. Atehere, nje numer i tille serial do te jete krejt individual, d.m.th. cdo individ do kete numrin e tij serial.

Kjo nuk do te thote se ADN-ja e Antikrishtit do ta kete vleren 666; eshte emri i tij qe, po te llogaritet, do te kete vleren 666.

Atehere, kush eshte Bisha?

Po te mos e keni vene re deri tani, kjo pyetje eshte pikerisht thelbi i Zbuleses 13:18. Ne kete artikull, une nuk ju kam dhene juve asnje formule, qe ju ta zgjidhni vete kete ceshtje, sepse une besoj se ne do ta kemi urtesine dhe diturine per t'i kuptuar keto gjera kur te vije koha e duhur.

Po, vazhdoni te shikoni me kujdes se c'po ndodh ne bote sot. Nese do perpiqeni ta gjeni se ke perfaqeson numri 666, kini parasysh te perdorni gjuhen greke per kete qellim.

Askush nuk mund te jete plotesisht i sigurte sot qe te thote se kush eshte Bisha. Spekullimet te cojne ne budallallek. Nese besoni se papa Gjon Pavli II eshte Antikrishti, atehere pergatituni te merrni vesh se jeni 100% gabim. "Urtesia" per te llogaritur numrin do t'u jepet atyre (duke perfshire ndoshta edhe ne), qe do jetojne ne kohen e shfaqjes se bishes.

Atehere, si papritur, gjithcka qe kemi lexuar me pare per bishen, do kete kuptim dhe misterit do i vije fundi. Kur apostulli Gjon shkruan se "Ketu eshte urtia. Ai qe ka mend, le te beje llogari numrin e bishes...", kjo do te thote se jo cdo njeri e ka nje mencuri te tille.

Ne besojme ne ate qe teologet e quajne "zbulese progresive". Kjo do te thote se disa te verteta biblike qe kane lidhje me ngjarjet e diteve te fundit te botes, zbulohen me qarte kur ketyre ngjarjeve iu afron data e ndodhjes.

Per shembull, para vitit 1800, shume pak njerez flitnin per "rrembimin e kishes ne qiell". Edhe pse kjo teme ka qene gjithnje e pranishme ne Bibel, shume pak njerez ne ate kohe e kuptonin ose mendonin rreth saj.

Me shume drite mbi kete ceshtje eshte hedhur vetem ne fillim te shekullit XX-te. Tani ne e kuptojme ate qe Luteri, Tindeil, Uesli dhe te tjere nuk e kane kuptuar me pare. I njejti arsyetim mund te behet edhe per numrin gjashteqind e gjashtedhjete e gjashte.

Si perfundim

Bibla thote se kushdo qe e pranon damken, emrin e bishes, apo e adhuron ate, do te jete perjete i mallkuar. Ajo "damke" ndoshta do te jete mbishkrimi i Antikrishtit, por nje gje eshte mese e sigurte: "damka" nuk eshte "emri", vlera e te cilit, po te llogaritet, arrin ne 666. Prandaj, "damka" e bishes nuk eshte 666. Ky numer eshte shuma e "emrit" te tij.

Une nuk besoj se ne duhet te fillojme te kerkojme nje person qe ka 666 te vulosur mbi ballin e tij. Nuk jam i mendimit, gjithashtu, se nje numer i tille do te shkruhet mbi trupat e njerezve.

A do ta besonit ju se nje formular i zyres se taksave me numrin 666 te shkruar mbi te, ju eshte derguar juve nga Antikrishti? A do ta hidhnit tej, pa u menduar, nje kartmonedhe 5 mije lekeshe, vetem se diku mbi te eshte shkruar 666.

Sic e thashe edhe me lart, nje interpretim i sakte i Bibles eshte nje pike themelore ne te kuptuarit e saj, e sidomos te profecive ne te. S'eshte nevoja t'i perdredhim fjalet ne Bibel per t'i dhene atyre kuptimin qe duam ne. Perendia na ka folur ne Fjalen e Tij, le ta leme Ate te na flase.

Nga Gary J. Hall
Perktheu Magdalena Maylam


Edituar pėr herė tė fundit nga Explorer nė 11.02.14 16:22, edituar 2 herė gjithsej

Admin

1141


Mbrapsht nė krye Shko poshtė

Numri i kafshes edhe tek nje parti

Mesazh  kristigothic prej 03.10.09 13:09

Numri i kafshes edhe tek nje parti

Te gjithe e dime domethenien e numrit 666. Sipas shpjegimeve biblike shifra 3 i perket njeriut, ndersa 6 i perket Zotit. 666-njeriu i pafuqishem qe sillet si Zot, kerkon vemendje dhe respekt.

Gjithashtu po te shkosh ne rrugen e tij mund te kesh cfare te duash: fame, pushtet, pasuri, etj. Pra behet fjal per Djallin. Numri 666 eshte shenje trupore e kafshes sipas Apokalipsit te Bibles.

Ky simbol gjendet shpesh edhe ne Masoneri. Gjithashtu duhet permendur se numri 666 qendron i fsheher neper shume simbole te tjera. Por te pakte duhet te jene ata qe kete simbol e kane vene re tek nje parti shqiptare.

Behet fjale pikerisht per parine G99. Shihni me kujdes udhezimet: G99 mund te shkruhet ndryshe g99. Sikur te rrotullojme 180 grade shkrimin g99, a nuk do te vinim re dicka te ngjashme me 666?
Besimi esht ne doren tuaj, une thjesht jap fakte dhe argumenta.
avatar
kristigothic

6


Mbrapsht nė krye Shko poshtė

Re: Numri 666

Mesazh  Neo prej 29.03.10 18:39

Numri 666
(Pikepamje Krishtere)Kur do tė vijė sundimi i bishės?

Ishte njė ditė e zakonshme. Bėnte shumė vapė dhe isha i lodhur. Pas punės ashtu sic isha, nisem pėr nė supermarket pėr tė blerė disa nga gjėrat qė mė duheshin mė shumė pėr nė mbrėmje. Afrohem drejt sportelit tė pagesės, dhe njė uaa.. e zgjatur e arkėtares mė zgjoi disi nga ėndėrrimet.

Shikoj me cudi arkėtaren qė ia kishte mbėrthyer sytė kompjuterit dhe shikoj se llogaria ime ishte 6,66 marka. “Ah, - tha arkėtarja, - numri i telefonit tė djallit”!!! Nė fillim u hutova pak, por mė pas fillova tė mendoja edhe mė thellė pėr gjithcka dija pėr kėtė numėr.

Numri 666 nė kohėt tona nuk ka mbetur mė i panjohur pėr asnjė. Shumė patjetėr do ta kenė takuar nė ndonjė rast ose tė tjerėt tė paktėn do ta kenė dėgjuar. Dhe gjėja mė e cuditshme e kėtij numri ėshtė se kush e ka parė njėherė, nuk mund ta harrojė mė kurrė… E megjithatė dhe nė si lexues tė Biblės e dimė se ky numėr ka tė bėjė me diktatorin e botės, me Antikrishtin.

Nė Zbulesėn 13:17 lexojmė pėr atė qė pėrshkruhet si “numri i bishės” dhe njė varg mė poshtė na thuhėt: “Kėtu ėshtė urtia. Ai qė ka mend, le tė bėjė llogari numrin e bishės, sepse ėshtė numėr njeriu; dhe numri i tij ėshtė gjashtėqind e gjashtėdhjetė e gjashtė”.

Nė kėtė varg numri 666 na prezantohet si numri i bishės. Kjo do tė thotė para sė gjithash se po ky numėr ėshtė i lidhur me personin e Antikrishtit. Nė tė vėretetė, vetėm Antikrishti nėnvizohet “bisha” nė Zbulesė. Ndėr tė tjera numri 666 ėshtė njė numėr njeriu. Kjo ėshtė njė gjė shumė e rėndėsishme tė kuptohet drejt, sepse me kėtė dalim nė pėrfundimin se personi i Antikrishtit ėshtė njė njeri qė njė ditė do tė dominojė gjithė botėn.

Pra Antikrishti ėshtė njė person real dhe jo njė “sistem qeverisje antikristiane” sic besojnė disa. Si cdo njeri tjetėr, edhe Antikrishti pra, do tė ketė njė emėr mėse normal. Por kur njė ditė “bisha” do tė dalė nė publik, atėherė edhe emri i tij do tė bėhet i njohur. E megjitatė emri i bishės do tė ketė njė karakteristikė tė vecantė, sipas Shkrimeve, sepse nė tė pėrfshihet njė numėr dhe ky numėr ėshtė 666. (Zbulesa 13:17).

Pėr tė kuptuar qartėsisht kuptimin e kėtij vargu, duhet tė njohim edhe dicka tjetėr. Si nė alfabetin grek ashtu edhe nė atė hebraik dhe latin njė emėr mund tė shprehet edhe me numra. Kjo ėshtė e mundur kur gėrmat e kėtyre gjuhėve kanė vlera numerike, si p.sh..:

A - alpha/aleph njė
B - beta/beth dy
G - gama/gimei tre
D - delta/dalet katėr etj…

Nga pėrshtatja e vlerave numerike me vetė gėrmat mund tė dali pra numri i njė emri. Nė rastin e Antikrishtit janė teorikisht njė seri e tėrė kombinacionesh tė gėrmave qė mund tė kenė si rezultat numrin 666. Pėr kėtė na duket e pamundur qė tė njihet emri tij mė pėrpara, vetėm duke u udhėhequr nga numri, por kur njė ditė Atikrishti do tė shfaqet, atėherė edhe emri i tij do tė bėhet i njohur.

Dhe po sipas Zbulesės 13:18 do tė ketė persona “qė kanė dituri” dhe qė do ta bėjnė tė njohur emrin e tij nė varėsi nga kombinimi i numrave.
Nė lidhje me gjithcka qė folėm deri tani, e natyrshme do tė dilte edhe njė pyetje. Po pėrse Zoti i fton njerėzit nė mėnyrė kaq tė qartė e tė hapur, pėr tė gjetur emrin e diktatorit tė ardhshėm botėror mbi bazėn e njė numri?
- Pėrgjigjja e kėsaj pyetje i pėrkon njė funksioni tė rėndėsishėm qė numri 666 do tė ketė nė mbretėrinė antikrishtere:

Numri 666 - kod identifikimi

Do tė jetė nė fakt e mundur qė Antikrishti tė njihet mė parė me njė ndėrmjetsim tė pėrshtatshėm. Nė fakt, sipas Shkrimeve gjatė mbretėrimit tė Antikrishtit gėnjeshtrat dhe imoraliteti do tė arrijnė nė njė nivel tė tillė saqė edhe vetė tė zgjedhurit e Zotit, nuk do tė kishin as mė tė voglėn shpresė shpėtimi, nėse Zoti nuk do tė ndėrhynte nė njė moment tė caktuar (Mat 24:24).

Kjo gjė vlen nė mėnyrė tė vecantė nė lidhje me zbulimin e Antikrishtit: nė fakt kur ky diktator do tė ngjitet nė fronet e botės, sigurisht nuk do tė ketė ngjashmėri me njė bishė tė hekurt, gjė qė nė fakt ėshtė njė realitet. Natyra e diktaturės konsiston nė faktin qė diktatori do tė mbesė pėr njė kohė tė gjatė i panjohur si i tillė, derisa tė plotėsohet edhe qėllimi i mashtrimeve tė tij.

Nė kėtė rast bėhet fjalė pėr njė korruptim total tė njerėzimit. Identiteti i vėrtetė i Antikrishtit pra do tė bėhet i njohur plotėsisht vetėm atėherė kur do tė jetė tepėr vonė, pėr viktimat e tij, d.m.th pėr njerėzimin.

E megjithė kėto ai do tė prezantohet nė publik nė njė mėnyrė tė tillė fitimtari dhe entuziasti qė do tė pėrkrahet nga tė gjithė. Nė Shkrimet e Shenjta ka njė seri pėrshkrimesh, qė na bėjnė tė kuptojmė se Antikrishti me veprat e tij do t’ia dalė tė mrekullojė gjithė botėn deri sa tė arrijė nė njė adhurim total (Zbulesa 13:3).

Shfaqja e Antikrishtit pra do tė jetė njė ngjarje historike e mrekullueshme. Do tė manifestohet me entuziazėm nga masat. (2 Thesalonikasve 2:9; Zbulesa 13:2). Dhe pas gjithė kėtyre ai do tė lejojė tė nderohet si Zot (Zbu. 13:4, 8, 12; 14:11). Dhe vetė hebrejntė, tė zgjedhurit e Perėndisė mbi tokė, do tė jenė viktima tė kėtij mashtrimi satanik, dhe do ta marrin Antikrishtin pėr Mesinė..(Gjoni 5:43).

Numri 666 - vula e bishės

Pėr pjesėn mė tė madhe tė personave qė ndjekin bishėn numri 666 do tė pėrfaqsojė njė destin tė tmerrshėm. Nėse lexojmė me kujdes tek Zbulesa 13:16-17, konstatojmė se vula e bishės do tė egzistojė nė dy forma kryesore. Si emėr ose si numėr i emrit tė tij.

Kjo do tė thotė se mbi dorėn e djathtė ose mbi ballė do tė jetė shprehur emri i vetė Antikrishtit ose vetė numri i tij. Dhe ashtu sic vetė Shkrimi na e thotė askush nuk do tė mund tė blejė ose tė shesė, pa qenė i vulosur.

Ėshtė mjaft e rėndėsishme qė nė kushte tė tilla tė bėhet plotėsisht i njohur antikrishti nė kohė, me gjitha natyren e tij “bishė”, ashtu sic profetizohet nė Zbulesėn 13. E megjithatė po nga Shkrimet del se do tė egzistojnė persona qė nuk do tė bien nėn kėmbėt e “bishės”. Kėta persona nuk janė pjestarė tė Antikrishtit dhe janė tė emėruar si shėlbyesit e qiellit.

“Dhe pashė njė qiell tė ri dhe njė dhé tė ri; sepse qielli i parė dhe dhéu i parė kishin shkuar, dhe deti nuk ishte mė. Kush fiton do t’i trashėgojė tė gjitha gjėrat; dhe do tė jem pėr tė Perėndi dhe ai do tė jetė pėr mua bir. Kurse pėr frikacakėt dhe tė pabesėt, tė neveritshmit dhe vrasėsit, kurvėruesit dhe magjistarėt, idhujtarėt dhe gjithė ginjeshtarėt… pjesa e tyre do tė jetė do tė jetė nė liqenin qė digjet nė zjarr dhe squfur, qė ėshtė vdekja e dytė”.

I dashur mik, gjej rastin edhe njė herė tė tė kujtoj pėr ato “gjėrat e vogla” qė ndoshta i ke harruar, pėr ato “tė parėndėsishmet” qė ndoshta i ke neglizhuar… Kthehu… Tani sa nuk ėshtė vonė.

“Dhe Perėndia do tė thajė cdo lot nga sytė e tyre; dhe vdekja nuk do tė jetė mė; as brenga, as klithma, as mundim, sepse gjėrat e mėparshme…shkuan”

Detlef Grebe
avatar
Neo

"Njėshmėria - mund tė njihet vetėm duke u bashkuar me tė."


1414


Mbrapsht nė krye Shko poshtė

Re: Numri 666

Mesazh  Neo prej 29.03.10 18:43

666 - Numri i shtazėsNumri i shtazės ėshtė njė koncept nga Zbulesa e Gjonit tė Besėlidhjen sė Re tė Biblės sė krishterė. Nė tekstet biblike moderne numri i shtazės ėshtė 666, megjithėse shfaqet nė vend tė tij edhe tė paktėn nė njė burim tė lashtė.

Kjo ēėshtje ėshtė burim kundėrshtimesh pėr shumė grupe kishash dhe teologėsh. Disa shkollarė debatojnė qė numri ėshtė njė kod (ēelės) pėr Perandorin romak Neronin.

Ndryshe nga ē“besohet zakonisht, nuk ėshtė numri qė tregon Satanin, por shenja e ndonjė personaliteti njerėzor qė do tė vijė apo ka ardhur tashmė (sipas shpjegimeve tė disa kishave), dhe zotėrimi i tij mbi botė do tė tregohet nga njė numėr i tillė.

Hamendėsime
Shpjegimi kabala

Sorat - demoni diellor i kundėrvihet shpirtit diellor "Krishtit" - Antikrishti. Sipas njė studimi tė bazuar mbi kabalėn numri 666 ėshtė shprehje e njė emri apo fjale.
400 + 200 + 6 + 60 = 666
ם ו ך ת
tav resh vav sameh
T Ra O S = SORAT

Shpjegimi alegorik

Shpjegime historike

Mendohet qė Gjoni, kur shkroi zbulesėn e tij, donte tė mbronte bashkėsinė e krishtere.

Sepse personi qė pėrfaqėsonte shtazėn, nuk ishte askush tjeter veēse perandori romak Neron, shkaktar i shtypjes sė dhunshme kundėr tė krishterėve, nė tė cilėn vdiqėn Pjetri dhe Pali.

Nė tė vėrtetė, si nė greqishten e lashtė, ashtu edhe nė hebraisht numrat shkruheshin duke pėrdorur shkronjat e alfabetit. Nėse pėrdoren bashkėtingėlloret hebraike tė emrit QeSaR NeRON (קסר נרון) del se:

* Q (qof) = 100
* S (samekh) = 60
* R (resh) = 200
* N (nun) = 50
* R (resh) = 200
* O (waw) = 6
* N (nun) = 50

shuma e tyre ėshtė pikėrisht 666. Duhet tė shėnohet qė zanorja O qė lidhet nė tė vėrtetė me bashkėtingėlloren W e cila ėshtė njė ēėshtje mėsimi, ēka do tė thotė njė bashkėtingėllore shėrbente pėr tė shmangur keqkuptime (keqshqiptime) nė lexim. Sidoqoftė "Zbulesa e Gjonit" ėshtė shkruar pas vdejes sė Neronit, pra pas vitit 68 e.r.

Ėshtė pėr tu pėrmendur edhe njė fakt tjetėr qė emri i Jezusit, Krishtit, jep si pėrfundim numrin 888.

* I = 10 (iota)
* e = 8 (eta)
* s = 200 (sigma)
* o = 70 (omikron)
* u = 400 (upsilon)
* s = 200 (sigma)

Kjo nuk ėshtė e rastėsishme, siē dihet, numrat 7 dhe 3 janė tė parapėlqyer nė Bibėl, bota u krijua nė 7 ditė, shtatė lopėt e majme dhe tė dobėta nė historinė e Moisiut; gjithė kjo nuk ėshtė pra rastėsore.

Numri 666 paraqet atė qė njeriu do tė bėhet, por nuk do tė bėhet pa ndihmėn e Perėndisė, pra i pėrsosur. Numri 6 i afrohet shumė numrit tė pėrsosur 7; numri 8 tregon botėn pas krijimit, fillimin e njė jete tė re, kur Jezusi, Krishti, do tė qeverisė njerėzimin.

Shpjegime eskatologjike
Kodi vizor

Kodi vizor qė gjendet praktikisht nė ēdo produkt ka tre shenja ndarėse, vizat mė tė gjata, qė janė pikėrisht tre gjashta.

Edhe pse ato nuk shihen, kėto kode janė tė pranishėm nė shiritėt magnetikė tė ēdo "karte", pėrfshirė kartat e kreditit dhe bankomatėt.

Kjo shikohet nga disa njerėz si pėrmbushja e profecisė sipas sė cilės "askush nuk do tė mund tė shesė apo blejė" nėse nuk do tė kishte Numrin e Shtazės

Vetėm fakti, qė njė profeci e lashtė 2000 vjeēare tė ketė parathėnė kėtė shėnim tė mallrave, ėshtė i habitshėm.

Hamendėsia e shkrimeve
Hamendėsia e shpjegimit tekstual

Nga ana filologjike, ėshtė e gabuar, qė numri i zbulesės 666 tė barazohet me gjashtėn e trefishtė. Nė gjuhėt burimore numri gjashtėqind e gjashtėdhjetė e gjashtė nuk shkruhet si numri 666.

Kjo mėnyrė pėrdoret vetėm nė sistemin arab tė numrave nėpėrmjet gjashtės sė trefishtė 666. Nė gjuhėn greke ky numėr shkruhet me shkronjėn hi (600), ksi (60) dhe stigma (6), ndėrsa nė gjuhėn hebraike me shkronjat tav (400), resh (200), sameh (60) dhe vav (6) dhe me numrat romakė DCLXVI.

Pra, sipas pikėpamjes filologjike dhe kabalistike, greqishtja dhe hebraishtja nuk kanė asgjė tė pėrbashkėt me numrin gjashtėqind e gjashtėdhjetė e gjashtė.

Ka mundėsi qė apostulli Gjon gjatė vizionit tė tij tė mos ketė parė numrin hi-ksi-stigma apo tav-resh-sameh-vav, por shenjen 6-6-6, ku atij iu tha, se ėshtė numri gjashtėqind e gjashtėdhjetė e gjashtė. Dhe kėshtu ai e pėrktheu kėtė informacion nė gjuhėt moderne tė asaj kohe, nė hebraisht dhe greqisht.

Hamendėsitė moderne

Sė bashku me kodin vizor ēdo tregėti dhe transaksion monetar po bėhet gjithnjė e mė shumė i mvarur nga rrjeti kompjuterik.

Edhe kėtu mund tė gjendet numri 666. Pėr ta parė kėtė numėr duhet tė dihet se nė cilat gjuhė numrat paraqiten me shkronja.

Kėtu bėjnė pjesė gjuhėt e lashta, si latinishtja e cila i paraqet numrat me shkronjat I, V, X, L, C, D, dhe M. Edhe nė gjuhėn greke dhe atė hebraike, gjuhė tė cilat u pėrdorėn nga apostulli Gjon, shkronjat pėrfaqsojnė numra.

Nė kėto gjuhė ēdo shkronjė ka vlerėn e saj numerike. Nė gjuhėn hebraike p.sh. numri 6 paraqitet (pėrfaqėsohet) nga shkronja W (v nė shqip).

Pra kodi 666 shkruhet si www. Tre shkronja qė njihen sot si rrjeti kompjuterik global, apo mė mirė interneti. A ėshtė kjo e rastit? Le ta shqyrtojmė kėtė rast.

Kodi www ėshtė shkurtimi pėr world wide web, pra fjalė pėr fjalė "cerga mbarė botėrore". Nė gjuhėn angleze fjala "web" para sė gjithash nėnkupton njė rrjetė merimange, pra cergėn e saj. Pėr fjalėn rrjet nė anglisht pėrdoret fjala "net", si p.sh. tek fjala "internet" dhe jo "interweb".

Po ashtu flitet pėr "network" (rrjet pune), dhe jo webwork (cergė pune), si p.sh. network marketing. Pse nuk pėrdoret atėherė fjala "net" pėr tė treguar njė rrjet, por pėrdoret fjala "web"? Pėrse u vendos emėrtimi world wide web dhe jo "world wide net"?

Formulimi me web (cergė) shkakton, qė tė gjithė pėrdoruesit e rrjetit janė tė detyruar (apo shtrėnguar) tė veprojnė me anė tė njė mėnyre tė koduar (shifruar) me gjashtėn e trefishtė (merimangėn?).

Skenari qė paraqet nė zbulesėn e tij Gjoni, shkruhet se kur tė shfaqet nė mbarė botėn numri 666, askush nuk mund tė blejė apo shesė pa "numrin e Shtazės". Kjo thėnie mund tė duket e moēme, e vjetėruar dhe jomoderne, ndoshta si histori fantastiko-shkencore.

Vetėm sot, me teknikėn e zhvilluar qė nga gjysma e qindvjeēarit tė 20, mund tė kuptohet se ēfarė parashikoi apostulli Gjon qė nė qindvjeēarin e I. Njerėzit qė mbajnė nė duart dhe ballėrat e tyre njė shenjė (tė padukshme), qė do tė pėrdoret pėr t“i njohur (identifikuar) kudo ata dhe transaksionet e tyre me anė tė njė rrjeti pune kompjuterik qėndror.

Kodi vizor dhe rrjeti kompjuterik mbarėbotėror pėrmbajnė tė dyja shifrimin 666. Pėr tė treguar se sa shumė janė tė ndėrthurura nė njė rrjet me njėra-tjetrėn paraja, kompjuteri dhe interneti mjafton tė pėrmendet shitblerja pa-para, apo kartat e kreditit etj.

Sidoqoftė, me gjithė kėto fakte nuk duhet tė mendohet medoemos, qė kompjuteri, interneti dhe kodi vizor janė "vepra djallėzore" qė njeriu duhet tu largohet.

Prapė se prapė ėshtė e menēur dhe e kėshillueshme tė kujtohet, pėr ēfarė na paralajmėron profecia apokaliptike e apostullit Gjon.
avatar
Neo

"Njėshmėria - mund tė njihet vetėm duke u bashkuar me tė."


1414


Mbrapsht nė krye Shko poshtė

Re: Numri 666

Mesazh  Neo prej 29.03.10 19:01

Numri i mallkuar 666Numri 666, qė nga fillet e krishterimit, sė pari te pėrkatėsit e kėsaj feje, e mė vonė edhe mė gjerė, ka shkaktuar dhe ende shkakton njė frikė, pėrbuzje dhe nė pėrgjithėsi njė besim tė fortė tė ndjellakeqes.

Njė drojė e madhe besėtyte, sė cilės iu dhe edhe njė pompozitet i madh publicistik nė botė, u shfaq kėtė vit, mė 06 qershor (06.06.2006), sepse treguesit kalendarik tė datės (dita, muaji dhe numri i fundit i vitit) ishin nė pėrputhje tė tri gjashtėsheve qė formojnė numrin treshifror 666, pėr tė cilin besohej tė jetė i mallkuar.

▪ Numri 666, te shumė popuj, pėrgjithėsisht, konsiderohet si kodi i djallit dhe simbolizon tė keqen, mallkimin, ferrin, antikrishtin, gjegjėsisht, ēdo gjė qė ndėrlidhet me anėn e kundėrt tė sė mirės.

Jo vetėm te popullata e zakonshme, por nė botė ekzistojnė shumė vėllazėri magji-zeze qė kėtė numėr e kanė si kod tė kontaktit ritual tė nėnshtrimit ndaj forcave tė errėta, e qė konsiderohen si ndikime polare antagoniste kundrejt sė mirės.

Edhe pse, qė nga kohėt e lagėta, e deri te ditėt e sotme, me kėtė numėr manipulohet mjaft, shumica prej nesh nuk e dinė burimin e saj tė vėrtetė.

Nė fakt, numri i mallkuar 666 pėr herė tė parė pėrmendet nė Dhjatėn e Re, ku nė lidhje me tė thuhet se: "...nėse doni tė kuptoni, duhet ta pėrllogaritni numrin e bishės, sepse ai numėr ėshtė numri i njeriut dhe numėr ėshtė 666".

Sipas intepretimeve tė vjetra, "Egėrsira e madhe 666", apo ndryshe "ANTIKRISHTI", njė kohė tė gjatė duhet tė sundojė me njerėzimin dhe ky sundim do tė zgjasė nė paraqitjen e sėrishėm tė JEZUSIT, i cili, pasi tė shfaqet nė tokė, do ta mposhtė atė duke e shpėtuar njerėzimin nga ky kataklizėm qė e priste.

Pas kėsaj periudhe, do tė mbretėrojė njė etapė e re e artė e pakohėsisė. (ku nuk do tė ekzistojė koha).

Identiteti i personalitetit tė mallkuar bishė, me shekuj ka qenė objekt i spekulimeve sensacionale.

Duke shfrytėzuar sistemin antik tė numerologjisė, ēdo gjeneratė ka tentuar ta gjejė numrin 666 nė emrat apo nė detajet tjera biografike tė personaliteteve tė shquara historike qė janė dalluar me veprat e tyre mizore.

Ky fokus, mė sė shumti ishte i pėrqendruar tek pushtuesit dhe sundimtarėt tiranė, diktatorėt e ndryshėm, si dhe prijėsit e mėdhenj ushtarakė tė historisė njerėzore.

Njė kohė tė gjatė, si prioritet nė "top listėn" e personaliteteve mė tė egra tė historisė njerėzore ka qenė imperatori i ēmendur romak NERONI.

Ai, pėrpos faktit se, sipas rregullave tė numerologjisė, pėr tė pėrmbushur kriterin e vlerės sė 666, emrit tė tij i mungonte dhe njė germė "N", ai, sot e kėsaj dite, ende e mban kėtė prioritet.

Me njė keqardhje ndaj kundėrshtarėve tė shumtė tė tyre, Napoleoni, Hitleri dhe Stalini kanė rėnė nga kriteret e kėtij klasifikimi numerologjik.

Nė vitet e fundit, mbreti i pakurorėzuar i prapėsisė, egėrsisė dhe tė keqes, okulisti Alister Krol, themeluesi i vėllazėrisė magji-zeze, e quajtur "Agimi i artė", i cili ka vdekur mė 1947, sinqerisht ka besuar se pikėrisht ai ėshtė "egėrsira Antikrisht" qė fshihet prapa numrit 666.

Vetė, me plot krenari, publikisht nėnshkruhej si "Egėrsira e madhe 666", ose si "TOMEGA THERION", qė nga gjuha greke do tė thotė egėrsirė apo bishė, e qė sipas sistemit hebraik tė pėrllogaritjes numerologjike, pėrfitohet numri 666.

Numri 666 mund tė haset edhe nė simbolikėn e vėllazėrive tė ndryshme masonerike, tė cilėn ata e kanė shprehur si identitet edhe nė nivele publike me karakter shtetėror.

Ta zėmė, konstruksioni artistik i piramidės sė madhe e ndėrtuar nga qelqi dhe profilet e hekurit nė hyrje tė muzeut tė LUVRIT nė Paris, pėrbėhet nga 666 dritaret qelqore dhe e njėjta ėshtė ndėrtuar me urdhėr tė vetė presidentit francez Zhak Shirak.

Nė anėn tjetėr, okulistėt dhe pėrkatėsit e vėllazėrisė shpirtėrore tejet tė pėrhapur nė botė e quajtur "Newage" (Gjenerata e re), nė kėrkim tė instuticioneve zyrtare qė pėrputhen me numrin e mallkuar, kanė regjistruar se shėrbimi postar i Britanisė sė Madhe nė ishujt e Foklandės, mė vitin 1982, ka pasur numrin 666, ndėrsa njė komentim mė autentik tė mundėsisė sė lidhjes shtetėrore britanike me kėtė numėr e ka dhėnė burrėshtetasi dhe politikani anglez Tomas Mekolli.

Ai konstatonte se "bisha numerike biblike" ėshtė e fshehur prapa institucionit tė njohur shtetėror britanik me 666 anėtarė. Kėtu Mekolli e kishte fjalėn pėr Parlamentin e Britanisė sė Madhe, i cili, me deputetėt dhe gjithė personelin tjetėr teknik tė punėsuar nė tė, numėron gjithsej 666 njerėz tė angazhuar.

Ndoshta kjo hamendje na duhet paksa e tepruar, por shumica sot, mendojnė se Mekolli s'ka gabuar edhe aq.

Nė fund, droja e kėtij viti pėr pėrputhshmėrinė e datės 06.06.2006, me simbolikėn e numrit 666, edhe pėrpos publicistikės sė madhe, nuk u tregua i saktė, por, ende mbetet e paqartė se, pse mediat e posaēėrisht ato me renome tė madhe botėrore kėsaj besėtytnie, i dhanė njė rėndėsi tė madhe?

Mos ky fakt e dėshmon edhe mė bindshėm realitetin kaherė tė njohur se mediat e mėdha botėrore vėrtet janė tė kontrolluara nga masoneria elite globale???!

A. Abrashi
avatar
Neo

"Njėshmėria - mund tė njihet vetėm duke u bashkuar me tė."


1414


Mbrapsht nė krye Shko poshtė

Re: Numri 666

Mesazh  Equinox prej 13.07.10 12:06

Njė teori pėr 666 ...

Duke qene qė bisha e parė ėshtė Vatikani nė vetvete, ėshtė e natyrshme qė ēdo gjė qė ėshtė nė krye tė saj ėshtė njė pėrfaqėsues i denjė i markės "666":

Mė lejoni tė shpjegoj.

Titulli zyrtar i Papės ėshtė: Vicarius Filii Dei (pėrfaqėsuesi i birit tė Zotit).

Merrni emrin njė nga njė dhe duke vėnė nė numėrat romak pėr ēdo letėr ...

Vicarius : V=5 , I=1 , C=100 , A = 0 , R = 0 , I = 1 , u = 5 ( u e vogėl dhe V pėr tė madhe...), S = 0. Pra kemi 5+1+100+1+5 = 112

Filii: F=0 , I = 1, L = 50 , I = 1 , I = 1 kėshtu qė ne kemi: 1+50+1+1 = 53

Dei : D=500 , E=0 , I = 1 pra 501

501+112+53 = 666 ...
avatar
Equinox

220


Mbrapsht nė krye Shko poshtė

Re: Numri 666

Mesazh  Zattoo prej 01.09.10 13:54

666 ėshtė numri i NJERIUT nė tre dimensionet e tij : fizike, mendore dhe shpirtėrore.
avatar
Zattoo

627


Mbrapsht nė krye Shko poshtė

Re: Numri 666

Mesazh  gjilanasi prej 09.10.10 14:43

Desha te di nese religjionet tjera e konsiderojne 666 si simbol te djallit apo vetem katoliket...
avatar
gjilanasi

383


Mbrapsht nė krye Shko poshtė

Re: Numri 666

Mesazh  Fikrro prej 09.10.10 14:48

gjilanasi shkruajti:Desha te di nese religjionet tjera e konsiderojne 666 si simbol te djallit apo vetem katoliket...

Katoliket e konsiderojne bishen me numrin 666 ose antikrishti, kurse muslimanet sikur dexhalli me syrin e trete ne balle.

Te pershendes
avatar
Fikrro

539


Mbrapsht nė krye Shko poshtė

Re: Numri 666

Mesazh  Marinus_Scodra prej 09.10.10 21:30

Profecite kane qene gjithmone nje pjese e rendesishme e fese monoteiste, sepse jane paralajmerime prej vete Zotit. Por kujdes! Vetem Kisha Katolike dhe Ortodokse ka te drejte dhe mundesi ta beje interpretimin e sakte te profecive te Bibles! Interpretimet e bera nga njerez te pamesuar gjithmone kane cuar ne perfundime te gabuara. Sa here, p.sh. kane thene se bota do shkaterrohej filan dite dhe filan ore?
avatar
Marinus_Scodra

10


Mbrapsht nė krye Shko poshtė

Re: Numri 666

Mesazh  Zattoo prej 28.09.11 23:17

Interpretim Krishtere rreth 666

Interpretime te ndryshme te numrit simbolik 666 i konsideruar si numer satanik, qe tregon Djallin:

Ne kuptimin biblik, numri gjashte eshte shenje e papersosmerise, sepse eshte poshte numrit shtate, i cili tregon ate qe eshte e plote ose e persosur. Marka 666 e ve ne dukje kete mangesi ne nivelin me te larte, duke e perseritur tri here numrin 6.

Nje tjeter shpjegim i mundshem: numri tre eshte numer i persosur, keshtu qe treshi i marrur tre here 333 jep ate qe eshte Persosmeria; 333 shumezuar per tre jep 999 (333x3 = 999) qe eshte Persosmeria absolute dmth e Shenjterueshmja Trini. Por nese e kthejme 999 per se prapi jep 666, qe eshte e kunderta e Persosmerise, pra Djalli.

Sipas librit te Zbuleses (13,18) numri 666 eshte numri i Egersires: ne kapitullin 13 te Zbuleses duket se ēdo 6-te paraqet nje Egersire te keqe; Dragoi (13,2); Egersira qe del nga deti (13,1); Egersira qe del nga toka (13,11). Kur te vije antikrishti mbi toke do te mbaje nje emer qe eshte 6-te e perseritur tri here.

Djalli ne Zbulese duket ne goten e Gjashte (16,13), ku flitet per tre shpirtera te ndyte te cilet mund te interpretohen si numer i treshes se ferrit 666; satani, antikrishti dhe pseudoprofeti.

Nje tjeter interpretim pohon se numri 666 eshte numri i atij qe i ka te gjitha, por nuk ka fene, rrjedhimisht nuk ka dashurine per te tjeret: duke mos pasur dashurine i mungon nje virtyt themelor qe i shkakton papersosmeri dhe per kete arsye eshte i denuar.

Nje tjeter variant: duke u mbeshtetur ne idene se te shtaten dite Hyji e kreu punen e vet qe kishte bere (Zan 2,2) dhe kete dite e shenjteroi. Satanistat nuk e duan kete dite dmth diten e shtate, sepse eshte dita e Zotit, perkundrazi e urrejne ate. Ata zgjedhen 6-ten per te afirmuar me ngulm tre here radhazi se deshirojne nje bote pa Zot.

Numri 666 nė kohėt tona nuk ka mbetur mė i panjohur pėr asnjė. Shumė patjetėr do ta kenė takuar nė ndonjė rast ose tė tjerėt tė paktėn do ta kenė dėgjuar. Dhe gjėja mė e cuditshme e kėtij numri ėshtė se kush e ka parė njėherė, nuk mund ta harrojė mė kurrė… E megjithatė dhe nė si lexues tė Biblės e dimė se ky numėr ka tė bėjė me diktatorin e botės, me Antikrishtin.

Nė Zbulesėn 13,17 lexojmė pėr atė qė pėrshkruhet si “numri i Egėrsirės” dhe njė varg mė poshtė na thuhet: “Kėtu duhet dije! Kush ka mend, le ta llogarisė numrin e Egėrsirės! Ai numėr ėshtė i njė njeriu e numri ėshtė gjashtėqind e gjashtėdhjetė e gjashtė!”.

Nė kėtė varg numri 666 na prezantohet si numri i Egėrsirės. Kjo do tė thotė para sė gjithash se po ky numėr ėshtė i lidhur me personin e Antikrishtit. Nė tė vėretetė, vetėm Antikrishti nėnvizohet “Egėrsira” nė Zbulesė. Ndėr tė tjera numri 666 ėshtė njė numėr njeriu. Kjo ėshtė njė gjė shumė e rėndėsishme tė kuptohet drejt, sepse me kėtė dalim nė pėrfundimin se personi i Antikrishtit ėshtė njė njeri qė njė ditė do tė dominojė gjithė botėn.

Pra Antikrishti ėshtė njė person real dhe jo njė “sistem qeverisje antikristiane” sic besojnė disa. Si cdo njeri tjetėr, edhe Antikrishti pra, do tė ketė njė emėr mėse normal. Por kur njė ditė “Egėrsira” do tė dalė nė publik, atėherė edhe emri i tij do tė bėhet i njohur. E megjithatė emri i egėrsirės do tė ketė njė karakteristikė tė vecantė, sipas Shkrimeve, sepse nė tė pėrfshihet njė numėr dhe ky numėr ėshtė 666. (Zbulesa 13,17).
Pėr tė kuptuar qartėsisht kuptimin e kėtij vargu, duhet tė njohim edhe dicka tjetėr. Si nė alfabetin grek ashtu edhe nė atė hebraik dhe latin njė emėr mund tė shprehet edhe me numra.

Kjo ėshtė e mundur kur gėrmat e kėtyre gjuhėve kanė vlera numerike, si p.sh..:
A - alpha/aleph njė
B - beta/beth dy
G - gama/gimei tre
D - delta/dalet katėr etj…

Nga pėrshtatja e vlerave numerike me vetė gėrmat mund tė dali pra numri i njė emri. Nė rastin e Antikrishtit janė teorikisht njė seri e tėrė kombinacionesh tė gėrmave qė mund tė kenė si rezultat numrin 666. Pėr kėtė na duket e pamundur qė tė njihet emri tij mė pėrpara, vetėm duke u udhėhequr nga numri, por kur njė ditė Atikrishti do tė shfaqet, atėherė edhe emri i tij do tė bėhet i njohur.

Dhe po sipas Zbulesės 13,18 do tė ketė persona “qė kanė dituri” dhe qė do ta bėjnė tė njohur emrin e tij nė varėsi nga kombinimi i numrave.

Nė lidhje me gjithcka qė folėm deri tani, e natyrshme do tė dilte edhe njė pyetje. Po pėrse Zoti i fton njerėzit nė mėnyrė kaq tė qartė e tė hapur, pėr tė gjetur emrin e diktatorit tė ardhshėm botėror mbi bazėn e njė numri?

- Pėrgjigjja e kėsaj pyetje i pėrkon njė funksioni tė rėndėsishėm qė numri 666 do tė ketė nė mbretėrinė antikrishtere: Numri 666 - kod identifikimi.

Do tė jetė nė fakt i mundur qė Antikrishti tė njihet mė parė me njė ndėrmjetsim tė pėrshtatshėm. Nė fakt, sipas Shkrimeve gjatė mbretėrimit tė Antikrishtit gėnjeshtrat dhe imoraliteti do tė arrijnė nė njė nivel tė tillė saqė edhe vetė tė zgjedhurit e Zotit, nuk do tė kishin as mė tė voglėn shpresė shpėtimi, nėse Zoti nuk do tė ndėrhynte nė njė moment tė caktuar (Mt 24,24).

Kjo gjė vlen nė mėnyrė tė vecantė nė lidhje me zbulimin e Antikrishtit: nė fakt kur ky diktator do tė ngjitet nė fronet e botės, sigurisht nuk do tė ketė ngjashmėri me njė bishė tė hekurt, gjė qė nė fakt ėshtė njė realitet. Natyra e diktaturės konsiston nė faktin qė diktatori do tė mbesė pėr njė kohė tė gjatė i panjohur si i tillė, derisa tė plotėsohet edhe qėllimi i mashtrimeve tė tij.

Nė kėtė rast bėhet fjalė pėr njė korruptim total tė njerėzimit. Identiteti i vėrtetė i Antikrishtit pra do tė bėhet i njohur plotėsisht vetėm atėherė kur do tė jetė tepėr vonė, pėr viktimat e tij, d.m.th pėr njerėzimin.

E megjithatė ai do tė prezantohet nė publik nė njė mėnyrė tė tillė: fitimtari dhe entuziasti qė do tė pėrkrahen nga tė gjithė. Nė Shkrimet e Shenjta ka njė seri pėrshkrimesh, qė na bėjnė tė kuptojmė se Antikrishti me veprat e tij do t’ia dalė tė mrekullojė gjithė botėn deri sa tė arrijė nė njė adhurim total (Zbulesa 13,3).

Shfaqja e Antikrishtit pra do tė jetė njė ngjarje historike e mrekullueshme. Do tė manifestohet me entuziazėm nga masat. (2 Selanikasve 2,9; Zbulesa 13,2). Dhe pas gjithė kėtyre ai do tė lejojė tė nderohet si Zot (Zb 13,4, 8, 12; 14,11). Dhe vetė hebrejntė, tė zgjedhurit e Zotit mbi tokė, do tė jenė viktima tė kėtij mashtrimi satanik, dhe do ta marrin Antikrishtin pėr Mesinė..(Gjoni 5,43).

Numri 666 - vula e Egėrsirės

Pėr pjesėn mė tė madhe tė personave qė ndjekin Egėrsirėn numri 666 do tė pėrfaqėsojė njė destin tė tmerrshėm. Nėse lexojmė me kujdes tek Zbulesa 13,16-17, konstatojmė se vula e Egėrsirės do tė egzistojė nė dy forma kryesore. Si emėr ose si numėr i emrit tė tij.

Kjo do tė thotė se mbi dorėn e djathtė ose mbi ballė do tė jetė shprehur emri i vetė Antikrishtit ose vetė numri i tij. Dhe ashtu sic vetė Shkrimi na e thotė askush nuk do tė mund tė blejė ose tė shesė, pa qenė i vulosur.

Ėshtė mjaft e rėndėsishme qė nė kushte tė tilla tė bėhet plotėsisht i njohur Antikrishti nė kohė, me gjitha natyrėn e tij “Egėrsirė”, ashtu siē profetizohet nė Zbulesėn 13.

«Kėtu duhet tė dijė! Kush ka mėnd, le tė llogaris numrin e Egėrsires! Ai numėr ėshtė i njė njeriu e numri ėshtė gjashtėqind e gjashtėdhjetė e gjashtė (666)! Zb 13, 18 .
avatar
Zattoo

627


Mbrapsht nė krye Shko poshtė

Re: Numri 666

Mesazh  Cimi Elezi prej 02.10.11 19:08

Kam lexuar diku,apo e kam degjuar ne T.V.nuk e mbaj mend.Per nje statuj ne Amerik {ka gjasa per Statujen e Lirise} thuhet se eshte e lart mbi tok 555 kemb dhe nen toke 111 kembe.555+111=666.Sa e vertet eshte kjo?Nga anetaret ka ndonje informacion me te detajuar?
avatar
Cimi Elezi

115


Mbrapsht nė krye Shko poshtė

Re: Numri 666

Mesazh  Hidra prej 30.10.11 1:31

666 nuk eshte shifer e djallit, por eshte nje shifer e njeriut qe do te thote gjendje ekstreme kaotike e njeriut, e quajtur bishe.
Arsyeja e saj eshte e caktuar sepse eshte nje elite e cila nuk i perket asnje kombi dhe qe e ka marre fuqine e pafund nga djalli dhe qe i mundeson per te kontrolluar boten e tere.
avatar
Hidra

43


Mbrapsht nė krye Shko poshtė

Re: Numri 666

Mesazh  maqomaqo3 prej 30.10.11 2:07

me sa di une virgjeresha Mari ne nje mesazh te sajin ne medugorje ka thene se ky shek (21) eshte shekulli i satanait ,ai eshte i lire ne toke .
avatar
maqomaqo3

125


Mbrapsht nė krye Shko poshtė

Re: Numri 666

Mesazh  Luli prej 21.11.11 13:00Ne nje nate, ne Korrik te vitit 64 mbas Krishtit, ne Romen e vjeter, fillon nje shtepi te digjet. Zjarri del jashte kontrollit dhe fillon te djeg shume pjese te qytetit. Ne nje periudhe prej 9-te ditesh digjen gati te gjitha pjeset e qytetit.
Pyetja qe lindi ishte: E ka vendosur zjarrin Mbreti Nero per te perfituar toke per ngritjen-ndertimin e Pallateve te tij??!!!
Ky dyshim, u perhap aq shpejt sa dhe zjarri qe dogji qytetin. Fuqia e Neros po lekundej.

Per kete arsye, Mbreti duhej te gjente nje shkatar qe te kthente reputacionin. Fajtore u bene shume te Krishtere te cilen u denuan dhe me vdekje.

Ne kete Epoke u krijua-lindi dhe Miti Kunder te krishtereve: Mberritja e satanit - Djalli (Jezu Krishti), me paraqitje te Njeriu per te shkaterruar besimin qe ekzistonte.

Dhe numri 666 ishte nje nga keto shenjat, pra ishte numri i Jezu Krishtit.
avatar
Luli

"Duhet bredhur shumė nė errėsirė derisa tė preket drita"

884


Mbrapsht nė krye Shko poshtė

Re: Numri 666

Mesazh  Equinox prej 08.12.11 22:18

Imazhe tė nėnvetėdijshme - 666

Me ane te keasj video do te shihni se asgje nuk eshte rastesi ne imazhet qe na dalin para nesh.


Langage subliminal-666 par ZOR22
avatar
Equinox

220


Mbrapsht nė krye Shko poshtė

Re: Numri 666

Mesazh  Flavius prej 10.09.12 0:45

avatar
Flavius

92


Mbrapsht nė krye Shko poshtė

Re: Numri 666

Mesazh  Equinox prej 04.10.13 11:40

avatar
Equinox

220


Mbrapsht nė krye Shko poshtė

Re: Numri 666

Mesazh  Jetmira prej 21.12.13 17:19

Pėr vitin 666 pas Krishtit, shih 666.
← 665 666 667 →
Lista e numrave - integers
← 0 100 200 300 400 500 600 700 800 900 →
Kardinali 666
rendor 666
(gjashtė e gjashtėdhjetė e gjashtė)
Faktorizimi 2 · 32 · 37
Roman numėror DCLXVI
Binary 10100110102
tresh 2202003
kuaternare 221.224
pėrbėn nga pesė pjesė 101.315
30306 leshi
oktal 12.328
Duodecimal 47.612
Hexadecimal 29A16
vigesimal 1D620
Base 36 II36
Χξς numėror greke [1]
Numėror Kineze 六百 六 十六
Arabisht numėror 666

666 (666) ėshtė numėr natyror mė poshtė 665 dhe duke i paraprirė 667.

666 ėshtė shuma e parė 36 numrave natyrore ( dmth 1 + 2 + 3 + ... + 34 + 35 + 36 = 666 ) , dhe nė kėtė mėnyrė ajo ėshtė njė numėr trekėndėsh . Vini re se 36 = 15 +21 , 15 dhe 21 janė edhe numrat trekėndėsh , dhe 15 ^ 2 ^ 2 +21 = 225 441 = 666 .

36 qė kur ėshtė si katror dhe trekėndore , 666 ėshtėnumri i gjashtė i formės n ^ 2 ( n ^ 2 +1 ) / 2 ( sekuenca A037270 nė Œis ) dhenumri tetė i formės n ( n +1 ) ( n ^ 2 + n +2 ) / 8 ( numra dyfish trekėndėsh ) ( rend A002817 nė Œis ).

Numri i numrave tė kryeministrit deri nė 666 ėshtė 121 , e cila ėshtė katror i 11 , i cili ėshtė numri i numrave tė kryeministrit deri nė 36 .

666 ėshtė njė numėr i bollshėm .
Thotė harmonik e shifra dhjetore e 666 ėshtė ( trivially - tė gjitha numrat repdigit natyrore kanė kėtė pronė ) njė numėr i plotė : 3 / ( 1/6 + 1/6 + 1/6 ) = 6 , duke e bėrė 666 numri i 54 me kėtė pronė .

Nė bazė 10 , 666 ėshtė njė repdigit ( pra njė numėr palindromike ) dhe njė numėr Smith . Njė shesh kryesor reciproke magjike nė bazė tė 1/149 nė bazė tė 10 ka njė total magjike tė 666 .

Numėror romak pėr 666 , DCLXVI , ka pikėrisht njė dukuri tė tė gjitha simboleve vlera e tė cilave ėshtė mė pak se 1000 nė rend zbritės ( D = 500 , C = 100 , L = 50 , X = 10 , V = 5 , I = 1 ) .

( 60 dhe 360 u pėrdorur si bazė nė matematikė babilonase , si nė shkallėt e njė rrethi ; 360 = 10x36 dhe 666 ėshtėshuma e numrave 1-36 . )

666 ėshtė 1010011010 nė sistemin binar numerike cila ėshtėnjėjtė si plotėsues njė tė saj , nė mėnyrė tė kundėrt shifror.

666 ėshtė anėtar i indekseve tė numrave tė kryeministrit Padovan : 3 , 4 , 5 , 7 , 8 , 14 , 19 , 30 , 37 , 84 , 128 , 469 , 666 , 1262 , 1573 , 2003, 2210 , ... ( rend A112882 nė Œis ) .


Artikulli kryesor : Numri i bishės

Nė dorėshkrimet Textus Receptus tė Dhiatės sė Re , Libri i Zbulesės ( 13:17-18 ) cryptically pohon 666 tė jetė " numri i njė njeriu , " lidhur me bishėn , njė krijesė antagoniste qė duket pėr pak kohė dy tė tretat nė vizion apokaliptik . Disa dorėshkrime tė pėrdorimit origjinal grek Simbolet χξς chi xi stigma ( ose digamma ϝ ) , pėrderisa dorėshkrime tė tjera Ajo nė numrin nė fjalė .

Nė kulturės moderne popullore , 666 ėshtė bėrė njė nga mė tė njohur gjerėsisht simbole pėr Antikrishtit ose, nė alternativė ,Devil . Numri 666 thuhet se ėshtė pėrdorur pėr tė thirrur Satanin . Referencat sinqertė nė numrin ndodhė si nė mesin apocalypticist grupeve tė krishterė dhe nė mėnyrė precize subkulturave anti - kristiane . Referencat nė artin bashkėkohor Perėndimore apo letėrsisė janė , mė shumė gjasa se jo , referencat qėllimshme ndaj simbolizmit Beast . Referenca tė tilla tė njohura pėr kėtė arsye janė tepėr tė shumta nė listė .Nuk ėshtė e pazakontė pėr tė parė rolin simbolik tė numėr i plotė 666 transferuar nė rend shifror 6-6-6 . Disa njerėz marrin shoqatat satanike e 666 nė mėnyrė seriozisht qė ata nė mėnyrė aktive tė shmangur gjėra qė lidhen me 666 ose shifra 6-6-6 . Kjo ėshtė e njohur si hexakosioihexekontahexaphobia .

Nė disa dorėshkrime tė hershme biblike , numri ėshtė cituar si 616 .


Artikulli kryesor : Numri i bishės

Nė dorėshkrimet Textus Receptus tė Dhiatės sė Re , Libri i Zbulesės ( 13:17-18 ) cryptically pohon 666 tė jetė " numri i njė njeriu , " lidhur me bishėn , njė krijesė antagoniste qė duket pėr pak kohė dy tė tretat nė vizion apokaliptik . Disa dorėshkrime tė pėrdorimit origjinal grek Simbolet χξς chi xi stigma ( ose digamma ϝ ) , pėrderisa dorėshkrime tė tjera Ajo nė numrin nė fjalė .Nė kulturės moderne popullore , 666 ėshtė bėrė njė nga mė tė njohur gjerėsisht simbole pėr Antikrishtit ose, nė alternativė ,Devil . Numri 666 thuhet se ėshtė pėrdorur pėr tė thirrur Satanin . Referencat sinqertė nė numrin ndodhė si nė mesin apocalypticist grupeve tė krishterė dhe nė mėnyrė precize subkulturave anti - kristiane . Referencat nė artin bashkėkohor Perėndimore apo letėrsisė janė , mė shumė gjasa se jo , referencat qėllimshme ndaj simbolizmit Beast . Referenca tė tilla tė njohura pėr kėtė arsye janė tepėr tė shumta nė listė .

Nuk ėshtė e pazakontė pėr tė parė rolin simbolik tė numėr i plotė 666 transferuar nė rend shifror 6-6-6 . Disa njerėz marrin shoqatat satanike e 666 nė mėnyrė seriozisht qė ata nė mėnyrė aktive tė shmangur gjėra qė lidhen me 666 ose shifra 6-6-6 . Kjo ėshtė e njohur si hexakosioihexekontahexaphobia .

Nė disa dorėshkrime tė hershme biblike , numri ėshtė cituar si 616 .
avatar
Jetmira

487


Mbrapsht nė krye Shko poshtė

Re: Numri 666

Mesazh  Hagel prej 09.04.14 9:10

Tė romaket 6 ishte VI, tė egjiptianet 6 ishte S, dhe nė gjuhėn sanskrite 6 ishte A, pra VISA=666.
Numri i Bishes edhe ne karten visa.
avatar
Hagel

86


Mbrapsht nė krye Shko poshtė

Re: Numri 666

Mesazh  gjilanasi prej 18.05.14 10:17

VIRUSI 666 (Simboli i Djallit)

Gjithēka ndodhii ne Francė kur njė operator u gjet i vdekur pėrpara ekranit te komjuterit tė tij personal nga njė hemoragji e pa zakonte nė tru.Nė fillim gjithēka u mendua si njė mbingarkesė, ose njė mbi lodhje e mundshme mendore, por ekspertiza mjekoligjore vėrtetoi tė kundėrtėn, i riu ishte nė kushte optimale fizike dhe nuk kishte asnjė patologji tė mundshme kardiovaskulare, nuk gjetėn as shenja helmimi apo goditjesh me mjete tė forta, ata aritėn nė pėrfundimin "Hemoragjia ka njė shkak tė jashtėm".

Ekspertė nga i gjithė vendi erdhėn pėr tė egzaminuar vendin e krimit dhe arritėn nė pėrfundimin se shkaktar pėr vdekjen e tė riut 22 vjeēar ishte njė virus informatik, me emrin apokaliptik "666".

Gjithēka u izolua dhe ēėshtja i kaloi nė dorė agjentėve tė sigurimit kombėtar. U thirėn ekspertėt meė tė mėdhenj tė fushave informatike, elektrike, inxhenieri elektronike dhe specialistė tė teknologjive tė avancuara.

Ekspertėt kėtė rast e shpjeguan nė kėtė mėnyrė:
Nė ekranin kompjuterik njėsoj si nė ekranin e kinemasė apo atė televiziv, kuadrot ndryshojnė me frekuencė fikse 24 Herc (24 kuadro pėr sekondė). Sipas specialistėve 666-ta jep nė ekran 25 Herc, domethėnė njė kuadėr mė shumė nėpėrmjet tė cilit pėrfitohet njė kombinim i veēantė ngjyrash. Kombinimi i ngjyrave ndryshon treguesit kryesorė tė veprimtarisė jetėsore tė njeriut. Perceptimi i pavetedijshėm i pamjeve tė ndryshueshme shkakton ērregullim tė punės sė zemrės dhe tensioni arterial i gjakut brenda njė segmenti tė vogėl kohe herė rritet dhe herė ulet ndjeshėm. Ngarkesa mbi enėt e gjakut ndryshon vazhdimisht e cila ēon dhe nė njė ērregullim hormonal deri nė atė pikė sa krijohet njė rezonancė hemostatike midis enėve dhe presionit tė gjakut e cila brenda pak minutash shkakton plasjen e enėve tė gjakut nė tru duke shkaktuar njė hemoragji endokraniale vdekjeprurėse.

Virusi 666 u vlerėsua nga ekspertėt si virusi mė i arritur deri mė sot. Askush nuk e di se si arrihet ky kombinim djallėzor ngjurash, mendohet qė 666-ta tė jetė trashėguar qė nga kohėt e lashta pasi pėrveē kombinimit te frekuencės sė ngjyrave janė gjetur dhe simbole antike tė cilat sipas studjuesve bėjnė pjesė nė disa rite antike tė hipnozės, gjė e cila nuk dihet nga asnjė nga Hackerat e sotėm. Por ajo qė shqetėsonte mė shumė ekspertėt ishte qė 666 pėrdorte sistemin Binar (2 shifror) tė sotėm tė rrjetit informatik por kombinimet i bėnte nė njė gjuhė ende tė panjohur Hekza (10 shifror).

Virusi nuk u arit te izolohej pasi ai arrinte tė ndryshonte formė duke u shumuar sipas njė rregulli tė caktuar dhe sa herė qė izolohej nė njė harduer pa dalje ai vetshkatėrrohej. Masa e vetme qė u mor kundėr tij qe marrėveshja midis sigurimit ndėrkombėtar dhe kompanive mė tė mėdhaja tė ndėrtimit tė harduerve pėr tė shmangur ndryshimin e frekuences nė monitorėt LCD dhe PLAZMA e cila do tė sigurojė mosshfaqjen e 666-tės nė masen 25%.

Askush nuk e di se ku ndollet 666-ta dhe se kur do tė dalė pėrsėri nė skenė, por mendohet se ai vepron ende dhe merr pjesė nė njė sėrė vrasjesh tė cilat sigurimi informativ i mban tepėr sekret, ose ėshtė thjeshtė njė arme lufte ende nė fazat fillestare tė testimit.
avatar
gjilanasi

383


Mbrapsht nė krye Shko poshtė

Re: Numri 666

Mesazh  Pansophia prej 21.11.15 22:16

666

6+6+6=18

1+8=9
__________

999 (666 kthyer permbys)

9+9+9=27

2+7=9
__________

18+27=45

4+5=9
__________

27-18=9
__________

666+1=667 

6+6+7=19

1+9=10=1
_________

999+1=1000=1
_________

666-1=665

6+6+5=17

1+7=8
_________

999-1=998

9+9+8=26

2+6=8
_________

1+8=9

Si lart ashtu eshte poshte.

Pansophia

161


Mbrapsht nė krye Shko poshtė

Re: Numri 666

Mesazh  elektronika prej 06.12.15 21:18

666 = Muhameti.

Te gjitha parashikimet ne bibel te cojne tek ai. Vetem koha eshte e llogaritur gabim nga deshifruesit.
avatar
elektronika

Pervoja me e bukur qe na eshte dhene per te jetuar eshte vete misteri i jetes.....
Kur linde, po qaje, dhe gjithe te tjeret rreth teje po qeshnin.....
Jetoje jeten, ne menyre te tille, qe kur te vije momenti i fundit,
ti te jesh duke qeshur dhe gjithe te tjeret rreth teje te jene duke qare..........63


Mbrapsht nė krye Shko poshtė

Re: Numri 666

Mesazh  Sponsored content


Sponsored content


Mbrapsht nė krye Shko poshtė

Mbrapsht nė krye


 
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti pėrgjigjeni temave tė kėtij forumi