Sekretet e Thoth dhe Celesat e Enokut

Shko poshtė

Sekretet e Thoth dhe Celesat e Enokut

Mesazh  xxxadixxx prej 26.06.12 16:42

Qe
nga publikimi i shpikjes se nje radari i afte te penetroje nentoken 2
vjet me pare, jane zbuluar te dhena te mahnitshme mbi ekzistencen e nje
kompleksi labirinthesh dhe sistemi te nendheshem ne pjese te ndryshme te
botes. Ne vende si Guatemala ne Ameriken e Jugut jane hedhur ne harte
tunele qe shtrihen poshte kompleksit te Piramidave Maja ne Tikal dhe qe
zgjatohen per me shumese 800 km ne krahun e kundert te vendit.
Studiuesit kane theksuar se tani eshte e mundur te kuptohet sesi gjysem
milioni indian Maja u fshehen dhe i shpetuan shkaterrimit te kultures se
tyre.

Ne te njejten menyre radari (i quajtur SIRA) u perdor ne
Egjypt qe ne vitin 1978 duke bere te mundur hedhjen ne harte te nje
kompleksi te jashtezakonshem te nendheshem poshte Piramidave te
Egjyptit. Mbas marrveshjeve te arritura me Presidentin Egjyptian Sadat
rezultuan ne germime sekrete per pothuajse 3 dekada qe te arrihej te
penetrohej ne sistemin e nendheshem. Ne nje takim te koheve te fundit ne
Australi njeri nga shkenctaret kryesore ne projektin Giza, Dr. Jim
Hurtak tregoi filmime te punimeve qe po kryeshin te titulluar Dhomat e
Thellesise, i caktuar per tu bere publik ne fund e shekullit.

Filmi
tregon zbulimin e nje metropoli te gjera megalitik, 15 mije vjecar qe
zbret ne disa nivele poshte nen pllajen e Gizes. Ndersa pjesa tjeter e
New Age spekulon mbi ekzistencen e nje dhome te fshehte nen putren e
majte te Sfinksit, legjendari "Qyteti i Zotave" dergjet nentoke. I
kompletuar me nje sistem hidraulik te nendheshem, filmi tregon per
statuja masive te te njejtes permase me ato te Lugines se Nilit.
Studiues duke rrezikuar jeten e tyre, me kamera dhe elektrike dore
hetuan me kujdes dhe detaje brigjet e thepisura perreth lumenje te
nendheshem dhe liqeneve te gjere mbi nje kilometerper te penetruar
dhomat e mbyllura qe ndodheshin pertej tyre. Dhe mundi nuk shkoi kot. U
gjeten nje sasi e pamase dokumentash dhe artifaktesh.


Dokumentat
flasin per trashigimine e nje civilizimi dhe niveli teknologjik shume
pertej ketij qe jemi ne tani. Nje teknologji e afte qe te krijoje qytete
te medhenj te nendheshem per te cilat Sfiknsi dhe Piramidat jane vetem
shenjat e siperfaqes. Shkenctari i projektit Dr. Hurtak e lidh kete
zhvillim me kontaktin me nje rrace te avancuar jashtetokesoresh. Ai e
pershkruan kete si nje zbulim te nje kulture te Rrenjes se Katert, te
ashtuquajturin civilizimin Atlantas, i shkaterruar nga crregullimi i
fundit i Tokes. Filmimi paraqet evidenca te pakundershtueshme qe te
gjitha gjuhet, kulturat dhe fete kane nje burim te perbashket, ate qe
Dr. Hurtak e quan si "Civilizimi Meme".

Teknologjia e zbuluar
eshte shume pertej asaj qe njohim ne. Ashtu sic tha njehere me shaka
Arthur C. Clark, " cdo teknologji qe eshte pertej kesaj tones, do na
duket si magji." Sipas Dr. Hurtak kjo ka qene nje kulture e cila arriti
te zberthente kodin gjenetik dhe zoteronte celesat e spektrit fizik,
"Fiziken e Drites Superiore" te antikeve... cdo gje e lashte te cilen
Gilgameshi (Ne Epiken e Gilgameshit -Darius) shkoi per ta kerkuar ne
udhetimin e tij te famshem ne "Qytetin e Zotave" per te zbuluar tunelet
poshte Malit Mashu ne shkretetire.

Hurtak ne materialin e tij i
referohet nje "gjuhe te drites" dhe shkenctari-prift madheshtor te asaj
kohe te lashte i quajtur Enok emri i te cilit eshte i lidhur me
ndertimin e kompleksit te Piramidave te Medha. Hurtak aludon per nje
shkence te nje karakteri spiritual madheshtor, nje shkence e cila
pershkruan shkallen gjenetike per te yjet.
Prifti-shkenctar Enok
eshte nje patriark i epokes para permbytjes, njeri prej me te famshmeve
te karaktereve te asaj epoke. Babai i Methuselah dhe ster ster gjyshi i
Noahs, Enoku pershkruhet ne Bibel si arkitekti i Zionit, legjendari
"Qyteti i Yahweh" si dhe shpikesi i alfabetit dhe kalendarit. Enok po
ashtu eshte dhe astronauti i pare ne histori, ai qe "u morr ne qiell nga
Perendia" dhe ju treguan "sekretet e tokes dhe te qiellit". Ai kthehet
ne Toke i pajisur me diturine per "peshen dhe matjet" per gjithe
njerezimin.

I njohur tek egjyptianet me emrin Thoth, "Zoti i
Magjjise dhe Kohes" dhe tek greket si Hermes, "mesazheri i perendive" ai
permendet dhe ne traditen e kelteve si magjistari enigmatik Merlin i
cili zhduket mbi deget e nje molle ne Avaloin mitik ne perpjekje per te
kerkuar sekretin e pavdeksise dhe per tu rikthyer.

Pra si nje
njeri qe perftoi pavdeksine, sekretin sesi ne "mund te behemi si zotat",
Thoth/Enok premtoi te rikthehej ne perfundim te koheve "me celesat per
ne portat e tokes se shenjte". Ne nje nga dokumentet e diskutuara te
Detit te Zi qe flet per Librin e humbur te Enok i hequr qellimisht nga
Bibla nga lideret e hershem fetare, Enok pershkruan nje civilizim
madheshtor te te kaluares te cilet perzjene celesat e njohurise se madhe
dhe nuk ishin ne gjendje te ruanin veten e tyre nga kataklizma e
fundit. Te dy, realisht dhe ne menyre figurative ata humben "celesat",
ata humben te gjithe njohurine e larte.

Por sidoqofte Enok, edhe
ne shume tradita te tjera madje edhe tek legjenda e Majave per
Kecalkoatlin, premton rikthimin e kesaj diturie ne "Fundin e Koherave",
fundin e ciklit aktual kohor. Apokalipsi Biblik premton se cdo gje do
mesohet ne fund te botes aktuale. Zbulimet e jashtezakonshme ne Egjypt
dhe ne pjese te tjera te botes flasin jo vetem per nje teknologji te
avancuar por edhe per nje shtek evolutiv shume pertej gjendjes sone
aktuale.

Nje ekzaminim i kujdesshem shkencor i zones ku gjenden
piramidat zbulon se ato jane struktura te sofistikuara harmonike, jo
vetem pasqyre e pozicionit te planeteve dhe sistemeve diellore por te
dizenjuara per te imituar chakrat dhe zgavrat harmonike te trupit te
njeriut. (Chakra jane pika te energjise ne sistemin trup/energji te
njeriut nepermjet te cilave rrjedh forca dhe energjia jetesore. Ka me
mijera pika te tilla ne trupin e njeriut por vetem shtate ose tete prej
tyre jane me kryesoret. -Darius).
Madje cdo gur ne Piramiden e Madhe
eshte i akorduar harmonikisht sipas nje frekuence te caktuar toni
muzikor. Sarkofagu qe ndodhet ne qender te Piramides se Madhe eshte i
intonuar sipas frekuences se rrahjes se zemres se njeriut.

Eksperimentet
e mahniteshme qe u kryen nga Dr. Hurtak dhe koleget e tij ne Piramiden e
Madhe dhe ne zona te tjera ne Ameriken e Jugut provojne se piramidat
jane "kompjutera gjeofizike" qe aktivizohen sipas tingullit zanor.
(Kujtoni menyren sesi D H.Lewis dhe anetaret e tjere te ekspedites
arriten te futen ne brendesi te Piramides -Darius). Duke intonuar disa
tiguj specifik te lashte, grupi shkencor prodhoi vale te qendrueshme
drite, mbi dhe nen piramidat dhe ishin ne gjendje qe te penetronin edhe
ne dhoma deri me sot te papenetrueshme. Zbulimet e mepasme tregojne qe
shkenctaret-prifterinj te lashte kishin nderthurur nje lloj teknologjie
tingujsh harmonik perbrenda struktures se tempujve.

Dituria e
humbur Enokiane tregon se gjuha meme ishte "Gjuha e Drites". E njohur
tek antiket si Hiburu, eshte gjuha e pare e krijuar ne fillimin e ketij
cikli kohor. Studimet moderne konfirmojne faktin se gjuha me e vjeter
eshte nje forme e Hebraishtes si nje gjuhe natyrale pasi tingujt dhe
alfabeti buron nga nje vazhdimesi apo rrjedhje e perhershme e fosfenit
ne trurin njerezor. E njejta forme qe lind nga nje vorbull ne levizje te
panderprere. Eshte nje gjuhe e vertete drite qe pershkon sistemin tone
nervor.
Duke ckoduar gjeometrine e formave natyrale te valeve ne
boten fizike, Hiburu eshte nje gjuhe harmonike qe imiton karakteristikat
e formes valore te drites. "Celesat" per te cilet flet Enok dalin se
jane celesa zanore, celesa te nje njohurie matriksi vibracional te vete
realitetit, mitikja "Fuqia e Botes". Dituria Enokiane pershkruan
ekuacione zanore te koduara fjalet e lashta dhe emrat e perendive, te
afte per te ndikuar direkt ne sistemin nervor dhe te prodhojne nje efekt
te forte sherues dhe nje gjendje te larte ndergjegjeje. Sic deklarojne
tekstet e lashta, "Nese doni te flisni me zotat, me pare duhet te mesoni
gjuhen e zotave."

ADN, kabalistika antike, Pema e Jetes te
pershkruara keto ne Torah Biblike, tani po behen me te qarta per
shkenctaret qe duhet te konsiderohen si nje strukture e gjalle vibruese
dhe jo me nje dicka amorfe dhe thjesht numerike. Shume shkenctare
moderne e konsiderojne ADN si nje veshje, si konfigurim forme valore, e
afte te modifikohet nga drita, radioaktiviteti, fusha magnetike apo
pulset zanore.

Trashegimia qe na vjen nga Thoth/Enok tregon se
kjo gjuhe e Drites ose shkenca antike harmonike mund te ndikojne direkt
ADN-ne. Evidencat ne Egjypt tregojne se kjo ka qene nje eksperimet
gjenetik 6 mije vjecar i tentuar nga egjyptianet, kalvari per pavdeksi
dhe shkuarja tek yjet, nje kalvar i nisur shume kohe me pare nga
Gilgamesh. Egjyptianet nuk ishin te fiksuar me idene e mbas vdekjes sic
mendohej nga perkthyesit e hershem kristiane por ishin te perqendruar ne
krijimin e nje qenie me te larte njerezore. Sebashku me kultura te
tjera te lashta ata besonin se ADN vinte nga yjet dhe ishte e destinuar
te kthehej tek ato.

Dituria e Thoth/Enok le te kuptohet se
njerezimi eshte i destinuar qe te evoloje pertej formes aktuale
tokesore, ashtu sic na thote Bibla (qe personalisht e kam thene dhe e
them qe nuk eshte thjesht nje liber fetar po nje burim historik dhe
shkencor i keqinterpretuar dhe ndryshuar me qellim drejtimi per te shuar
etjen dhe deshiren e nje grupi te caktuar per pushtet -Darius) "ne mund
te behemi me madheshtore se engjejt". Dokumentat historike egjyptiane
kane te rregjistruara "Udhetare te Yjeve", individe te rastesishem te
cilet si Enok udhetuan "pertej Syrit te Madh te Orionit" dhe u kthyen
per te ecur si zota ne rradhet e njerezve. Pavaresisht nga zbehja e
qenieve gjysem-perendi ne ndergjegjen moderne, a ka mundesi qe sic e
thone dhe tekstet e lashta, ne jemi te destinuar te "behemi si perendi"?
A jane "Zotat e Drites" se Majave dhe "Te Ndricuarit" egjyptin/tibetian
me te vertete nje forme me e avancuar njerezore?

Duke ju
referuar shume legjendave te lashta te Tokes, qenie te tilla supozohet
se do kthehen rregullisht ne fillim dhe fund te cdo cikli kohor, gjysma
prej 12.960 vjetesh e orbites zodiakale te sistemit tone diellor perreth
qendres se galaksise qe kryhet ne cdo 25.920 vjet. [Precedenti i
Ekuinokseve].
Per shkak te gjendjes ne orbiten e galaktikes sone,
keto 12.960 intervale vjetore ose "bote" duket se jane te ndara nga
ngjarje kataklizmike.
Sipas "kalendarit ne gur" te Piramides se Madhe
i cili pershkruan te ashtuquajturen "Ciklin Feniks" ose Phoenix te
orbites se galaktikes sone, periudha kohore aktuale perfundon (e
konvertuar sipas kalendarit tone) ne vitin 2012. (E njejta shifer qe
gjejme dhe tek Kalendari i Majave -Darius). Fjala greke Feniks ka
rrjedhur nga fjala egjyptiane pa-hanok qe do te thote "Shtepia e
Enokut".

Dituria Enokiane sugjeron se keto ndryshime te rregullta
kataklizmike veprojne si nje faktor provokues evolucionar per te
pershpejtuar format jetesore ne fazen tjeter te evolucionit. Evolucioni
njerezor mund te procedoje me shpejt sesa mendohej me pare. Evidencat qe
kane dale tani tregojne se civilizimeve perpara ketij tonit
perfeksionuan kontiniumin fizik dhe progresuan pertej kesaj bote. Pati
dhe nga ata qe deshtuan. Vete ne kemi te njejten mundesi, tja arrijme
ose te shkaterrojme cdo gje.

Zbulimet e cvarrosura nga Egjipti
pershkruajne nje sistem mbare boteror piramidash tempuj ne kohet
prehistorike, te vendosura si antena ne pikat kyce te energjise neper
meridiane dhe qe kontrolloheshin nga prifterinjte-shkenctare si nje
sistem muzikor per te stabilizuar pllakat tektonike te planetit ose me
mire te themi shmangur kataklizmat gjeologjike. Nga gjuha meme, fjala
Jedaiah qe do te thote "Rruga e Botes" ose "Fuqia e Bote", prifterinjte e
lashte Jedai perdornin gjuhen e Drites per te akorduar planetin si te
ishte nje kembane gjigande harmonike.

Shume gjera po rizbulohen
ne ditet e fundit te ketij cikli kohor. Sipas fjaleve te Dr. Jay Franz i
Fondacionit Omega "edhe sikur ne te mos guxojme ta permendim, ekziston
nje ndjesi universale qe dicka do ndodhi ne shkalle boterore."


Ky
ishte materiali ne lidhje me zbulimet e Dr. Hurtak. Sic lexohet qarte,
jane shume gjera qe mbahen te fshehta nga publiku madje dhe vete
arkeologet apo egjyptologet nuk vihen ne dijeni ose fshehin faktet me
qellim per te mos demtuar pozicionet e tyre. Nje levizje ne kah te
kundert do te thote hedhje ne koshin e plehrave te historise se botes qe
kemi mesuar deri tani dhe rishkrimi i saj duke shkuar mijera vjet
mbrapa ne kohe. Dhe natyrisht nje pozicion i tille smund te jete komode
per shkenctaret e sotem mendjengushte te cilet kane siguruar katedrat
dhe kolltuqet e tyre dhe nuk pranojne te levizin kollaj, aq me pak te
hapin mendjet dhe syte ndaj zbulimeve te reja qe shembin komplet
sistemin e ndertuar deri me sot me kaq djallezi. Keto njohuri sjane te
reja per nje pjese te caktuar te shkenctareve te sotem por jane mbajtur
me qellim te fshehura nga publiku per te thelluar amnezine e madhe
kolektive qe kemi ne sot si rrace njerezore ne lidhje me te kaluaren
tone. Eshte amnezia e civilizimeve shume te zhvilluara qe kane ekzistuar
dikur e pasuar nga katastrofa te dimensioneve te paimagjinueshme dhe na
cuan per mijera vjet ne epoken e gurit.


Video ne te cilen ilustrohen disa nga teorite e mesiperme!Edituar pėr herė tė fundit nga xxxadixxx nė 09.07.12 17:20, edituar 3 herė gjithsej
avatar
xxxadixxx

110


Mbrapsht nė krye Shko poshtė

Re: Sekretet e Thoth dhe Celesat e Enokut

Mesazh  Lapsi prej 26.06.12 22:54

Do doja te falenderoja nga zemra kete forum fantastik dhe te gjithe ata qe trasmetojne dijet e tyre ne kete forum per dijet qe na kan percjellur qe na percjellin dhe qe do te na percjellin.
avatar
Lapsi

92


Mbrapsht nė krye Shko poshtė

Re: Sekretet e Thoth dhe Celesat e Enokut

Mesazh  xxxadixxx prej 28.06.12 19:11

lapsi shkruajti:Do doja te falenderoja nga zemra kete forum fantastik dhe te gjithe ata qe trasmetojne dijet e tyre ne kete forum per dijet qe na kan percjellur qe na percjellin dhe qe do te na percjellin.

Lapso te falenderoj personalisht per mirenjohjen tende!Merr tjeter kuptim kur puna e dikujt vleresohet,qofte e imja apo e gjith anetareve te tjere !
Ndoshta sme takon mua te them kete,por jemi "ne" qe duhet te te felenderojme ty dhe te gjithe antaret e tjere qe ndajne idete dhe konceptet e tyre ne kte forum!
Si perfundim te gjithe japim dhe marrim nga njeri-tjetri.....
avatar
xxxadixxx

110


Mbrapsht nė krye Shko poshtė

Falenderim

Mesazh  Jon Sh prej 09.07.12 14:49

shum material i bukur. Shpresoj te gjesh ndoj material ne vazhdim te ketij.
avatar
Jon Sh

33


Mbrapsht nė krye Shko poshtė

Re: Sekretet e Thoth dhe Celesat e Enokut

Mesazh  Gerta Gerta prej 09.07.12 17:01

xxxadixxx shkruajti:
lapsi shkruajti:Do doja te falenderoja nga zemra kete forum fantastik dhe te gjithe ata qe trasmetojne dijet e tyre ne kete forum per dijet qe na kan percjellur qe na percjellin dhe qe do te na percjellin.

Lapso te falenderoj personalisht per mirenjohjen tende!Merr tjeter kuptim kur puna e dikujt vleresohet,qofte e imja apo e gjith anetareve te tjere !
Ndoshta sme takon mua te them kete,por jemi "ne" qe duhet te te felenderojme ty dhe te gjithe antaret e tjere qe ndajne idete dhe konceptet e tyre ne kte forum!
Si perfundim te gjithe japim dhe marrim nga njeri-tjetri.....
BRAVO CUNA..

peace and love

Gerta Gerta

PEACE and LOVE

68


Mbrapsht nė krye Shko poshtė

Re: Sekretet e Thoth dhe Celesat e Enokut

Mesazh  Elsavrana prej 09.07.12 17:07

Material i punuar mire...po kur do e lexojme pjesen? ne vazhdim
avatar
Elsavrana

53


Mbrapsht nė krye Shko poshtė

Re: Sekretet e Thoth dhe Celesat e Enokut

Mesazh  Sponsored content


Sponsored content


Mbrapsht nė krye Shko poshtė

Mbrapsht nė krye


 
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti pėrgjigjeni temave tė kėtij forumi