Besoni ne magji dhe shtrigeri ?

Shiko temėn e mėparshme Shiko temėn pasuese Shko poshtė

Besoni nė magji dhe shtrigėri ?

Po

Jo

Dyshoj

Shiko rezultatin

Besoni ne magji dhe shtrigeri ?

Mesazh  magjistari prej 10.06.10 0:32

Ezoterizmi (e fshehta) dhe okultizmi (e padukshmja) zėnė njė vend tė madh nė historinė e njerėzimit, kėto praktika kanė mbetur gjithmonė misterioze dhe tė keqkuptuara.

A besoni nė magji dhe shtrigėri ?

E kam fjalėn pėr magji dhe shtrigėri tė vėrtetė dhe jo pėr magji cirku dhe iluzionistė...

magjistari

Shkrime: 231

Mbrapsht nė krye Shko poshtė

Re: Besoni ne magji dhe shtrigeri ?

Mesazh  zxcvb prej 11.06.10 17:23

Po ti magjistari a beson ? Dhe pse ?

zxcvb

Shkrime: 17

Mesazh  magjistari prej 12.06.10 11:49

zxcvb shkruajti:Po ti magjistari a beson ? Dhe pse ?

Po se pashė me sytė e mi nuk besoj, pėr tė besuar duhet dėshmi dhe kjo vlen pėr shumicėn e njerėzve.

Kjo nuk do tė thotė qė shkencėtarėt e mohojnė njė njohuri tė fshehtė, sa praktikat e saj duhet tė zbresin nė rangun e bestytnive.

Ndryshe nga shumica e qytetarėve tė formuar me njė imazh racionalist dhe tė sigurt nė tė, duhet ta dini se nivelet mė tė larta nė mbarė botėn jo vetėm qė e marrin magjinė seriozisht, por kėtė e praktikojnė dhe ėshtė kusht pėr qasje dhe hyrje nė pozita tė larta pėrgjegjėse, pra praktikohet nė qarqet politike, tė industrisė dhe nė sferėn e lartė nga tė "Mėdhenjėt e Botės".

Dhe megjithatė, pa magji, ēfarė do tė bėnin nėnat pėr foshnjet e tyre?
Pa magji, si njerėzimit do tė shėrohej para se tė shpikej industria farmaceutike?
Si dikush mund tė na bėjė mirė, vetėm duke menduar nė kėtė? Si mundet njė muzikė tė na transportojė?

Magjia i bindet ligjeve tė natyrės, kėto ligje pėrshtaten nė njė farė mėnyre me gjithė universin.Natyrisht, magjia ėshtė vetėm njė energji e universit (ligji i natyrės) qė na rrethon dhe varet se si e kupton dhe e manipulon.

Ėshtė pėr t'u habitur fakti, qė ėshtė bėrė zakon qė ne tä lidhim magjinė mė tė paarsyeshme (joracionalen). Kjo ėshtė njė ēėshtje konceptimi apo botėkuptimi.

Nė botėn tonė materialiste shkencore, gjė qė bie jashtė pėrcaktimeve tona ėshtė e paarsyeshme, por kjo varet nga gjetja qė kemi mbi botėn reale.

Pėrfundimisht njė ditė do tė jetė njė disiplinė shkencore kur do ta kuptojmė dhe ta shpjegojmė.

Ėshtė shumė e qartė se magjia dhe shtrigėria ekzistojnė! Magjia nuk mėsohet nga librat dhe nuk ka ngjyrė, ashtu siē katagorizohet nė tė zezė, tė bardhė, tė kuqe...

Dhe nė fund desha tė them se vet jeta ėshtė magji dhe sa mė shumė qė mėsojmė nga jeta, aq mė shumė bėhemi magjistar.

magjistari

Shkrime: 231

Mesazh  gjilanasi prej 12.06.10 13:35

Si zakonisht ne gjera te tilla jam agnostik, kam votuar dyshoj.

gjilanasi

Shkrime: 89

Mesazh  luli prej 12.06.10 14:10

magjistari shkruajti:
Ndryshe nga shumica e qytetarėve tė formuar me njė imazh racionalist dhe tė sigurt nė tė, duhet ta dini se nivelet mė tė larta nė mbarė botėn jo vetėm qė e marrin magjinė seriozisht, por kėtė e praktikojnė dhe ėshtė kusht pėr qasje dhe hyrje nė pozita tė larta pėrgjegjėse, pra praktikohet nė qarqet politike, tė industrisė dhe nė sferėn e lartė nga tė "Mėdhenjėt e Botės".

Hitleri ka qene i lidhur me okulitzmit ja ēfare shkruan nje studiues per kete:

"Ne oborrin e Himlerit silleshin shpesh magjistare. Si per shembull keshilltari i tij Karl Maria Eiligut, qe thoshte se kishte nje memorie pre-antike dhe se mbante mend jetet e tij te shkuara si udheheqes gjerman. “Himler u besonte me tere mend ketyre teorive”.

Po Hitleri?

“Ishte i magjepsur nga keto tema. Por mbi te gjitha donte t’i perdorte ne politike. Duke lene Himlerin te vepronte, synonte te krijonte nje fe naziste dhe ariane, neopagane, me mite dhe rituale te reja, qe do te zevendesonte fete e tjera tradicionale”.

luli

Shkrime: 323

Mesazh  jakud linda prej 13.06.10 22:19

Une them se magjia ekziston ose me sakte eshte nje gje qe praktikohet dhe ka efekt, ata qe nuk e besojne jane ata njerez qe ose nuk e kane idene se cfare eshte magjia e vertete ose e kane provuar te bejne magji e nuk u ka dale gje ne drite.
Magjine nuk e bejne dot te gjithe njerzit te jeni te bindur per kete .

jakud linda

Shkrime: 19

Mesazh  Hanah prej 14.06.10 1:51

E besoj dhe nuk kam nevoje per prova.

Ajo qe ne shqiptaret e quajme "syri i keq" me ka ndodhur mua disa here.Aq sa tek ecja rruges (e kam zakon qe shikoj edhe detajet me te vogla) kam vene re ne disa raste fytyra grash kalimtare gati te shperfytyruara, syte e zvogeluar sikur gjithe ligesia te ishte perqendruar aty duke pare drejt meje dhe gjithmon pas asaj kam ndjere keputje apo me ka ndodhur dicka e keqe edhe pse jo serioze.Eksperienca te kesaj natyre kam plote.

Nuk kam patur kontakte me ndonje shtrige/magjistare te mirefillte.Do te doja shume te dija ne se mund te kontaktoja me ndonje.

Faleminderit.

Hanah

Shkrime: 13

Mesazh  zattoo prej 17.06.10 12:47

Une besoj se me te vertete mendimet e keqija (energjia e zeze apo mund ta quajme edhe me emrin magjia e zeze) te drejtuara me intensitet drejt dikujt i shkaktojne atij trubullime mendore, prishje te paqes shpirterore por edhe fatkeqesi.
Besoj qe urrejtja e madhe edhe mund te vras.

zattoo

Shkrime: 301

Mesazh  zxcvb prej 26.06.10 22:40

magjistari shkruajti:

Magjia i bindet ligjeve tė natyrės, kėto ligje pėrshtaten nė njė farė mėnyre me gjithė universin.Natyrisht, magjia ėshtė vetėm njė energji e universit (ligji i natyrės) qė na rrethon dhe varet se si e kupton dhe e manipulon.

Ėshtė pėr t'u habitur fakti, qė ėshtė bėrė zakon qė ne tä lidhim magjinė mė tė paarsyeshme (joracionalen). Kjo ėshtė njė ēėshtje konceptimi apo botėkuptimi.

Nė botėn tonė materialiste shkencore, gjė qė bie jashtė pėrcaktimeve tona ėshtė e paarsyeshme, por kjo varet nga gjetja qė kemi mbi botėn reale.

Un thjesht nuk do i quaja me termin "magji" keto lloje "veprimesh",pasi nje fare menyre cdo gje eshte racionale,dhe vete magjia nuk ka pse etiketohet joetille,pavaresisht sa jemi te afte per ta kuptuar ne.

E nje pyetje,per ju ,pavaresisht se po dal nga tema,kini provuar ndonjer te beni telekinez ose psikokinez ?

zxcvb

Shkrime: 17

Mesazh  uliks prej 27.06.10 13:36

Per mendimin tim magjia ekziston por jo ēdo kush mund ta praktikoj ate sepse duhet vertete te jesh i bindur dhe ta duash ate.
Siē e dime te gjithe, njeriu i ben nga 50 deri 60 mije mendime ditore dhe neqoftse rreth 10 deri 15 mije mendime i ben rreth magjise atehere ēdo gje eshte e mundur dhe kete e praktikojne me se shumti politikanet dhe njerzit qe duan ta arrijne me nje fare menyre si ta quajm kulminacionin jetesor.
Per Hitlerin gjithmone kam lexuar dhe dhe kam pasur nje interes te veēante dhe per te thuhet se ishte nje magjistar dhe ka pasur kontakte me forca mbinatyrore.
Per kete ka edhe shum fakte psh: Hitler kishte ne kabinetin njeriun nr nje per magji ne Austri, GJermani dhe Zvicerr.
Branau kjo qyteze ne AUSTRI prej nga vjen edhe vet Hitleri quhet qyteti i magjive.Ku edhe shume gojdhana e fakte vertetojne se Hitler vizitonte keta njerz dhe u keshillonte me ta se si te vinte deri te pushteti.Dhe me anen e kesaj arriti deri te ajo qe ai e deshironte.
Por siē thuhet dhe dihet sado qe te arrish nga magjia heret a vone nje dite do te ndeshkohesh siē ndodhi edhe vet me Hitlerin.

uliks

Shkrime: 64

po besoj

Mesazh  cObRa prej 29.06.10 14:47

pasi qe thuhet nga shumkush....duhet edhe besuar....sepse jo te gjithe genjejne...po qe mund ta bejn vetem ata qe jane te pushtuar nga djalli besoj.....sepse nje njeri i thjesht dhe pa sher nuk mund te bej magji.....magjia dhe shtrigeria sbesoj qe jane gjera te mira....pse nje njeri si une smund ta bej.....sepse jo gjithkush eshte si dikush .....

cObRa

Shkrime: 69

Mesazh  p.bregu prej 02.07.10 1:37

Une besoj shume...madje nje njeri me ka bere aq shume dem ne jete...aq shume kam vuajtur prej asaj...qe konsideroja shoqe.............bashke me nje shoqen time qe edhe ajo ka vuajtur si une ( por jo me shume ) duam ti bejme magji te zeze ! Kush mund te na ndihmoje, ju lutem ?

p.bregu

Shkrime: 5

Mesazh  barbie prej 02.07.10 1:52

poo......ai personnn duhet te paguajjj patjeterr.............se e meritonnn.....plss...helpp..uss....

barbie

Shkrime: 6

Mesazh  Pjeter prej 23.08.10 9:47

Magjia ekziston une nuk e kam besuar kurrė ne te kaluaren se ekziston magjia sepse ne Kishė kur i pyesja prifterinjt gjithmonė e kanė mohuar edhe Nėna im e edhe pse ka vuajtur 25 vjet nga magjia prape nuk e beson se ekziston, nga magjia Babai im ende edhe sot e kesaj dite vuan.

Po vuaj edhe une nga magjia e zeze tash e 7 vite ndoshta.

I afermi im Marjan Gjon Prenaj nga Duj....Gjakovė me ka derguar ne ne vend ne Ferizaj tek nje grua magjistare, gjoja se po me ndihmon per tu sheruar, ai jo vetem qe nuk me ndihmoj por i demtoi edhe anetaret tjere te familjes time duke ju dhene ta pijne te gjithe anetaret e familjes time nje fare uji ne te cilin kishte nje leter nuk e di cfare ishte ajo leter.

Por e di me siguri se ajo ka bere qe nje nga vellezerit e mi pasi e ka pi ate uje po flet me nderpreje, nje tjeter vella i im derisa ishte ne shkollėn e mesme profesionale ne Gjakove diku kah muaji shkurt i ketij viti dmth 2010 me lajmeruan se po flet pakontroll dhe nuk po ndalet vetem po flet e po flet, nje tjeter vella i imi derisa po bisedonim se cka po ndodh me vellain tone ra pertokė dhe dridhej shumė.

Unė e di me siguri se magjia ekziston per fat te keq .

Pjeter

Shkrime: 4

Hi

Mesazh  NonServiam prej 24.08.10 13:34

Ne fillim nuk besoja dhe me dukesh thjesht trillime por tani besoj se ka dicka qe mendja e njeriut nuk arrin ta konceptoje.Po besoj tek paranormalja dhe gjithcka qe lidhet me okultin.

NonServiam

Shkrime: 2

ckemi

Mesazh  g-kristi prej 24.08.10 21:45

jam i ri ne kete forum ...nga mosha jam i vogel jam 15 vjec em sakt.....nuk e di a duhet te besoj a jo se dderi me sot skam pare gje dhe pse ne shum gjera ktu te bejn te besosh...e mira do ishte me pamje reale....nqs menyra me e mir me video....megjithse...nuk i dihet.....tani kam nej pyetje sepse u bera kurioz pasi lexova gjiht komentet..magjia perfundimisht eshte e keqe apo e mire...nqs keni mundesi me ktheni pergjigje?......shpresoj qe te njihemi edhe em shume...

g-kristi

Shkrime: 37

Mesazh  marjana berisha prej 28.08.10 15:53

Po besoj sepse kam pare me syte e mi ngjarje qe kane ndodhur per kete shkak.

marjana berisha

Mesazh  Pjeter prej 28.08.10 20:33

Marjana une di nje njeri ne Brakoc te Gjakoves qe mund te ju ndihmoj eshte nje grua e cila menjeher sapo te te shoh ty me sy e din se nga kush e ke te keqen qe ta kane bere.
Ajo eshte katolike dhe me ane te lutjes te ndihmon.
Ne qofte se nuk ke ndegjuar per kete grua une te tregova se ku gjendet ajo te lutem me shkruaj ne kete e mail adres letloverule_@hotmail.com

Pjeter

Mesazh  paulin prej 29.08.10 16:26

gjilanasi shkruajti:Si zakonisht ne gjera te tilla jam agnostik, kam votuar dyshoj.

A ka menyra per tu mbrojtur nga magjite e zeza?

paulin

Mesazh  rigert_lusha@postaime.com prej 31.08.10 15:35

Po si mund te besh magji ..nga e kupton se e ben, a ka ndonje gje qe mend te provosh a ben apo jo magji....???????..nese e di njeri mund te pergjigjet.

rigert_lusha@postaime.com

Mesazh  paulin prej 01.09.10 22:21

rigert_lusha@postaime.com shkruajti:Po si mund te besh magji ..nga e kupton se e ben, a ka ndonje gje qe mend te provosh a ben apo jo magji....???????..nese e di njeri mund te pergjigjet.

paulin

Mesazh  paulin prej 01.09.10 22:24

rigert_lusha@postaime.com shkruajti:Po si mund te besh magji ..nga e kupton se e ben, a ka ndonje gje qe mend te provosh a ben apo jo magji....???????..nese e di njeri mund te pergjigjet.

paulin

magjia

Mesazh  pllumspaho prej 04.09.10 18:16

Cfare do te thote per ju magjia ? a besoni se mund te beni magji?

pllumspaho

Mesazh  vuli25 prej 09.09.10 19:19

Une nuk besoj ne magji...eshte vetem trillim dhe trik...vetem Zoti mund te bej vepra....qe njeriu nuk mund ti paramendoj se si behen.

vuli25

Mesazh  _ada_ prej 09.09.10 23:27

yes..............

_ada_

Shkrime: 8

Mesazh  lidabica prej 25.10.10 10:47

Besoj pasi e kam pare me syte e mi nje magji qe me eshte bere nga nje njeri i lig, i fisit , brenda ne shtepine time.

lidabica

Shkrime: 3

~

Mesazh  g-kristi prej 13.04.11 18:06

Pa Pare Gje me Sy ...ske si e beson..:)...po ka nanji qe e verteton te dali

g-kristi

Shkrime: 37

Mesazh  tafa prej 11.04.12 21:40

ne jemi te prire per te besuar vetem ate qe e shohim , mirpo harrojme qe shum gjana qe si shohim i perdorim dhe fare san bie ndermend qe nuk i shohim, rrymen elektrike fare se shohim po e dime qe na mbyt nese e prekim, telefonin celular qe punon me vale fare si shohim valet e telefonit po prap i besojm, e shume gjana tjera qe shkenca ka arrit me i deshifru dhe me i perdor ne edhe pse si shohim ju besojm, po edhe magjia e disa gjana tjera qe ne nuk i shohim po i vrejme efektet qofte pozitive apo negative te tyre gjithsesi jane per tu besuar........

tafa

Shkrime: 1

Mesazh  bllekbllek prej 14.04.12 21:57

po du me dit a pom don njerin qe e du un mas shumti nkit bot osht femna jem ju lutna nese mundeni kallxonem

bllekbllek

Shkrime: 1

Shiko temėn e mėparshme Shiko temėn pasuese Mbrapsht nė krye

Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti pėrgjigjeni temave tė kėtij forumi