Shpjegimi i endrres suaj - 1
Faqja 10 e 16 • Share •
Faqja 10 e 16 •
1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 16 
First topic message reminder :
[Only admins are allowed to see this image]
Sėmundja nė ėndėrr tregon dėshpėrim, ndryshime tė pakėndshme, apo disa ngarkesa emocionale. Sėmundja mund tė jetė simbolike pėr paaftėsinė tuaj pėr tė pėrballuar njė situatė. Nė njė shėnim mė tė drejtpėrdrejtė, kjo ėndėrr mund tė sinjalizojė qė ju duhet t'i kushtoni vėmendje shėndetit tuaj veēanėrisht aty nga qfarė jeni tė sėmurė nė ėndėrr.
Ju duhet tė pushoni sė ndjeri keq pėr veten tuaj dhe tė merrni mė shumė dije e njohuri nga shkolla, do t'ju duhen pėr njė shėrim fizik apo emocional.
[Only admins are allowed to see this image]
agnesa shkruajti:E kam pare nje enderr sikur isha shume e semure dhe tuboja para neper shkolle per sherimin tim, ēka do te thote kjo enderr, ju pershendes shume.
Sėmundja nė ėndėrr tregon dėshpėrim, ndryshime tė pakėndshme, apo disa ngarkesa emocionale. Sėmundja mund tė jetė simbolike pėr paaftėsinė tuaj pėr tė pėrballuar njė situatė. Nė njė shėnim mė tė drejtpėrdrejtė, kjo ėndėrr mund tė sinjalizojė qė ju duhet t'i kushtoni vėmendje shėndetit tuaj veēanėrisht aty nga qfarė jeni tė sėmurė nė ėndėrr.
Ju duhet tė pushoni sė ndjeri keq pėr veten tuaj dhe tė merrni mė shumė dije e njohuri nga shkolla, do t'ju duhen pėr njė shėrim fizik apo emocional.
Edituar pėr herė tė fundit nga Elizza nė 02.05.11 1:24, edituar 2 herė gjithsej

Elizza- Shkrime: 1091
mhmmmm
qdo te thot po te shohesh nje enderr sikur nje njeri te lidh per kembe dhe te heq zvarr ti behesh p.sh kinse je e vdekur per tmos verejtur ai njeri qe je e gjall dhe papritmas te gjuan ne nje vend ku me pare kishte shume uje ndersa tani ishte shterrur kur te gjuan posht ti papritmas e sheh dike qe te njeh dhe te thot mos u frikoooo nga ai njer se ste ben gje te lutem ma komentooo
zEmRa- Shkrime: 7
era
pershendetje qkadon me than kur te pysin ne enderr se aje e fejuar dhe ti ju thua po qe ne ralitet nuk je .
erlisja- Shkrime: 35
Re: Shpjegimi i endrres suaj - 1
mehanja shkruajti:eliza pershedetje desha ta di se qka dmth nese sheh ne enderr unazen e fejeses dhe nuk kam ende te dashur
Unaza simbolizon tėrėsinė emocionale, vazhdimėsinė dhe angazhimet. Nėse e keni nė gisht njė unazė, ajo nėnkupton angazhimin tuaj pėr njė marrėdhėnie ose njė pėrpjekje e re e suksesshme. Ajo gjithashtu tregon besnikėrinė tuaj pėr idealet tuaja, pėrgjegjėsitė ose besimet.
Nėse merrni unazė fejese tregon se shqetėsimet tuaja pėr njė lidhje dashurore do tė pėrfundojnė...
Polisiana shkruajti:Eliza,e kam pare kete enderr disa here dhe jam shume e shqetesuar.
Jam ne shtepine e tezes dhe brenda shtepise se saj jane 2 luane dhe kerkojne te na hane,por ne arrijme t'u shpetojme me disa karrike duke i vendosur perpara tyre ne menyre qe mos te kalonin.Ne fund gjithcka shkoi ne rregull nuk arriten te na benin gje.
Ju lutem me thoni cfare kuptimi ka.
Faleminderit.
Luanėt nė ėndrra simbolizojnė forcėn e madhe, kurajon, agresionin dhe fuqinė. Ju do tė kapėrceni disa vėshtirėsi emocionale. Ju poashtu keni ndikim mbi tė tjerėt dhe duhet tė ushtroni disa pėrmbajtje nė jetėn tuaj personale dhe sociale.
Sulmi i luanėve sugjeron se mund tė keni njė forcė shtytėse tė vetė-shkatėrrimit. Ju duhet t'i kapėrceni disa sfida dhe pengesa.
Nėse luani ėshtė i zi paraqet njė forcėn negative.
zEmRa shkruajti:qdo te thot po te shohesh nje enderr sikur nje njeri te lidh per kembe dhe te heq zvarr ti behesh p.sh kinse je e vdekur per tmos verejtur ai njeri qe je e gjall dhe papritmas te gjuan ne nje vend ku me pare kishte shume uje ndersa tani ishte shterrur kur te gjuan posht ti papritmas e sheh dike qe te njeh dhe te thot mos u frikoooo nga ai njer se ste ben gje te lutem ma komentooo
Tė qenit e lidhur nga dikush dhe tėrheqja zvarrė nėnkuptojnė humbje energjie dhe mungesė efikasiteti. Diqka apo dikush po pengon progresin tuaj. Nga ana tjetėr ėndrra paraqet nevojė pėr pushtet, pėr hakmarrje, superioritet ose kontroll.
Vendi ku mė herėt ka pasur ujė e tani ėshtė thatėsirė nė ėndėrr tregon se zbrazėti tė ndjenjave. Ju jeni e tėrhequr dhe e shqetėsuar. Kjo mund tė jetė rezultat i njė humbje tė madhe nė jetėn tuaj. Duhet tė largoni dyshimet dhe frikėn tuaj dhe tė mbani shpresėn.
erlisja shkruajti:pershendetje qkadon me than kur te pysin ne enderr se aje e fejuar dhe ti ju thua po qe ne ralitet nuk je .
Thelbi i ėndrrės ėshtė gėnjeshtra dhe kjo tregon se jeni duke u pėrpjekur tė mashtroni veten dhe tė tjerėt nė tė besuarit nė diēka qė shkon kundėr instikteve natyrore ose tė vlerave.
Poashtu paraqet padituri dhe disfatė.
Nderuar
ka disa dite qe enderroj ne gjume duke qare aq shume saqe me del gjumi, ju lutem me shpjego cka do te thote kjo.
ka disa dite qe enderroj ne gjume duke qare aq shume saqe me del gjumi, ju lutem me shpjego cka do te thote kjo.
Edituar pėr herė tė fundit nga vjollca gashi nė 10.09.10 11:16, edituar 1 herė gjithsej
vjollca gashi- Shkrime: 6
melisa
pershendetje
deshta te pys per nje enderrr qe kampar mbrem
enderroja sikur isha ne nje dyqan se bashku me motren ku pa pritur hynen ne ate dyqan do hajna per ta plaqkitur dyqanin ku ne ate moment njeri plaqkitse u holl ne mua dhe me nje brisk ne dor desht te me therur ne doren e majt por une u mbrojta dhe nuk e lash edhe pse kerkoja ndihm nga motra e cila nuk me ndihmoj por une u mbrojta nga aj njeri i cili ishte me mjekerrr.pastaj aty pari vazhdova vetun rrugen dhe hyra ne nje dyqan tjeter ku nje grua me vodhi disa gjera te mija dhe nuk pranoj se me kishte vjedhur ato gjerat .
kam nje pytje :qka don me than kur ti e pyt gjyshen e vdekur ne enderr per diqka dhe ajo hesht si mi marrur ket pergjgjegjje po a jo.
enderroja sikur isha ne nje dyqan se bashku me motren ku pa pritur hynen ne ate dyqan do hajna per ta plaqkitur dyqanin ku ne ate moment njeri plaqkitse u holl ne mua dhe me nje brisk ne dor desht te me therur ne doren e majt por une u mbrojta dhe nuk e lash edhe pse kerkoja ndihm nga motra e cila nuk me ndihmoj por une u mbrojta nga aj njeri i cili ishte me mjekerrr.pastaj aty pari vazhdova vetun rrugen dhe hyra ne nje dyqan tjeter ku nje grua me vodhi disa gjera te mija dhe nuk pranoj se me kishte vjedhur ato gjerat .
kam nje pytje :qka don me than kur ti e pyt gjyshen e vdekur ne enderr per diqka dhe ajo hesht si mi marrur ket pergjgjegjje po a jo.
melja- Shkrime: 29
kleme
pershendetje dhe faliminderit per kohen tuja.
deshta te pys diq me sinqerit motra oshte martuar dhe ka 10 vite qe nuk ka lindur femi.
enderroja sikur ishim ne nje vend se bashku me motren time dhe kinse une isha shtatzen kurse ajo nuk ishte dhe kur me pyti mua se aje shtatzen un einthash po kurse ajo nuk ishte une nuk jam as e fejuar qka don me than sepse jam ne marak.
deshta te pys diq me sinqerit motra oshte martuar dhe ka 10 vite qe nuk ka lindur femi.
enderroja sikur ishim ne nje vend se bashku me motren time dhe kinse une isha shtatzen kurse ajo nuk ishte dhe kur me pyti mua se aje shtatzen un einthash po kurse ajo nuk ishte une nuk jam as e fejuar qka don me than sepse jam ne marak.
klementina- Shkrime: 48
vjollca gashi shkruajti:Nderuar
E qara ne enderr ka te njejtin kuptim si ne jeten reale,pasi ajo shpreh nje emocion negativ,zhgenjim apo frike...Njerzit ndonjehere kane nevoje te shprehin ndjenjat e tyre te brendshme te cilat i mbajne te mbyllura ne jeten reale...dhe i shperthejne ato ne enderr..
E qara ne enderr eshte simbol i lehtesimit dhe lirimit te emocioneve te brendshme dhe negative te cilat ju kane merzitur ,besdisur dhe demtuar shpirterisht dhe tashme kane filluar te dalin....

Amal Al- Shkrime: 3
pershendetje per ty elizza desha te di per endrat qe kam pare. njera esht sikur nena ime u ngrit te ece dhe ajo filloi te qaje sepse iu ishte verbuar syri i majt nuk shihte asgje,une e mora per krahu dhe dolem te dera e oborit per te mar nje vetur apo taxi te coj ne spital.te gjhith burrat ishin te nxan ishin pregadit te shkojn ne xhami per te falur te premten,pas disa kohesh mezi gjeta nje vetur dhe dergova. dhe e dyta sikur une kisha nje te dashur ishim duke ecur dhe afer nje ambulance te vogel ishte gati erenuar krejt me tha pyet a esht filan doktori dhe thuaj te ti bej analizat e gjakut se une kur te kthehem duhet te fejohemi ne te dy.kur hyra aty ai doktori ishte aty dhe mori per te me marun gjak nga gishti dhe ma preu gishtin donte te me kepus punonte shum dhunshem prisja te del gjak nga gishti por nuk doli kurse ne gisht kisha dhumbje.
en-nur- Shkrime: 12
melja shkruajti:pershendetje
Dyqani paraqet nevojėn tuaj fizike ose emocionale, varėsisht se qfarė shitej aty. Plaqkitja tregon se dikush (mashkulli - person jo i mirė, me karakter tė vrazhdė dhe agresiv) ėshtė duke humbur kohėn tuaj, energjinė apo idetė tuaja dhe ju bėn tė ndiheni e pafuqishme.
Gjyshja ka kuptim pozitiv, pyetja qė i bėni dhe nuk merrni pėrgjigje ka tė bėj me njė qėshtje tė jetės reale, pėr tė cilėn as vetė nuk jeni e sigurt dhe nė njė farė mėnyre po kėrkoni edhe mendime tė tė tjerėve.

klementina shkruajti:pershendetje dhe faliminderit per kohen tuja.
Pas njė kohe aq tė gjatė pa fėmijė ėshtė normale qė e shihni edhe nė ėndrra, ju jeni e brengosur pėr tė dhe kjo lidhet edhe me dėshirėn e madhe pėr njė shtatėzani tė shumėpritur.
Shtatėzia lidhet me gjėra tė reja, fillime tė reja. ide, plane apo ndonjė aspekt tė vetės qė ėshtė nė rritje si dhe ėshtė sugjerim qė idetė e planet tuaja t'i vėni nė veprim.

Pershendetje! endra e pare: po ecnim me nje autobuz te vjeter pa xhama ne nje koder te thate dhe nje rruge te prishur. ne te majt kisha detin dhe buze tij ishte nje ndertese e pa mbaruar 5 kateshe e cila kishte vetem kollonat. zbritem dyshe dyshe dhe po ecnim buze detit. 1 meter e ndante detin nga nje shtepi nje kateshe me dere hekuri dhe dritare hekuri. bregu ishte me akull dhe ne kishim frike mos rreshkisnim. une rreshkita lehte mbi dte dhe i fejuari me mbante per dore por nuk jepte asnje shprehi ne fytyre, gjithmone shume serioz!
lila xeba- Shkrime: 11
endra e dyte: po kthehesha nga puna, binte nje vese shiu e lehte. nga ana tjeter e rruges shoh xhaxhajin tim qe ka vdekur te ulur ne nje karrige me rrota dhe po lypte. bera sikur se pashe, eci dhe pak dhe ne kryqezim shoh te shoqen e tij me nje pallto te zeze e cila qendronte pa levizur por vetem veshtronte xhaxhajin. u merzita, dhe shkova tek shtepia e te fejuarit. futem ne oborr dhe kur kthej koken pas shoh nje dete te madh dhe te plote shume te bukur. oborri ishte shnderruar ne nje breg dhe aty ishte lidhur nje litare, i cili perfundonte ne anen tjeter te bregut. dikush me therret nga bregu tjeter dhe me thote dicka duke klithur. u be menjehere nate, dhe litali kishte mare flake. i fejuari im shkon dhe e kap litarin dhe e mban ne dore i heshtur, flaka po afrohej dhe une duke bertitur i them ta leshoj por ai vazhdon ta mbante ne dore dhe mi kishte ngulur syte mua. dicka do plaste por nuk e mora vesh.
pashe ne enderr sikur u zgjva nga gjumi dhe futem ne banjo, tek dritarja e banjos kalon nje hije. kjo hije nuk mu nda me gjate gjithe endres. me pas personifikohesha me nje burre qe se njihja, dhe ne nje pjese te endres ky burre po zvarritej buze nje oborri me lule por qe kjo hija i cili eshte burri i tezes sime i cili ka vdekur shume kohe me pare, e ndiqte nga pas i veshur me te zeza dhe kishte nje cehre te nevrikosur.
pashe ne enderr sikur ish i dashuri vjen e me mer tek shtepia, dhe me con ne nje vend shume te bukur ku kishte muzike dhe lule. ai sikur porosit qe te vendosin n je kenge qe mua me pelqen shume dhe sikur me afrohet, une isha e veshur holle dhe ai gjate gjithe kohes rrinte vetem me nje pale tuta te shkurtra. gjendemi te dfy prane nje shatrvani dhe papritu shikojme nje avion i cili po shembej dhe qe kishte mare flake. avioni ndodhej fare prane kodres ku ishim ne, dhe ra me nje flater ne dete dhe po mbytej avash avash. ne te majten time kisha nje shkemb te larte por te vecuar nga kodra. aty pashe djallin i veshur me nje mantel te kuq dhe na i kishte ngulur syte te dyve popr nuk fliste. ai me veshtrimin e tij po me paralajmeronte qe ishte fundi i botes.
me falni qe e zgjata kaq por do doja nje pergjigje se cfare simbolizojne ne te katerta endrat e mia: deti i madh dhe i plote, akulli dhe rreshkitja mbi te, zvarritja dhe ndjekja nga nje hije, ngulitja e veshtrimit, litari, klithma, zjarri, lypja e lemoshes, takimi me dike qe une kam kohe qe e pres ta shoh. ju lutem me ktheni nje pergjigje! me respekt lila!
me falni qe e zgjata kaq por do doja nje pergjigje se cfare simbolizojne ne te katerta endrat e mia: deti i madh dhe i plote, akulli dhe rreshkitja mbi te, zvarritja dhe ndjekja nga nje hije, ngulitja e veshtrimit, litari, klithma, zjarri, lypja e lemoshes, takimi me dike qe une kam kohe qe e pres ta shoh. ju lutem me ktheni nje pergjigje! me respekt lila!
en-nur shkruajti:pershendetje per ty elizza desha te di per endrat qe kam pare. njera esht sikur nena ime u ngrit te ece dhe ajo filloi te qaje sepse iu ishte verbuar syri i majt nuk shihte asgje,une e mora per krahu dhe dolem te dera e oborit per te mar nje vetur apo taxi te coj ne spital.te gjhith burrat ishin te nxan ishin pregadit te shkojn ne xhami per te falur te premten,pas disa kohesh mezi gjeta nje vetur dhe dergova. dhe e dyta sikur une kisha nje te dashur ishim duke ecur dhe afer nje ambulance te vogel ishte gati erenuar krejt me tha pyet a esht filan doktori dhe thuaj te ti bej analizat e gjakut se une kur te kthehem duhet te fejohemi ne te dy.kur hyra aty ai doktori ishte aty dhe mori per te me marun gjak nga gishti dhe ma preu gishtin donte te me kepus punonte shum dhunshem prisja te del gjak nga gishti por nuk doli kurse ne gisht kisha dhumbje.
Tė verbėruarit e syrit lidhet me refuzimin pėr tė parė nga njė kėndvėshtrim tjetėr njė qėshtje. Kjo mund tė paraqet edhe njė mundėsi qė kalon.
Eshtė e premte dhe kjo ditė nė ėndėrr paraqet fundin e disa punėve tė vėshtira. Ju keni vėshtiėsi tė gjeni njė mjet pėr ta dėrguar nė spital, e kjo paraqet vėshtirėsi nė gjetjen e njė mėnyre pėr tė arritur njė synim apo ju kėrkoni mjete pėr realizimin e njė qėllimi, ndėrsa shkuarja nė spital paraqet nevojėn pėr tu kujdesur pėr shėndetin fizik dhe mendor. Ju duhet tė ktheheni nė rrjedhėn normale tė jetės.
Gjaku nė shumicėn e rasteve lidhet me energjinė, vitalitetin,,,si dhe me gjendjen emocionale. Mjeku ka tė bėj me shqetsimin dhe nevojėn tuaj pėr tė pėrmirėsuar anėn emocionale dhe shpirtėrore. Poashtu kjo paraqet edhe nevojėn pėr mbėstetje. Mjeku ėshtė i dhunshėm dhe ju pret gishtin dhe ju ndjeni dhimbje, kjo paraqet njė person qė ju bėn tė ndiheni e paaftė pėr tė kryer diqka, ndjeheni e 'kėrcėnuar' dhe ju shkakton frikė.

lila xeba shkruajti:Pershendetje! endra e pare: po ecnim me nje autobuz te vjeter pa xhama ne nje koder te thate dhe nje rruge te prishur. ne te majt kisha detin dhe buze tij ishte nje ndertese e pa mbaruar 5 kateshe e cila kishte vetem kollonat. zbritem dyshe dyshe dhe po ecnim buze detit. 1 meter e ndante detin nga nje shtepi nje kateshe me dere hekuri dhe dritare hekuri. bregu ishte me akull dhe ne kishim frike mos rreshkisnim. une rreshkita lehte mbi dte dhe i fejuari me mbante per dore por nuk jepte asnje shprehi ne fytyre, gjithmone shume serioz!
Shkuarja me autobus tregon se ju shkoni me rrjedhėn e turmės dhe keni njė mungesė origjinaliteti. Nė anėn e majtė ėshtė deti dhe ndėrtesa: Ana e majtė paraqet ndėrdijen, pasivitetin, mendimet dhe emocionet e shtypura. Nė kėtė anė keni edhe detin, i cili si tė gjitha simbolet e ujit paraqet anėn emocionale.
Ju e shihni detin qė tregon edhe nevojė pėr tė siguruar veten dhe sjell shpresė, njė perspektivė tė re dhe njė opinion pozitiv pėr jetėn. Por jeni me kėmbė nė akull qė do tė thotė se ju mund tė ndiheni emocionalisht e paralizuar apo e ngurtė.
Ju duhet tė vazhdoni me kujdes nė disa ēėshtje ose situata. Nga ana tjetėr, ėndėrra ju bėn me dije se ju jeni duke marrė rreziqe tė cilat nuk duhet t'i merrnit. Akulli simbolizon pasiguri dhe mungesė vetėbesimi. Rrėshqitja nė akull tregon se emocionet tuaja janė tė kėrcėnuara. Qėndrimi i tė fejuarit tregon se jeni e pasigurt dhe keni njė ndjenjė ankthi nė lidhje me diqka.

lila xeba shkruajti:endra e dyte: po kthehesha nga puna, binte nje vese shiu e lehte. nga ana tjeter e rruges shoh xhaxhajin tim qe ka vdekur te ulur ne nje karrige me rrota dhe po lypte. bera sikur se pashe, eci dhe pak dhe ne kryqezim shoh te shoqen e tij me nje pallto te zeze e cila qendronte pa levizur por vetem veshtronte xhaxhajin. u merzita, dhe shkova tek shtepia e te fejuarit. futem ne oborr dhe kur kthej koken pas shoh nje dete te madh dhe te plote shume te bukur. oborri ishte shnderruar ne nje breg dhe aty ishte lidhur nje litare, i cili perfundonte ne anen tjeter te bregut. dikush me therret nga bregu tjeter dhe me thote dicka duke klithur. u be menjehere nate, dhe litali kishte mare flake. i fejuari im shkon dhe e kap litarin dhe e mban ne dore i heshtur, flaka po afrohej dhe une duke bertitur i them ta leshoj por ai vazhdon ta mbante ne dore dhe mi kishte ngulur syte mua. dicka do plaste por nuk e mora vesh.
Personi qė lyp tregon dikėnd qė kėrkon dituri e njohuri. Ndoshta ju para se tė bėni njė hap duhet tė jeni mė e informuar pėr njė rrezik apo diqka te ngjashme, Gruaja me pallto tė zezė paraqet njė person me karaketer mbrojtės, por edhe tė errėt.
Litari pėrfaqėson lidhjen me tė tjerėt. Ai ėshtė simbol i asaj qė ėshtė duke u zhvilluar nė lidhje me tė tjerėt. Nga ana tjetėr, njė litar nėnkupton kufizim dhe robėri. Klithma paraqet zemrimin e shtypur qė ka nevojė tė shprehet.
Zjarri ėshtė simbol i shkatėrrimit, ndriqimit, pastrimit, transformimit apo zemrimit. Kjo mund tė jetė fundi i njė faze dhe fillimi i njė tjetre. Kur zjarri ėshtė nėn kontroll paraqet njė transformim tė brendshėm, kapėrcim pengesash, motivim dhe energji krijuese.

lila xeba shkruajti:pashe ne enderr sikur u zgjva nga gjumi dhe futem ne banjo, tek dritarja e banjos kalon nje hije. kjo hije nuk mu nda me gjate gjithe endres. me pas personifikohesha me nje burre qe se njihja, dhe ne nje pjese te endres ky burre po zvarritej buze nje oborri me lule por qe kjo hija i cili eshte burri i tezes sime i cili ka vdekur shume kohe me pare, e ndiqte nga pas i veshur me te zeza dhe kishte nje cehre te nevrikosur.
Banja ne enderr tregon per ndjenjat dhe nevojen qe keni ju per te lehtesuar veten nga disa ngarkesa dhe qendrime te caktuara.Ju ndjeni nevojen per pastrim te vetes emocionalisht dhe psikologjikisht.
Hija ne enderr perfaqeson forca te erreta brenda vetes,te paqarta,tendencat negative te personalitetit tuaj te cilat ti nuk mund ti pranosh dhe kuptosh....shfaqja e hijes se nje te afermi tregon gjithashtu edhe per ceshtje apo vendime te pazgjidhura te cilat rrine pezull dhe te paperfunduara.....per te cilat ti duhet te maresh nje vendim dhe tu japesh nje pergjigje.
Endra tregon edhe per nje situate te veshtire qe ju perjetoni ne realitet..ndjekja e Hijes personifikon nje
ceshtje e cila ju ndjek juve ne jeten e perdithshme...dhe te krijon stres.Veshtja e tij e zeze tregon se ndjehesh disi konfuze dhe pesimiste dhe i shikoni gjerat e erreta dhe pa zgjidhje...

lila xeba shkruajti:pashe ne enderr sikur ish i dashuri vjen e me mer tek shtepia, dhe me con ne nje vend shume te bukur ku kishte muzike dhe lule. ai sikur porosit qe te vendosin n je kenge qe mua me pelqen shume dhe sikur me afrohet, une isha e veshur holle dhe ai gjate gjithe kohes rrinte vetem me nje pale tuta te shkurtra. gjendemi te dfy prane nje shatrvani dhe papritu shikojme nje avion i cili po shembej dhe qe kishte mare flake. avioni ndodhej fare prane kodres ku ishim ne, dhe ra me nje flater ne dete dhe po mbytej avash avash. ne te majten time kisha nje shkemb te larte por te vecuar nga kodra. aty pashe djallin i veshur me nje mantel te kuq dhe na i kishte ngulur syte te dyve popr nuk fliste. ai me veshtrimin e tij po me paralajmeronte qe ishte fundi i botes.
Ish i dashuri nė ėndėrra jo domosdoshmėrisht paraqet njė ribahskim nė tė ardhmen, shpesh kjo interpretohet si dėshirė jotja pėr tė qenė e pėrmbushur, janė disa qėshtje apo kujtime tė vjetra tė cilave s'ke dėshirė t'iu japėsh fund. Kjo gjithashtu mund tė jetė edhe boshllėk emocional dhe pakėnaqėsi. Vendi i bukur, muzika, lulet paraqesin njė rehati, gėzim, kėnaqėsi...Nga ana tjetėr shatėrvani paraqet kėnaqėsi, rinovim apo ndjeshmėri nė rritje. Ndoshta ju po hyni nė njė fazė tė re... Rrėzimi i aeroplanit tregon se ju i keni vėnė vetės qėllime shumė tė larta dhe jorealiste. Poashtu keni edhe mungesė vetbesimi dhe pasiguri... Shkėmbi paraqet njė pikė kritike nė jetėn tuaj, ku mund tė keni frikė pėr humbje kontrolli...djalli i veshur me mantel tė kuq lidhet me negativitet, shoqėrinė djallėzore, shqetėsimet, E kuqja pėrveq domethėnies pozitive, ka edhe anėn tjetėr e cila ju bėn me dije tė ndalemi dhe tė mendoni pėr veprimet tuaja....Duhet tė jeni mė e kujdesshme, ngase mund tė bini pre e tundimeve.
Paralajmerimi i djallit per fundin e botes sugjeron edhe se ju ndjeheni mjaft e rrezikuar dhe e pambrojtur nė disa situata, tregon pėr njė nivel stresi dhe ju ndjeheni sikur bota pėr ju ka marr fund...
Fundi i diqkaje ėshtė njė fillim i ri. E fundi i botės zakonisht lidhet me afrimin e zbatimit tė drejtėsisė....

shume faleminderit per per pergjigjen, me ke ndihmuar shume. cdo shpjegim i joti eshte i sakte. faleminderit edhe nje here.
erjona
mirmengjesi dhe pershendetje deshta te shkruaj per nje enderr te cilen ekampar mbrem isha ne shtepin tim ku ishte nje terr i madh po thuaj gjdo gje ishte nate edhe pse ishte ora3:00 kinse dojsha me i kollotur do lop por une kisha ne dor nje shkrepes qe bonte drit po thuaj ter ate vende e ndriqojke .
qka don me than kinse ke nje kervat per te fjetur te shtruar me bardha por kishe frik per te fjetur sepse thojshe mos po del naj gjarper dhe ishte ora 5:00 e mengjesit dhe thojshe nuk do te flej ketu me fund oshte kjo hera e fundit qe flej ne ket dhom edhe pse ishte nje dhom shum e bukur isha se bashku me motrat por une kisha frik. (.ne ralitet nuk flej ne ate shtepi ).kaq ishte faliminderit per kohen tuaj
qka don me than kinse ke nje kervat per te fjetur te shtruar me bardha por kishe frik per te fjetur sepse thojshe mos po del naj gjarper dhe ishte ora 5:00 e mengjesit dhe thojshe nuk do te flej ketu me fund oshte kjo hera e fundit qe flej ne ket dhom edhe pse ishte nje dhom shum e bukur isha se bashku me motrat por une kisha frik. (.ne ralitet nuk flej ne ate shtepi ).kaq ishte faliminderit per kohen tuaj

mimengjesi
pershendetje dhe faliminderit per kohen tuaj.
deshta te shkruaj per disa enderra te mija te cilat jan:
isha ne nje vend s bashku me motre te cilen nuk ekam par qe 8 vite ecila oshte emartuar isha ne nje vend ku nga motra emora do prush per te ndezur zjarrin dhe une e ndeza edhe pse motra kishte shum zjarr.
qak don me than je ne je vend te errt ne nje fush ku pa pritur vjen nje djalosh te merr me veti dhe te qet ne rrrug por aj djeloshi kishte nje drit te madhe e cila ndriqon ter vendin por une kisha nje qan te vogel ne dor.
qka don me than me shiku ne dritare ku dritare i kishte hapun nje burr dhe ti me shiku ajo dhom ishte shum e pa rregulluar por do perde me qen te vjetra por kur te shikosh nga ato dritare per ne natyr frynte nje ere e kendshme.
isha ne nje vend s bashku me motre te cilen nuk ekam par qe 8 vite ecila oshte emartuar isha ne nje vend ku nga motra emora do prush per te ndezur zjarrin dhe une e ndeza edhe pse motra kishte shum zjarr.
qak don me than je ne je vend te errt ne nje fush ku pa pritur vjen nje djalosh te merr me veti dhe te qet ne rrrug por aj djeloshi kishte nje drit te madhe e cila ndriqon ter vendin por une kisha nje qan te vogel ne dor.
qka don me than me shiku ne dritare ku dritare i kishte hapun nje burr dhe ti me shiku ajo dhom ishte shum e pa rregulluar por do perde me qen te vjetra por kur te shikosh nga ato dritare per ne natyr frynte nje ere e kendshme.
klementina- Shkrime: 48
Eliza mund te ma shpjegosh kete enderr
para ca dite me ka vdek nje migj dhe kam pa ne enderr se po qaja mbi te
me fal per shqetsimin tung tung

albi4all- Shkrime: 181
erlisja shkruajti:mirmengjesi dhe pershendetje deshta te shkruaj per nje enderr te cilen ekampar mbrem isha ne shtepin tim ku ishte nje terr i madh po thuaj gjdo gje ishte nate edhe pse ishte ora3:00 kinse dojsha me i kollotur do lop por une kisha ne dor nje shkrepes qe bonte drit po thuaj ter ate vende e ndriqojke .
Terri ne endrra tregon per mungese vetedije,panjohuri,ose jeni e "erresuar" rreth dickaje,per te gjetur te verteten.Nata qendron per nje periudhe tranzicioni dhe deshtim ne disa perpjekje tuaja...
Shkrepsja tregon per ndryshim dhe se ju jeni e gatshme te ecni perpara drejt qellimeve tuaja.Ndricimi i shkrepeses ne terr tregon dhe per lajme te papritura,ide te reja dhe gjetja e nje pergjigjeje per nje problem.Shtrati ne enderr eshte simbol i intimitetit,rilindjes,seksualitetit,carcafet e bardhe mund te tregojne dhe per ndonje semundje...Frika per te fjetur ne krevat nekupton aspekte te jetes per te cilat ju ndjeni frike dhe gjerat nuk ecin ashtu sic i ke planifikuar....

Pershendetje...
Kam pare ne enderr sikur isha ne shtepine e prinderve ne fshat dhe ne te dyja dhomat shifja nje rremuje te madhe...Sikur ishin keputur nja dy tuba uji dhe im shoq mundohej ti rregullonte...E ndjeja veten fajtore sikur e gjithe ajo rremuje kishte ndodhur per shkakun tim...
Te falenderoj nese me pergjigjesh Elizza...
alba@alba- Shkrime: 12
klementina shkruajti:pershendetje dhe faliminderit per kohen tuaj.
Prushi qė merr nėnkupton njė shtysė, njė arsye apo njė motivim pėr tė bėrė diqka. Ndezja e zjarrit lidhet me forcėn ndryshuese, me transformimin, pastrimin, ndriqimin dhe shkatėrrimin. Pikėpamjet tuaja janė nė ndryshim, diqka e vjetėr po zėvendėsohet me diqka tjetėr. Nė veēanti, nėse zjarri ėshtė nėn kontroll ose nė njė fushė, atėherė kjo ėshtė njė metaforė e zjarrit tuaj tė brendshėm dhe tė transformimit tė brendshėm.
Vendi nė errėsirė nėnkupton dėshtim nė disa punė qė ju po pėrpiqeni tė bėni. Errėsira ėshtė sinonim me injorancėn, tė pandėrgjegjshmen dhe frikėn e panjohur. Ardhja e djaloshit tregon pėr zhvillimin e aspekteve mashkullore brenda vetės, si dhe tendencėn qė tė mos lejoni tė humbni kontrollin dhe durimin. Rruga dhe drita pėrfaqėsojnė udhėzimin, ndriēimin, qartėsinė, tė kuptuarit dhe njohuritė. Poashtu kjo paraqet edhe gjetjen e tė vėrtetės apo zgjidhjes sė njė problemi.
Shikimi nėpėrmjet dritares nėnkupton shpresat, mundėsitė dhe mėnyrėn e pėrceptimit tuaj pėr realitetin. Dhoma e parregulluar paraqet njė aspekt tė veqantė tė vetes apo njė marrėdhėnie, e cila ėshtė e pakėnaqshme. Kjo paraqet edhe shqetėsimet tuaja dhe nevojėn pėr rinovim. Perdet e vjetra lidhen me mendimet dhe fshehtėsitė. Era jashtė tregon se ju duhet tė merrni ritmin tuaj dhe tė punoni nė arritjen e qėllimeve tuaja.

albi4all shkruajti:Eliza mund te ma shpjegosh kete enderr
Tė qarėt nėnkupton ndjenjat negative tė shkaktuara nga vdekja e tij. Endrra juaj ėshtė njė mėnyrė pėr tė rifituar njė ekuilibėr emocional dhe tė sigurtė duke lėnė anash frikėn tuaj dhe frustrimet. Nė jetėn tuaj tė pėrditshme, ju keni tendencė pėr t'i shpėrfillur, mohuar, ose shtypur ndjenjat tuaja. Poashtu tė qarėt ėshtė simbol i lehtėsimit dhe i lirimit tė emocioneve negative.

alba@alba shkruajti:Kam pare ne enderr sikur isha ne shtepine e prinderve ne fshat dhe ne te dyja dhomat shifja nje rremuje te madhe...Sikur ishin keputur nja dy tuba uji dhe im shoq mundohej ti rregullonte...E ndjeja veten fajtore sikur e gjithe ajo rremuje kishte ndodhur per shkakun tim...
Shtėpia ka shumė kuptime nė ėndėrra, shtėpia e prindėrve pėrfaqėson besimet e vjetra, qėndrimet dhe mėnyrėn e tė menduarit apo tė ndjerit. Rrėmuja paraqet jetėn reale, tė cilėn ju duhet ta vėni nė rregull.
Tubat e ujit kanė tė bėjnė me anėn tuaj tuaj tė fortė dhe me mėnyrėn se si ju ndani ndjenjat tuaja dhe sa jeni objektive. Prishja e tyre ka tė bėj me pėrzierje ndjenjash dhe mungesė objektiviteti.
Tė ndjerit fajtore ka tė bėjė me trajtimin tuaj tė sukseseve dhe dėshtimeve. Ju mund tė ndjeheni qė nuk meritoni arritjet tuaja. Nga ana tjetėr, ėndėrra ėshtė simbolike e ndjenjave tė shtypura dhe negative qė ju mund tė keni nė veten tuaj.

tung
kam pa ne enderr gjyshen time e cila ka vdekur shum vite me pare?Sikur gjyshja (nena e babait) vdiste (jepte shpirt)para nenes time dhe me pas ne shtepin time sikur kishte ardh me ndejt halla ime e mami i tregonte halles se si gjyshja (nena e halles time)kishte vdekur .E halla ime i thonte nenes se kjo dmth do te vdesi te premten ne mengjez ...ju lutem ca dmth ka kjo klm

mehanja- Shkrime: 56
valiiiiiiiiiiiiiiiii
pershendteje un kam per enderr sikur kisha nje femi e ai ishte djal po ishte shum i bikur dhe i jepsha gji dhe shum e dojsha qka dmth me pa ket enderr,un veq e fejune jam ju pershendes shummmmmmm
florije- Shkrime: 20
era
mirmengjesi deshta te shkruaj per nej enderr qe kam par mbrem
isha ne nje vend ku pa pritur syri djatht
mu verbua dojsha per te hapur por nuk mundesha rasha atyre shkallve teposhte dhe u afrova tek pasqyra per te shikuar pash syrin tin se ikishte ra nje pelhur e cila nuk me lejojke me shiku me te ne te dha rrjedhi nje lot nga aj sy ne te nuk ndejsha dhimbje.
mu verbua dojsha per te hapur por nuk mundesha rasha atyre shkallve teposhte dhe u afrova tek pasqyra per te shikuar pash syrin tin se ikishte ra nje pelhur e cila nuk me lejojke me shiku me te ne te dha rrjedhi nje lot nga aj sy ne te nuk ndejsha dhimbje.

me falni por qdo te thot qe te shohesh ne enderr sikur je ne terr dhe nje grua te shtyen te fejohesh me nje njeri te pa njohur edhe ti nuk pranon po ai njeriu(djali) te ve unazen ne gisht ju lutem mu pergjigjni sa me shpejt ksaje endrre
Ello- Shkrime: 12
pershendetje desha t ju pyes qfar do te thot te shohesh ne enderr korridorin deren dhe xhamat e saj ti thyesh pa dashje
hej- Shkrime: 1
mehanja shkruajti:kam pa ne enderr gjyshen time e cila ka vdekur shum vite me pare?Sikur gjyshja (nena e babait) vdiste (jepte shpirt)para nenes time dhe me pas ne shtepin time sikur kishte ardh me ndejt halla ime e mami i tregonte halles se si gjyshja (nena e halles time)kishte vdekur .E halla ime i thonte nenes se kjo dmth do te vdesi te premten ne mengjez ...ju lutem ca dmth ka kjo klm
Gjyshja ėshtė simbol i mbrojtjes, respektit, urtėsisė, gėzimit dhe fatit tė mirė, por vdekja e saj pėr sė dyti nuk ka domethėnie aq tė mirė, zakonisht lidhet me humbjen e disa cilėsive tė mira. Nė anėn tjetėr kjo paraqet edhe pėrfundimin e disa detyrave tė vėshtira. Halla nė ėndėrr paraqet lidhjet familjare, trashėgiminė dhe vlerat, si dhe aspektet qė ju pėlqeni ose nuk pėlqeni brenda vetės.

florije shkruajti:pershendteje un kam per enderr sikur kisha nje femi e ai ishte djal po ishte shum i bikur dhe i jepsha gji dhe shum e dojsha qka dmth me pa ket enderr,un veq e fejune jam ju pershendes shummmmmmm
Enderrat me fėmijė zakonisht lidhen me ide tė reja, plane, projekte tė reja, tė cilat janė nė zhvillim e sipėr. Poashtu njė fėmijė paraqet edhe aspekte tė vetes, si pafajsinė, thjeshtėsinė, qėndrimin e lumtur dhe pastėrtinė. Dhėnia gji lidhet me pasurinė. Ushqimi i njė fėmije me qumshtė gjiri do tė thotė investim aty ku mė vonė do tė kesh pėrfitim. Poashtu tė ushqyerit me gji paraqet dashuri, ėmbėlsi, butėsi dhe tregon pėrmbushjen e njė marrdhėnie romantike.
Edituar pėr herė tė fundit nga Elizza nė 22.09.10 13:09, edituar 1 herė gjithsej

Ello shkruajti:me falni por qdo te thot qe te shohesh ne enderr sikur je ne terr dhe nje grua te shtyen te fejohesh me nje njeri te pa njohur edhe ti nuk pranon po ai njeriu(djali) te ve unazen ne gisht ju lutem mu pergjigjni sa me shpejt ksaje endrre
Terri nėnkupton dėshtimin nė disa qėshtje. Terri ėshtė sinonim i injorancės, tė pandėrgjegjshmes, sė keqes dhe tė panjohurės.
Fejesa pėrfaqėson nevojat tuaja personale. Ju mund tė jeni duke u pėrpjekur pėr t'i qartėsuar ndjenjat tuaja. Mos pranimi juaj paraqet mohimin pėr diqka, ndjenjėn e pėrgjegjėsisė dhe detyrės.

hej shkruajti:pershendetje desha t ju pyes qfar do te thot te shohesh ne enderr korridorin deren dhe xhamat e saj ti thyesh pa dashje
Korridori dhe dera tregojnė se jeni duke kaluar nėpėr njė fazė kalimtare nė jetė drejt sė ardhmes sė panjohur. Gjithashtu paraqesin sqarime shpirtėrore, emocionale, nivelet e rritjes fizike, mundėsi tė reja dhe pasazhe mendore nė jetėn tuaj. Xhamat e thyer nėnkuptojnė zhgėnjimet dhe ndryshimet negative nė jetėn tuaj. Pėrndryshe, xhamat e thyer mund tė jenė simbol i njė aspekti tė jetės suaj qė ėshtė nė copa. Njė marrėdhėnie apo situatė ka ardhur nė njė fund tė papritur dhe tė parakohshėm. Nėse ecni mbi xhama tė thyer, ju jeni duke pėrjetuar disa dhimbje. Ju jeni i/e pasigurt se si tė vazhdoni me tej jetėn tuaj.

Pershendetje,
Njė nat pash ėndėr se shkova tek njė grua me shkri plumb,me thoni se qka do te thot kjo a duhet patjeter te shkri plumb unė apo kjo nuk do te thot asgje.
Faleminderit
Njė nat pash ėndėr se shkova tek njė grua me shkri plumb,me thoni se qka do te thot kjo a duhet patjeter te shkri plumb unė apo kjo nuk do te thot asgje.
Faleminderit
molleza- Shkrime: 5
erlisja shkruajti:mirmengjesi deshta te shkruaj per nej enderr qe kam par mbrem
Verbimi i syrit paraqet mungesėn e qartėsisė mbi njė qėshtje apo situatė. Ju nuk doni ta shihni tė vėrtetėn dhe refuzoni ose i shmangeni tė pranoni kėndvėshtrimin e dikujt tjetėr. Kjo paraqet vėshtirėsi dhe gabime nė tė gjykuarit tuaj si dhe pasiguri nė zgjedhjet qė bėni. Mund tė ketė lidhje me tė kaluarėn dhe mendimet e shtypura.

molleza shkruajti:Pershendetje,
Faleminderit
Plumbi simbolizon diqka tė shenjtė. Shkrirja e tij paraqet ecjen pas njė pune, nga e cila ka tė mira.
Nuk ėshtė e domosdoshme tė shkrini, vetėm pse keni parė nė ėndėrr.

CDO T THOT SIKUR gjen LEK NE ENDERR(monedha dhe kartmonedha)?

NewBornX- Shkrime: 23
NewBornX shkruajti:CDO T THOT SIKUR gjen LEK NE ENDERR(monedha dhe kartmonedha)?
Pėr tė parė se keni para, keni fituar apo gjeni para nė ėndrrėn tuaj, tregon se suksesi dhe prosperiteti ėshtė brenda mundėsive tuaja. Paratė mund tė pėrfaqėsojė besimin, vlerėn, suksesin. Ju keni shumė besim nė vete. Poashtu, ėndrrimet rreth tė hollave i referohen edhe qėndrimeve tuaja nė lidhje me dashurinė dhe ēėshtjet e zemrės.

enderr
kam par ne enderr sikur udhetoja me te dashurin, cfare do te thote?
edonabisha@hotmail.com- Shkrime: 1
cfare kuptimi ka kjo enderr?
kam pare ne enderr nje person qe me pelqen dhe qe ne disa momente ndodhesha diku me te bisedonim ai perpiqej te me ngacmonte me vinte nga pas dhe ne momente te tjera largohej, zhdukej dhe me pas shfaqej ne fytyren e nje personi tjeter, une vazhdoja e kerkoja etj. nje situate e tille. ne te vertete une kete per kete person kam thjesht nje atraksion fizik e njoh dhe vetem sa e pershendes. cfare kuptimi mund te kete gjithashtu kam pare dhe me perpara nje situate te tille ne enderr sikur me dilte perpara dhe pastaj nuk e shihja me.
ada23- Shkrime: 2
Pershendetje!!!
C'fare kuptimi ka kur shikon ne enderr sikur shkel mbi nje lule, pa e prishur ate....dhe kur dikush qe nuk e njeh,fytyre e pa njohur mashkulli te terheq per krahu dhe te thote qe te rrish me te??
C'fare kuptimi ka kur shikon ne enderr sikur shkel mbi nje lule, pa e prishur ate....dhe kur dikush qe nuk e njeh,fytyre e pa njohur mashkulli te terheq per krahu dhe te thote qe te rrish me te??

andi andi andi- Shkrime: 8
meli
deshta te shkruaj per nje enderr qe kam par mbrem
enderroja sikur isha duke fjetur ne varrezat e nje fshatit tjeter por nuk di me ken isha sepse nuk i mbaj mend pas pak u qova dhe ju thash se nuk po me merr gjumi sepse kisha frik pastaj vazhdova rruge dhe perpara me delshin do fikura por une thojsha nuk frigohem sepse besoj ne zot zoti me ndihmon por asaj rruge ishte terr kalova shum qen i kalojsha dhe nuk u frigojsha prej tyre pastaj nganjeher fluturosha per ti kaluar por pas pakfilloj te behet mengjes
kaq ishte faliminderit perkohen tuaj pershendetje.
enderroja sikur isha duke fjetur ne varrezat e nje fshatit tjeter por nuk di me ken isha sepse nuk i mbaj mend pas pak u qova dhe ju thash se nuk po me merr gjumi sepse kisha frik pastaj vazhdova rruge dhe perpara me delshin do fikura por une thojsha nuk frigohem sepse besoj ne zot zoti me ndihmon por asaj rruge ishte terr kalova shum qen i kalojsha dhe nuk u frigojsha prej tyre pastaj nganjeher fluturosha per ti kaluar por pas pakfilloj te behet mengjes
melja- Shkrime: 29
endrra e njejt
qfar do tė thotė te shihesh ėndrren e njejt 3 jav njrene mbas tjetres. Shoh nje njeri qe nuk me le qe te flej. me sillet gjith kohen mbas meje. nuk me le qe te flej deri sa te lodhi une at.
qfar do tė thotė kjo? t'lutem me ndihmoni?
kaltrina.- Shkrime: 1
[Only admins are allowed to see this link] shkruajti:kam par ne enderr sikur udhetoja me te dashurin, cfare do te thote?
Udhėtimi paraqet rrugėn drejt qėllimeve tuaja tė jetės. Ai gjithashtu ėshtė paralel me pėrditshmėrinė tuaj dhe se si po shkoni sė bashku.
Nėse udhėtimi juaj pėrfundon brenda ėndrrės, atėherė kjo simbolizon pėrfundimin e suksesshėm tė qėllimeve tuaja. Udhėtimi me tė dashurin pėrfaqėson marrdhėnien tuaj dhe ndjenjat tuaja pėr tė.
....
Poashtu keni parasysh edhe ku shkonit, rrugėn si ishte dhe si ndjeheshit.

ada23 shkruajti:kam pare ne enderr nje person qe me pelqen dhe qe ne disa momente ndodhesha diku me te bisedonim ai perpiqej te me ngacmonte me vinte nga pas dhe ne momente te tjera largohej, zhdukej dhe me pas shfaqej ne fytyren e nje personi tjeter, une vazhdoja e kerkoja etj. nje situate e tille. ne te vertete une kete per kete person kam thjesht nje atraksion fizik e njoh dhe vetem sa e pershendes. cfare kuptimi mund te kete gjithashtu kam pare dhe me perpara nje situate te tille ne enderr sikur me dilte perpara dhe pastaj nuk e shihja me.
Endrra lidhet me ndjenjat tuaja pėr atė djalė qė ėshtė i rėndėsishėm dhe domethėnės pėr ju. Ju mund tė keni njė dėshirė tė fortė pėr tė dhe mendimet pėr tė kur jeni zgjuar barten nė ėndėrr.
Kėrkimi pėr tė, zhdukja, paraqitja me tjetėr fytyrė, nėnkuptojnė mungesėn dhe nevojėn tuaj si dhe kėrkimin pėr ndjenjat e sigurisė dhe mbrojtjes.
Endrra nuk paraqet domosdoshmėrisht njė bashkim me tė apo diqka qė ju kėrkoni nė tė ardhmen...

andi andi andi shkruajti:Pershendetje!!!
Lulet janė simbol i pėrsosmėrisė, dhembshurisė, butėsisė, kėnaqėsisė, bukurisė dhe fitimit. Shkelja e lules nėnkupton njė ndjenjė shtypje brenda veti, me idenė se mund tė ndryshoni diqka.
Personi i panjohur paraqet njė pjesė tė vetės qė ėshtė e shtypur dhe e fshehur, ai ju tėrheq dhe kėrkon tė rrini me tė, kjo tregon njė pengesė tė pashmangshme drejt njė qėllimi si dhe pamundėsinė tė merrni vetė njė iniciativė pėr tė bėrė diqka.

melja shkruajti:deshta te shkruaj per nje enderr qe kam par mbrem
Fjetja nė varreza tregon pasivitet, pikėllim, brenga tė pazgjidhura dhe frikė. Nė anėn tjetėr ėndėrra nė pėrgjithėsi paraqet fundin e njė zakoni apo sjellje si dhe pėrfundimin e shqetėsimeve.
Ju do tė pėrjetoni njė rilindje tė brendshme.

kaltrina. shkruajti:qfar do tė thotė te shihesh ėndrren e njejt 3 jav njrene mbas tjetres. Shoh nje njeri qe nuk me le qe te flej. me sillet gjith kohen mbas meje. nuk me le qe te flej deri sa te lodhi une at.
Endrrat qė pėrsėriten vėn nė pah rėndėsinė e tyre si dhe kėrkojnė njė reagim tė shpejtė ndaj njė situate.

qfar do tė thotė tė shofesh merimangen ne ėndėrr !@##$ nese ka mundesi te ma dergonit pergjijen me mesazh personal,...faleminderit per mirkuptim <3
bbb1- Shkrime: 19
e kam pa nji enderr sikur isha mes tufes e lulev te bardh pra vetum lule te bardh ju lutem nese keni mundsi te me spjegoni
beni39- Shkrime: 9
bbb1 shkruajti:qfar do tė thotė tė shofesh merimangen ne ėndėrr !@##$ nese ka mundesi te ma dergonit pergjijen me mesazh personal,...faleminderit per mirkuptim
Merimanga ėshtė simbol i ngatrresės, kontrollit, fuqisė dhe krijimtarisė. Ajo tregon se ju ndjeheni si njė i huaj nė disa situata. Ose qė ju mund tė dėshironi tė mbani distancėn tuaj dhe tė qėndroni larg nga njė situatė. Mermimanga gjithqashtu ėshtė simbolike e fuqisė femėrore dhe mund t'i referohet njė force tė madhe mbrojtse nga sjellja juaj vetė-shkatėrruese.
Nėse ju vrisni njė merimangė, ajo simbolizon fat tė keq nė pėrgjithsi.
Nėse merimanga thur rrjetėn nė ėndėrr, nėnkupton se ju do tė shpėrbleheni pėr punėn tuaj tė vėshtirė.
Nė njė shėnim negativ, merimangat mund tė tregojė ndjenjėn e tė qėnit tė ngatėrruar ose tė bllokuar nė njė marrėdhėnie. Nga ana tjetėr, nė qoftė se njė merimangė ėshtė duke thurur rrjeten, mund tė jetė njė metaforė pėr botėn e gjerė dhe komunikimin global.
Nėse merimanga ėshtė e ngjitur njė mur, tregon se dėshirat tuaja do tė realizohen sė shpejti.
Nėse jeni kafshuar nga njė merimangė, paraqet njė konflikt me njė femėr dominuese nė jetėn tuaj. Ėndėrra mund tė jetė njė metaforė e zėnjes nė kurth. Ndoshta ju ndjeheni tė bllokuar nga njė situatė apo marrėdhėnie.

beni39 shkruajti:e kam pa nji enderr sikur isha mes tufes e lulev te bardh pra vetum lule te bardh ju lutem nese keni mundsi te me spjegoni
Qėndrimi nė mes luleve tė bardha paraqet paqe tė brendhshme, butėsi, tė vėrtetėn, harmoni, ekuilibėr dhe kėnaqėsi. Kjo mund tė jetė njė simbol i rilindjes si dhe marrjes sė njė qėndrimi tė ri pėr jetėn, ose tė shikuarit e gjėrave nė njė mėnyrė mė pozitive.
Lulet e bardha ndonjėherė paraqesin edhe trishtim e mėrzi.

Faqja 10 e 16 •
1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 16 
Faqja 10 e 16
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti pėrgjigjeni temave tė kėtij forumi

» Rikthimi tek bestytnitė
» Templierėt
» Njeriu enigmatik!
» Reptilian,Illuminati shfaqen ne filmin vizatimor Conan!
» Marrėzira njerėzore 2
» Kuriozitete - 4
» Kuriozitete!
» Blood of the "Gods" - Gjaku i "Zotave"
» Ajnshtajni dhe kuptimi i teorisė sė relativitetit
» Recetat e mjekesisė popullore pėr tė luftuar semundjet
» Nuk ka fund tė botės nė 2012
» Histori me Entitete - 2
» Zbulime nga personazhet e mistershme!
» Kryqi
» Mendimet rriten me vėmendje
» Facebook, si njė filial i CIA-s