Shpjegimi i endrres suaj - 1

Faqja 16 e 16 Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16

Shiko temėn e mėparshme Shiko temėn pasuese Shko poshtė

Mesazh  Elizza prej 29.03.10 16:56

First topic message reminder :

[Only admins are allowed to see this image]

agnesa shkruajti:E kam pare nje enderr sikur isha shume e semure dhe tuboja para neper shkolle per sherimin tim, ēka do te thote kjo enderr, ju pershendes shume.

Sėmundja nė ėndėrr tregon dėshpėrim, ndryshime tė pakėndshme, apo disa ngarkesa emocionale. Sėmundja mund tė jetė simbolike pėr paaftėsinė tuaj pėr tė pėrballuar njė situatė. Nė njė shėnim mė tė drejtpėrdrejtė, kjo ėndėrr mund tė sinjalizojė qė ju duhet t'i kushtoni vėmendje shėndetit tuaj veēanėrisht aty nga qfarė jeni tė sėmurė nė ėndėrr.

Ju duhet tė pushoni sė ndjeri keq pėr veten tuaj dhe tė merrni mė shumė dije e njohuri nga shkolla, do t'ju duhen pėr njė shėrim fizik apo emocional.

Edituar pėr herė tė fundit nga Elizza nė 02.05.11 1:24, edituar 2 herė gjithsej

Elizza

Shkrime: 1091

Mbrapsht nė krye Shko poshtė

Re: Shpjegimi i endrres suaj - 1

Mesazh  Elizza prej 29.11.10 20:29

melja shkruajti:deshta te shkruja per nje nderrr qe me ka lan pershtypje:ne mengjes pas me doli gjumi kisha pas enderruar
sikur kisha pas shkuar te nje hoxh per te shkruar nje hajmel pas me e rdhi radha hyra dhe i thash hoxhes jam ardhur per tme ndihmuar per familje sepse pona shkojn punet keq. por hoxha me tha s ejeni mir dhe me tregoj ne nje liber te madhe do foto te mija se isha ber nuse tha se qeshtu do te ndodh do te leshosh shtetin dhe do te martohesh ne fshatin tend (por ne ralitet nuk martohem ne ne fshat nernes veti) por une i thash se nuk ben aj tha se po ato foto isha une eveshur si nuse kishte foto shum kisha te ver shum ari ne treup dhe ne do foto u duksha eveshur sikur mbretreshat qe ne ralitet i urrej do gjera u duke bukur dhe ne nje vend ku ishte nje pasuri e madhe ne ate shtepi .
jam ne marak sepse a duhet me shku te hoxha ajo edhe pse ne arlitet nuk besoj hoxhes. ju lutem kthema pergjegjjen faliminderit per kohen tuaj.

Jo, s'ke nevojė tė shkosh te hoxha, aq mė pak kur ke bindje se nuk mund tė bėj asgjė pėr ty dhe nuk i beson.
Hoxha pėrfaqėson njė mėsim tė ashpėr personal qė ju duhet ta mėsoni edhe zgjidhjen e njė problemi nė mėnyrė pozitive.
Kėrkesa pėr tė shkruar hajmali tregon se ju keni nevojė pėr mbrojtje, por ai refuzon, kėshtu qė ju duhet tė kėrkoni brenda vetės pėr tė zgjidhur ēėshtjet tuaja. Albumi dhe fotot qė sheh janė idealizim i sė ardhmes nga ana juaj; cilėsitė femrore dhe dėshirat tuaja.

Elizza

Mesazh  Elizza prej 29.11.10 20:37

skerdi kamberi shkruajti:kam pare ne enderr nje njeri duke dhene shpirt cfar do te thote

Dhėnia shpirt nė parim paraqet jetgjatėsi (nėse personi ėshtė i shėndoshė).
Nėse e njeh personin kėshilloheni tė jeni mė vigjilent dhe tė forconi lidhjen me tė, ngase vdekja paraqet edhe zbehjen e njė aspekti qė ju lidh me tė.

Elizza

Mesazh  catchme prej 29.11.10 20:39

Ju lutem me jepni nje pergjigje per kete enderr.

Kam pare sikur isha ne maje te nje mali dhe pastaj fillova te zbrisja me vrap. Vrapoja e gezuar dhe rruges kaloja dhe kuaj qe vraponin me shpejtesi... dhe ndihesha e lumtur qe mund te vrapoja me shpejt se kuajt.

catchme

Shkrime: 5

Mesazh  Elizza prej 29.11.10 20:43

Kanita shkruajti:Pershendetje
Desha te pys se ēka d.m.th. nese ne enderr shoh nje mij me ngjyr bardh dhe kafe dhe ky mi sillet dhe me bie disa her ne fytyr
ju lutem te me tregoni ju faliminderit per mirkuptim tung

Minjtė zakonisht paraqesin shqetėsimet tuaja. Ata janė simbol i gjėrave tė vogla qe ju irritojnė dhe ju japin frikė. Gjithashtu ėndrrat me minj tregojnė se do tė kaloni disa pėrvoja tė pakėndshme me njerėz tė tjerė.
Minjte ngjyre kafe dhe bardhė nėnkuptojnė sėmundje ose mashtrim..

Elizza

Mesazh  Elizza prej 29.11.10 20:51

fjori tota shkruajti:pershendetje... kam par ne enderr sikur isha ne nje tip tregu dukej erresir..u futa ne nje tend aty shisnin disa gra qe po flisnin me nj-tj... un po provoja disa cizme kisha sh deshir te gjeja nje pal qe te me pelqenin...ato qe po provoja sikur spo me pelqenin i nxorra nga kemba dhe i lash aty...(pastaj endrra vazhdon po se mbaj mend se si...vetem kete detaj mbaj mend..)
:-)

Kėrkimi pėr tė blerė ēizme nė treg paraqet nevojėn tuaj pėr energji dhe lėvizje, si dhe guxim nė pozitėn e tanishme. Ju duhet tė merrni njė qėndrim tė fortė dhe tė keni kujdes, meqė ka qenė errėsirė.

Elizza

Mesazh  Elizza prej 29.11.10 20:57

wien shkruajti:desh te shkruaj per nje ender rkam pa shum te shpesht am jo t enjejten po t enjejtit person qa dot thot aken munci t eme tregon kam pa disa gar magjupe sikur me jepshin te haja diqka am s e di se qa qa dot thot kjo

Gra cigane, a po?!...
Ciganet nėnkuptojnė dėshirėn tuaj pėr tė bredh lirisht, pa pėrgjegjėsi dhe detyrim. Pėrndryshe, ėndėrra mund tė sugjeroj se ju duhet tė shihni drejt sė ardhmes. Ushqimi mund tė pėrfaqėsojė dashuri, miqėsi, ambicie apo kėnaqėsi nė jetėn tuaj...

Elizza

Mesazh  Elizza prej 29.11.10 21:04

catchme shkruajti:Ju lutem me jepni nje pergjigje per kete enderr.

Kam pare sikur isha ne maje te nje mali dhe pastaj fillova te zbrisja me vrap. Vrapoja e gezuar dhe rruges kaloja dhe kuaj qe vraponin me shpejtesi... dhe ndihesha e lumtur qe mund te vrapoja me shpejt se kuajt.

Endėrr e bukur dhe me domethėnie pozitive! Mali nė kėtė ėndėrr paraqet kalimin e sfidave dhe pengesave. Kuajt simbolizojnė fatin, fuqinė, pushtetin, krenarinė, energjinė, pasionin dhe kurajon. Vrapimi aludon nė shpresė pėr ecje pėrpara, vetrespekt dhe vetbesim.

Elizza

wien

Mesazh  wien prej 29.11.10 21:51

flm shum per pergjigjje

wien

Shkrime: 7

Pershendejtje

Mesazh  Fluturahh prej 29.11.10 22:18

Mirembrema... Mbreme kam pare enderr sikur nje qen i vogel i imi qe e kom ne shtepi ma ka ngrene doren dhe nuk kam mundur ta heq doren nga ai dhe pastaj kishe gati sa nuk vdiqa nga ai kafshim edhe kur u zhgjova zemra me rrahte shum shpejte... Kisha dashur nje pergjigjje Faleminderit

Fluturahh

Shkrime: 1

Mesazh  fjori tota prej 30.11.10 9:26

MENGJESI...flm per shpjegimin e endrrave te meparshme.. do doja te dija kuptimin e kesaj tjetres:
. . kam pare shpesh sikur un mund te ngrihem lart ne ajer vetem duke kercyer e duke ju dhen kembeve posht ne menyr qe te cohem sa me lart (zakonisht kam par qe ngrihesha ne qiell te hapur,, por mbrem e pash sikur isha ne nje dhom sh te lart ne shtepin e gjyshes time..e kushurinjt e mi po me admironin per ate qe po beja)
e kur ulem ne tok bie aq lehtesisht e butesisht..madje filloja serish duke kercyer e duke u ngjitur lart ne tavan..e thoja qe kete mund ta beje cdokush mjafton te jesh e qet dhe e sigurt ne vetvete ashtu si un... te lutem mund te ma shpjegosh??
flm.. :))

fjori tota

Shkrime: 20

Mesazh  Elizza prej 30.11.10 16:01

Fluturahh shkruajti:Mirembrema... Mbreme kam pare enderr sikur nje qen i vogel i imi qe e kom ne shtepi ma ka ngrene doren dhe nuk kam mundur ta heq doren nga ai dhe pastaj kishe gati sa nuk vdiqa nga ai kafshim edhe kur u zhgjova zemra me rrahte shum shpejte... Kisha dashur nje pergjigjje Faleminderit

Kafshimi i qenit tė shtėpisė paraqet probleme dhe shqettsime tė mėdha, si dhe 'dėnimin' pėr veprimet tuaja. Nė anėn tjetėr kafshimi i qenit tėnd paraqet refuzimin e miqėsisė. Ju duhet tė bėni atė qė mendoni se ėshtė e drejtė pėr ju dhe tė mos shqetėsoheni pėr atė ēfarė mund mendojnė dhe thonė tė tjerėt.

Elizza

Mesazh  Elizza prej 30.11.10 17:22

fjori tota shkruajti:MENGJESI...flm per shpjegimin e endrrave te meparshme.. do doja te dija kuptimin e kesaj tjetres:
. . kam pare shpesh sikur un mund te ngrihem lart ne ajer vetem duke kercyer e duke ju dhen kembeve posht ne menyr qe te cohem sa me lart (zakonisht kam par qe ngrihesha ne qiell te hapur,, por mbrem e pash sikur isha ne nje dhom sh te lart ne shtepin e gjyshes time..e kushurinjt e mi po me admironin per ate qe po beja)
e kur ulem ne tok bie aq lehtesisht e butesisht..madje filloja serish duke kercyer e duke u ngjitur lart ne tavan..e thoja qe kete mund ta beje cdokush mjafton te jesh e qet dhe e sigurt ne vetvete ashtu si un... te lutem mund te ma shpjegosh??
flm.. :))

Tė ngriturit nė ajėr paraqet forcė dhe ide tė ēuditshme. Ju shumė lehtė lėshoheni nė 'krahė' tė fantazisė, por nė tė njėjtėn kohė arrini tė mbani edhe lidhjen me realitetin, pėr ēka edhe admiroheni nga tė tjerėt. Ngjitja nė tavan paraqet njė perspektivė mendore dhe shpirtėrore. Poashtu kjo paraqet edhe kufinjėt qė i keni vendosur vetes dhe pikėpamjet tuaja.

Elizza

pershendetje

Mesazh  Fairy Moon prej 01.12.10 11:07

ka mundsi te me spjegoni ket endreen :
..sikur un me prinderit dhe dy motrat ishim ne polin e veriut dhe skish njeri tjeter pos nesh ...un shkoja nga nji kend ne tjetrin duke vrapuar ngadal isha shum e gezuar dhe doja ti shihja qfar ka me tej dhe hipa ne nje koder dhe shikova matane ,,uje akull kodra te akullta, qeshja hyra ne uje jo shum thelle deri te zogu i kembes dhe shikoja peshqit mu duk sikur preknin frikesohesha se mos me kafshojn, zura nje brsheke dhe me mamin e pergatitem per ta ngren skishte shum mish pos kembeve dhe duarve ....

Fairy Moon

Shkrime: 1

Mesazh  albi4all prej 01.12.10 21:28

kam par ne enderr se po transportoj bot me tragtor ne nje vend te panjohur dhe e shkarkova me nje rrug
mund te me shpjegosh ket enderr Eliza
tung te pershendes

albi4all

Shkrime: 181

Mesazh  Elizza prej 03.12.10 15:27

Fairy Moon shkruajti:ka mundsi te me spjegoni ket endreen :
..sikur un me prinderit dhe dy motrat ishim ne polin e veriut dhe skish njeri tjeter pos nesh ...un shkoja nga nji kend ne tjetrin duke vrapuar ngadal isha shum e gezuar dhe doja ti shihja qfar ka me tej dhe hipa ne nje koder dhe shikova matane ,,uje akull kodra te akullta, qeshja hyra ne uje jo shum thelle deri te zogu i kembes dhe shikoja peshqit mu duk sikur preknin frikesohesha se mos me kafshojn, zura nje brsheke dhe me mamin e pergatitem per ta ngren skishte shum mish pos kembeve dhe duarve ....

Tė qenit nė Polin e Veriut nėnkupton pėrfundimin e ndonjė situate, udhėtimi ose marrėdhėnie.
Uji paraqet anėn emocionale, ndėrsa akulli tregon mungesė tė rrjedhės sė ideve dhe mendimeve. Nėse ecni nėpėr akull tregon pasiguri dhe paqėndrueshmėri dhe rreziqe qė nuk duhet t'i merrni.
Breshka paraqet urtėsinė, besimin, jetėn e gjatė, dhe besnikėrinė. Ajo gjithashtu sugjeron qė ju duhet tė merrni mė qetė disa situata apo marrėdhėnie nė jetėn tuaj. Pėrndryshe, kjo tregon se ju e keni strehuar veten nga realiteti i jetės.

Elizza

Mesazh  Elizza prej 03.12.10 15:38

albi4all shkruajti:kam par ne enderr se po transportoj bot me tragtor ne nje vend te panjohur dhe e shkarkova me nje rrug
mund te me shpjegosh ket enderr Eliza
tung te pershendes

Bartja e borės me traktor paraqet shkathtėsinė dhe zgjuarsinė tuaj nė lirimin e ndjenjave tė pashprehura dhe ftohtėsinė tuaj. Ju po iu jepni njė 'rrugė' indiferencės suaj dhe po e pranoni frikėn dhe tejkalimin e pengesave.

Elizza

ENDRRA E CUDITSHME

Mesazh  blak devill prej 03.12.10 16:51

NESE KA MUNDESI TE SHPJEGOHET ENDRRA IME

DISA FEMIJ QE PO QAJN DHE PO KULLONTE NJE LUME GJAKU DHE PAMJA ISHTE E KUQE NJERI PREJ TYRE PO QANTE PER MAMAN

blak devill

Shkrime: 292

wien

Mesazh  wien prej 03.12.10 18:12

mir mbrem kam pa nje ender dy net rend t enjejten nes emun t eme tregon se qa dote thot endrra ka qen keshtu nga disa gur te lart rrjedhke uji am shum imir i gjyr qjell dhe un sikur isha posht vetem shikojsh perpjet aty kishte rreze djeli shum te mrregullushme dhe zoj cicironshin ne s eken munci te pergjegjn flm

wien

Shkrime: 7

Mesazh  Elizza prej 03.12.10 18:33

blak devill shkruajti:NESE KA MUNDESI TE SHPJEGOHET ENDRRA IME

DISA FEMIJ QE PO QAJN DHE PO KULLONTE NJE LUME GJAKU DHE PAMJA ISHTE E KUQE NJERI PREJ TYRE PO QANTE PER MAMAN

Lumi i gjakut paraqet problemet e caktuara tė jetės sė pėrditshme tė cilat ju mbushin tmerr, paqėndrueshmėri emocionale, frikė tė pandėrgjegjshme apo pėrballimin me njė krizė nė fushėn emocionale, e cila ėshtė shumė e vėshtirė pėr ta zgjidhur. Fėmijėt qė qajnė e pėr mė tepėr qė njėri kėrkon tė ėmėn theksojnė nevojėn pėr mbrojtje, siguri dhe janė njė projeksion i ndjenjave tuaja.
Endrra ju paralajmron tė keni kujdes nė atė bėni dhe thuani.

Elizza

Mesazh  Elizza prej 03.12.10 18:59

wien shkruajti:mir mbrem kam pa nje ender dy net rend t enjejten nes emun t eme tregon se qa dote thot endrra ka qen keshtu nga disa gur te lart rrjedhke uji am shum imir i gjyr qjell dhe un sikur isha posht vetem shikojsh perpjet aty kishte rreze djeli shum te mrregullushme dhe zoj cicironshin ne s eken munci te pergjegjn flm

Endrra juaj paraqet revitalizim, rigjenerim, dhe pėrtėritje. Nga ana tjetėr ėndrra paraqet qėllimet tuaja dhe dėshirat si dhe lirimin emocional dhe lirim nga ndjenjat negative.

Elizza

mirmengjesi

Mesazh  erlisja prej 04.12.10 7:55

mirmengjesi po te shkruja per nje enderr qe kam par mbrem:enderroja sikur isha duke lujtur basketboll por isha duke lujtur me do burra shum te mdhenje kurse une u duksha shum evogel aty pari pash edhe nje vajz ne fillim nuk disha te luaj sepse ata ishin shum te gjat dhe nuk me linin topin pastaj u hidhsha ne ajr dhe shenojsha dhe fituam sepse une lujsha dhe shenojsha shum gola.
pastaj shkuam te gjith se bashku ne nje vend ku kishte shum njerz shum gra, femi, burra dhe 2 vajza mu afruan dhe me than qe ta marrim do gjak une isha s e bashku me nje shoqe ma muren gjakun nga gishi i dores bukur shum dhe deshten te me marrin apet por une ju thahs jo s ee kam shum te dobt dhe filluam te ikim nga aty sepse ato vajzat na ndiqshin se pse dojshi per te na marrue krejt gjakun ikem ato na ndiqshi hipen ne ten treni ne levizje dulem nga treni ju ndihmuam do femive per te zhdrypur sepse treni ecte u hedha ne tok por prap u largojsha nga ato vajzat. kaq ishte faliminderit per kohen tuaj.

erlisja

Shkrime: 35

tung

Mesazh  klementina prej 04.12.10 7:58

kam nje enderr qe osht si domethenje :kqa do te thot vjen nje plak dhe te thot s eduhet te besoj ne zot ti tha se besoj shum por motra thot se nuk besoj dhe nuk ka zot dhe elargon ate plaken nga shtepija me fjal

klementina

Shkrime: 48

ENDRRA

Mesazh  blak devill prej 04.12.10 19:57

CDO ME THENE TE SHOHESH NE ENDER TE TE VDES NJE PERSON I DASHUR

blak devill

Shkrime: 292

mirmengjesi

Mesazh  erlisja prej 05.12.10 9:39

pershendetje dhe mirmengjesi po te shkruaj per nje nderr qe kam par mbrem me mir te themi dy enderra .
enderroja sikur shikojsha sikur lindke hena hena ishte e plor (rrumbullakte)dhe shum emadhe sikur s elind e shendritshm dhe e kuqee , enderra osht enje shoqje kurse ka enderruar sikurse shikoje perendimin e djellit por edhe henen duke lindur por hena ishte shum e vogel ne te njejten koh.
qka don me than nese shikon nje pjes te qiellit sikur ishte skuqur.
kaq ishte faliminderit nese ke koh mema tregu ket enderr.

erlisja

Shkrime: 35

Mesazh  Elizza prej 05.12.10 20:37

erlisja shkruajti:mirmengjesi po te shkruja per nje enderr qe kam par mbrem:enderroja sikur isha duke lujtur basketboll por isha duke lujtur me do burra shum te mdhenje kurse une u duksha shum evogel aty pari pash edhe nje vajz ne fillim nuk disha te luaj sepse ata ishin shum te gjat dhe nuk me linin topin pastaj u hidhsha ne ajr dhe shenojsha dhe fituam sepse une lujsha dhe shenojsha shum gola.
pastaj shkuam te gjith se bashku ne nje vend ku kishte shum njerz shum gra, femi, burra dhe 2 vajza mu afruan dhe me than qe ta marrim do gjak une isha s e bashku me nje shoqe ma muren gjakun nga gishi i dores bukur shum dhe deshten te me marrin apet por une ju thahs jo s ee kam shum te dobt dhe filluam te ikim nga aty sepse ato vajzat na ndiqshin se pse dojshi per te na marrue krejt gjakun ikem ato na ndiqshi hipen ne ten treni ne levizje dulem nga treni ju ndihmuam do femive per te zhdrypur sepse treni ecte u hedha ne tok por prap u largojsha nga ato vajzat. kaq ishte faliminderit per kohen tuaj.

Loja e basketbollit paraqet punėn ekipore dhe bashkėpunimin qė duhet tė keni me tė tjerėt. Eshtė njė situatė nė jetėn tuaj tė zgjuar, ku do t'ju duhet bashkėpunimi dhe ndihma e tė tjerėve pėr tė arritur njė qėllim tė pėrbashkėt. Ndoshta ju jeni nė rrugėn e progresit tuaj, por duhet tė kėrkoni ndihmė. Dhėnia e gjakut tregon pėr rigjenerim, juve ju mungon frymėzimi dhe ju duhet njė motivim i ri. Treni tregon rrugėn e jetės suaj, e cila nuk ėshtė mė e veēantė se e tė tjerėve, ju ndjeheni e stresuar dhe ndjeni se keni vėshtirėsi qė nuk mund t'i pėrballoni (ikja nga vajzat)

Elizza

Mesazh  Elizza prej 05.12.10 20:51

klementina shkruajti:kam nje enderr qe osht si domethenje :kqa do te thot vjen nje plak dhe te thot s eduhet te besoj ne zot ti tha se besoj shum por motra thot se nuk besoj dhe nuk ka zot dhe elargon ate plaken nga shtepija me fjal

Plaka shumė herė nė ėndrra paraqet edhe dynjallėkun nė pėrpjestim me bukurinė dhe fuqinė e saj.
Ēėshja e besimit pėr tė cilėn flet ajo lidhet me jetėn, mėsimet, bindjet besimin dhe qėllimet tuaja.
Nėse plaka hynė nė shtėpi tregon se e doni botėn materiale.
Nėse plaka ėshtė e vrazhdė do tė ndryshohen gjėrat nė jetėn tuaj.
Nėse ajo dukej e bukur tregon pėr fitime dhe gėzim.
Nėse ėshtė e mbuluar tregon pendim pėr diēka....
Domethėnia ėshtė mė e theksuar nėse plaka pėr ju ėshtė e panjohur........

Elizza

Mesazh  Elizza prej 05.12.10 20:55

blak devill shkruajti:CDO ME THENE TE SHOHESH NE ENDER TE TE VDES NJE PERSON I DASHUR

Vdekja nė parim paraqet jetgjatėsi (nėse personi ėshtė i shėndoshė).
Nėse e njeh personin kėshilloheni tė jeni mė vigjilent dhe tė forconi lidhjen me tė, ngase vdekja paraqet edhe zbehjen e njė aspekti qė ju lidh me tė ose humbje.

Elizza

Mesazh  Elizza prej 05.12.10 21:14

erlisja shkruajti:pershendetje dhe mirmengjesi po te shkruaj per nje nderr qe kam par mbrem me mir te themi dy enderra .
enderroja sikur shikojsha sikur lindke hena hena ishte e plor (rrumbullakte)dhe shum emadhe sikur s elind e shendritshm dhe e kuqee , enderra osht enje shoqje kurse ka enderruar sikurse shikoje perendimin e djellit por edhe henen duke lindur por hena ishte shum e vogel ne te njejten koh.
qka don me than nese shikon nje pjes te qiellit sikur ishte skuqur.
kaq ishte faliminderit nese ke koh mema tregu ket enderr.

Hėna e plotė dhe e shėndritshme paraqet plotėsimin e njė tėrėsie dhe ndryshime ciklike tė favorshme.
Edhe perėndimi i diellit paraqet fundin e njė cikli, njė periudhė pushimi, soditje dhe vlerėsimi. Qielli me ngjyrė tė kuqe paraqet kanosje tė rrezikut.
Diēka ėshtė gati tė pėrfundojė nė jetėn tuaj dhe ngjyra e qiellit ju sugjeron tė jeni e kujdesshme.

Elizza

Faqja 16 e 16 Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16

Shiko temėn e mėparshme Shiko temėn pasuese Mbrapsht nė krye

Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti pėrgjigjeni temave tė kėtij forumi