Shpjegimi i endrres suaj - 1
Faqja 9 e 16 • Share •
Faqja 9 e 16 •
1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 12 ... 16 
First topic message reminder :

Sėmundja nė ėndėrr tregon dėshpėrim, ndryshime tė pakėndshme, apo disa ngarkesa emocionale. Sėmundja mund tė jetė simbolike pėr paaftėsinė tuaj pėr tė pėrballuar njė situatė. Nė njė shėnim mė tė drejtpėrdrejtė, kjo ėndėrr mund tė sinjalizojė qė ju duhet t'i kushtoni vėmendje shėndetit tuaj veēanėrisht aty nga qfarė jeni tė sėmurė nė ėndėrr.
Ju duhet tė pushoni sė ndjeri keq pėr veten tuaj dhe tė merrni mė shumė dije e njohuri nga shkolla, do t'ju duhen pėr njė shėrim fizik apo emocional.

agnesa shkruajti:E kam pare nje enderr sikur isha shume e semure dhe tuboja para neper shkolle per sherimin tim, ēka do te thote kjo enderr, ju pershendes shume.
Sėmundja nė ėndėrr tregon dėshpėrim, ndryshime tė pakėndshme, apo disa ngarkesa emocionale. Sėmundja mund tė jetė simbolike pėr paaftėsinė tuaj pėr tė pėrballuar njė situatė. Nė njė shėnim mė tė drejtpėrdrejtė, kjo ėndėrr mund tė sinjalizojė qė ju duhet t'i kushtoni vėmendje shėndetit tuaj veēanėrisht aty nga qfarė jeni tė sėmurė nė ėndėrr.
Ju duhet tė pushoni sė ndjeri keq pėr veten tuaj dhe tė merrni mė shumė dije e njohuri nga shkolla, do t'ju duhen pėr njė shėrim fizik apo emocional.
Edituar pėr herė tė fundit nga Elizza nė 02.05.11 1:24, edituar 2 herė gjithsej

Elizza- Shkrime: 1088
Re: Shpjegimi i endrres suaj - 1
sara5 shkruajti:Pershendetje
Kam pare enderr te quditshme sikur isha ne nje rruge dhe prane meje kalonin nje grup ushtaresh te gjithe ishin te ri,disa dukej sikur i njihja,pastaj papritmas ndalet nje person qe njoh i cili me thot qe do te flas me mua po une nuk dua dhe tentoj te iki per ne shtepi,une ecja me hapa te medhenj per qudi smund te vrapoja kurse ai vraponte pas meje edhe prape se prape ishte shum larg,por pastaj e shoh se jam bllokuar dhe skam nga me ik,ndjeja frike te madhe dhe kur u afrua aty mbaroj endrra...Ē'kuptim mund te kete kjo enderr?!
Ushtarėt nėnkuptojnė disiplinėn, strukturėn, ngurtėsinė dhe qėndrimin e patundur. Nga ana tjetėr, ushtarėt tregojnė se ju duhet ta pėrgatisni veten pėr tė 'luftuar' mbi njė ēėshtje. Duhet t'i mbroni besimet tuaja, vlerat dhe mendimet nė vend se t'ju shmangeni atyre (vrapimi)
mirdita.,.,,kam par ne enderr sikur me ishin kryqezuar gishti tregues me gishtin e mesit te dores se djathte dhe nuk munda ti ndaj dot.,.,.,dukej sikur ishin ngurtesuar.,.,:(
muns te me tregosh domethenien e kesaj te lutem...
fjori tota- Shkrime: 20
NewBornX shkruajti:Doja te pyesja se cfare kuptimi ka kur mban nje bebe ne krah....e kam lexuar diku por nuk e mbaj mend
gjithashtu doja tju pyesja nqs do te thot ndonje gje kur dikush( i panjohur) ne enderr ju percakton nje ore ( 10:23) duke ju thene per nje ngjarje..ka te bej me jeten reale..
flm
Tė paturit e njė fėmije tregon njė ide tė re apo fillime tė reja ose disa ngjarje tė ardhshme.
Ora i referohet kalimit tė kohės dhe afrimit tė njė afati.
10:23 korrespondon me pėrfundimin e diēkaje, forcėn e madhe, energjinė, vitalitetin, ligjin dhe fitimet. Por edhe nevojėn pėr mbrojtje dhe pėrkrahje.
fjori tota shkruajti:mirdita.,.,,kam par ne enderr sikur me ishin kryqezuar gishti tregues me gishtin e mesit te dores se djathte dhe nuk munda ti ndaj dot.,.,.,dukej sikur ishin ngurtesuar.,.,:(
Ngurtėsimi i gishtrinjėve lidhet me aftėsinė tuaj pėr tė kryer disa detyra apo reagimin ndaj njė qėshtje, humbjen e kontrollit, tė maturisė, moskujdes, vėshtirėsi nė punė si dhe mospėrgjegjėsi.
MIRDITA......endrra ime ishte kjo....nje shoqe me dhuroi disa bizhuteri dukeshin si argjend por dukeshin edhe pak te vjetra....ishin kapsa vethe etjetj....na i beri dhurat mua dhe nje shoqes tjeter.....mund te me tregosh
Kam pare nje ender sikur pija uje dhe nuk me ikte etja cfare domethene.
kristi123- Shkrime: 1
re:
Pershenetj: Elizza
Kam pare sikur isha ne ca zona te fsheta kur arritem te nje porte qe shruante kujdes zone e ndaluar degjova nje ze qe thoshte na po na djekin duke ikur me vrap kaperceva ca hekura me forme shigjete nderkohe qe na frika qe kisha marrė i kaperceja sikur isha duke fluturuar ne ate kohe kisha gjetur ca krah avjoni prej plastiku dhe fillova te fluturoja mund te me shpjegoshe se cfare behet fjale ju lutem flm.
Me respekte:
gabriel
vancouver
Kam pare sikur isha ne ca zona te fsheta kur arritem te nje porte qe shruante kujdes zone e ndaluar degjova nje ze qe thoshte na po na djekin duke ikur me vrap kaperceva ca hekura me forme shigjete nderkohe qe na frika qe kisha marrė i kaperceja sikur isha duke fluturuar ne ate kohe kisha gjetur ca krah avjoni prej plastiku dhe fillova te fluturoja mund te me shpjegoshe se cfare behet fjale ju lutem flm.
Me respekte:
gabriel
vancouver
Gabriel Angel- Shkrime: 5
Pershendetje
Kam pare enderr duke bere dashuri me te dashuren time ne uje ēka do te thote kjo?
bleor- Shkrime: 1
pershendetje
deshta te shkruaj per nje enderr qe kam par mbrem :
isha ne bjeshku ku dojsha me mbledhur boronica se bashku me shoqet por vendi me boronica ishte terr por une njeher ngurova qe te shkoj sepse ju frigojsha territ edhe pse une jav tregova rrugen vajzav ete agjes per te shkuar te boronicat pasi ngurova njeher pastaj shkova pas tyre dhe pasi kisha nje drit ne dor une her ndriqojsha une her vajzat eagjes i mblodha ato boronica me rrenje kishte shum dhe te mdhaja po thuaj asnjeher si ka par qaq te bukura dhe te mdha qe u dukshin mor asa mor pastaj u ktheva por vetem aty apri me dolen do burra dhe pata frik prej tyre dhe fillova te qaj pas pak ata me leshuan dhe vazhdova rrugen bjeshka u duke bukur.faliminderit per kohen tuaj.
isha ne bjeshku ku dojsha me mbledhur boronica se bashku me shoqet por vendi me boronica ishte terr por une njeher ngurova qe te shkoj sepse ju frigojsha territ edhe pse une jav tregova rrugen vajzav ete agjes per te shkuar te boronicat pasi ngurova njeher pastaj shkova pas tyre dhe pasi kisha nje drit ne dor une her ndriqojsha une her vajzat eagjes i mblodha ato boronica me rrenje kishte shum dhe te mdhaja po thuaj asnjeher si ka par qaq te bukura dhe te mdha qe u dukshin mor asa mor pastaj u ktheva por vetem aty apri me dolen do burra dhe pata frik prej tyre dhe fillova te qaj pas pak ata me leshuan dhe vazhdova rrugen bjeshka u duke bukur.faliminderit per kohen tuaj.
melja- Shkrime: 29
melja shkruajti:deshta te shkruaj per nje enderr qe kam par mbrem :
Boronicat janė njė simbol i pėrjetėsisė dhe optimizmit pėr tė ardhmen. Pėrfaqėsojnė edhe kohėn e shkuar dhe dėshirėn pėr tė rimarrė aspekte asaj kohe. Ndėrkaq, mund tė pėrshkruajnė gjendjen shpirtėrore nė depresion dhe turbullimin e mendjes.

bleor shkruajti:Kam pare enderr duke bere dashuri me te dashuren time ne uje ēka do te thote kjo?
Tė bėrit dashuri me tė dashurėn pavarėsisht vendit, paraqet favor pėr tė dy, njė sukses dhe arritje tė asaj qė shpresoni.

kristi123 shkruajti:Kam pare nje ender sikur pija uje dhe nuk me ikte etja cfare domethene.
Pirja e ujit paraqet arritje shpirtėrore. Ju do tė gjeni zgjidhje duke shikuar brenda vetes dhe tė kaluarės suaj. Pėrndryshe, ėndrra mund tė tregojė qė ju keni nevojė ende tė arrini shumė nga ana shpirtėrore, njohuri, dituri dhe tė mira tjera materiale.

Gabriel Angel shkruajti:Pershenetj: Elizza
Me respekte:
gabriel
vancouver
Nėse gjendeni nė njė vend tė tillė dhe pėr mė tepėr keni edhe shenjat e ndalesės tregon se keni nevojė tė ndalni atė qė ju po bėni dhe tė mendoni e tė keni kujdes pėrpara se tė lėvizni mė tej. Ju duhet tė vazhdoni me kujdes dhe maturi. Nga ana tjetėr, ėndrra nėnkupton pengesat dhe vėshtirėsitė nė rrugėn tuaj.
Nė fund fluturimi nėnkupton njė ndjenjė tė lirisė, aty ku ju ishit ndjerė fillimisht tė shtrėnguar dhe tė kufizuar.

fjori tota shkruajti:MIRDITA......endrra ime ishte kjo....nje shoqe me dhuroi disa bizhuteri dukeshin si argjend por dukeshin edhe pak te vjetra....ishin kapsa vethe etjetj....na i beri dhurat mua dhe nje shoqes tjeter.....mund te me tregosh
Marrja e dhuratave tė pėlqyera ėshtė gjė e favorshme, por jo kur marrim diqka tė vjetėr. Gjėrat e vjetra sugjerojnė diqka nė jetėn tuaj qė ju duhet tė zėvendėsoni ose ta heqni qafe

tung eliza
desha te pyes per nje onderr te lutem tregom qka do me thon me pa onderr kinse e mu rikthy nje dashuri e vieter qe e kom dash e kinse u pajtum me perqafonte edhe une e perqafojsha shum e dojshum njoni tietrin aj me kapte edhe me qojke nalt e um thojke kurr mo skem mu da e dojshum mu martu e thojke hajde martohum un i thojsha jo pa hogj s martohna
e nuk gjojshum hogj aj ma bojke hajde martohum pa hogj ishum shum t lumtur njoni me tietrin ne at moment ishum ne nje livdh t gjelbert . amo en onderr eliza ishte aj me trup e me flok e kejt por vetem syt i kishte te dashurit tem qe e kom tani . nuk e di pse e shof en onderr pas shum vitesh tash edhe jom en lidhje me titer kon e dua titer kon pse aj me vie en onderr qfar do me thon kjo onderr
e nuk gjojshum hogj aj ma bojke hajde martohum pa hogj ishum shum t lumtur njoni me tietrin ne at moment ishum ne nje livdh t gjelbert . amo en onderr eliza ishte aj me trup e me flok e kejt por vetem syt i kishte te dashurit tem qe e kom tani . nuk e di pse e shof en onderr pas shum vitesh tash edhe jom en lidhje me titer kon e dua titer kon pse aj me vie en onderr qfar do me thon kjo onderr
e sinqerta- Shkrime: 10
MIRDITA....flm per shpjegimin e endrrave te meparshme....do doja domethenien e endrres ne vazhdim.....ishte kshu:
....vec te tjerave isha per kafe me ish te dashurin tim dhe vellain tim...po ecnim rruges dhe ai me shtrengonte doren aq sh sa me dukej sikur ishte e vertet....????
....vec te tjerave isha per kafe me ish te dashurin tim dhe vellain tim...po ecnim rruges dhe ai me shtrengonte doren aq sh sa me dukej sikur ishte e vertet....????
Pershendetje Elizza.....Je e mrekullueshme ne pergjigjet e enderrave....
Burri im ka pare enderr sikur ishte rrezuar dhe ishte bere me balte...Kishte shkuar per tu lare ne nje dush dhe uji ishte i turbullt...
Ju lutem ma shpjegoni cdo te thote kjo??
Une vete kam pare ne enderr sikur isha ne nje darke ku kishte njerez dhe une duhej te sherbeja isha njeri i familjes....ngrihem te bej pune dhe ishte nje si tabaka me shkume deti me mbeturina e marr kte e kthej dysh dhe ia fus me te kokes nje djali qe nuk e njihja...ai u hodh perpjete i revoltuar dhe une i kerkova falje duke i thene 'padashje'...
Me respekt Ada..
Burri im ka pare enderr sikur ishte rrezuar dhe ishte bere me balte...Kishte shkuar per tu lare ne nje dush dhe uji ishte i turbullt...
Ju lutem ma shpjegoni cdo te thote kjo??
Une vete kam pare ne enderr sikur isha ne nje darke ku kishte njerez dhe une duhej te sherbeja isha njeri i familjes....ngrihem te bej pune dhe ishte nje si tabaka me shkume deti me mbeturina e marr kte e kthej dysh dhe ia fus me te kokes nje djali qe nuk e njihja...ai u hodh perpjete i revoltuar dhe une i kerkova falje duke i thene 'padashje'...
Me respekt Ada..
alba@alba- Shkrime: 12
enderr e sikletshme
Kam pare nje enderr shume te sikletshme dhe me ankth.Sikur isha shtatezene dhe femija qe ishte ne bark levizte shume dhe me shkaktonte dhimbje.Mund te isha 3ose 4 muajshe.pas ketij sikleti qe kisha ne bark me del nga barku kotele macesh jo nje por dy.Jam tmerruar ne enderr.Nuk e di ckuptim ka kjo enderr.Nese ndokush mund te ma shpjegoje do ja di per faleminderit.
Pastaj shikoj shume endrra me permbytje por qe une vete nuk jam mbytur asnjehere.
Pastaj shikoj shume endrra me permbytje por qe une vete nuk jam mbytur asnjehere.
mamasita- Shkrime: 7
pershendetje
pershendetje deshta te shkruaj pe nje enderr qe kapar e cila osht po thuaj etmerrshme:
enderroja sikur isha me motren time ne nje vend ku pa pritur me sulmoj nje femer e cila ishte shtrige me rrehte dhe nuk u shihte me rrehte po thuaj deri ne nje mas te madhe por u zhduke ku pas pak duke u mbrojtur e zura dhee mbuta e bera cop cop sepse ikisha duart plot me gjak po thuaj krej duart sepse qata e mbyta ku pas pak na doli nje shtrigan por tani mua nuk me ndiqko por nje djal te cilin nuk e njoh vetem ne enderr ishte i dashur im u mundoja ti ndihmoja por nuk mundesha sepse aj me tha qe te largohem sepse aje ndiqke dhe dojke mi mbytur por shtrigani ike nuk mundi me embyt sepse iki dhe aty pari shin shum vajza dhe djem te cilet mi dhuruan do qelsa te gjith i mora ata qelsa dhe i futa ne gjep.
enderroja sikur isha me motren time ne nje vend ku pa pritur me sulmoj nje femer e cila ishte shtrige me rrehte dhe nuk u shihte me rrehte po thuaj deri ne nje mas te madhe por u zhduke ku pas pak duke u mbrojtur e zura dhee mbuta e bera cop cop sepse ikisha duart plot me gjak po thuaj krej duart sepse qata e mbyta ku pas pak na doli nje shtrigan por tani mua nuk me ndiqko por nje djal te cilin nuk e njoh vetem ne enderr ishte i dashur im u mundoja ti ndihmoja por nuk mundesha sepse aj me tha qe te largohem sepse aje ndiqke dhe dojke mi mbytur por shtrigani ike nuk mundi me embyt sepse iki dhe aty pari shin shum vajza dhe djem te cilet mi dhuruan do qelsa te gjith i mora ata qelsa dhe i futa ne gjep.
klementina- Shkrime: 48
e sinqerta shkruajti:desha te pyes per nje onderr te lutem tregom qka do me thon me pa onderr kinse e mu rikthy nje dashuri e vieter qe e kom dash e kinse u pajtum me perqafonte edhe une e perqafojsha shum e dojshum njoni tietrin aj me kapte edhe me qojke nalt e um thojke kurr mo skem mu da e dojshum mu martu e thojke hajde martohum un i thojsha jo pa hogj s martohna
Martesa me ish tė dashurin dhe ėndrrat qė lidhen me tė tregojnė se ju keni pranuar disa aspekte nga ajo marrėdhėnie dhe keni mėsuar nga disa gabime nga e kaluara. Nga ana tjetėr, kjo do tė thotė se marrėdhėnia e tanishme i ndan disa karakteristika tė pėrbashkėta me marrėdhėnien tuaj tė mėparshme me ish tė dashurin tuaj. Megjithatė, ju jeni e vetėdijshme pėr ngjashmėrinė dhe e dini se nuk do t'i bėni tė njėjtat gabime.
Nė anėn tjetėr hoxha paraqet njė mėsim tė ashpėr personal, ose ndjenjėn e fajit. Tė qenit e lumtur nė ėndėrr shpesh ėshtė njė kompenzim i stresit apo shqetėsimeve sa jeni zgjuar. Ju duhet tė jeni mė e hapur dhe tė ndjeheni mė e sigurt.

pershendetje eliza
te lutem a mund ma spjegosh nje enderr qe kam pa mbreme ...sikur tere qytetin or vendin ku banoj un e mbuluan sorrat(korrbat)dhe aq shum qe ishin u versulen andej nga isha un thuajse tere toka u ngjyros me ngjyre te zeze nga gjith ato shpez dhe un sikur vrapoja mbi to ashtu duke ikur ...e pas meje ishe nje qene edhe ai duke vrapuar pas meje ...me respket mehanja klm

mehanja- Shkrime: 56
mamasita shkruajti:Kam pare nje enderr shume te sikletshme dhe me ankth.Sikur isha shtatezene dhe femija qe ishte ne bark levizte shume dhe me shkaktonte dhimbje.Mund te isha 3ose 4 muajshe.pas ketij sikleti qe kisha ne bark me del nga barku kotele macesh jo nje por dy.Jam tmerruar ne enderr.Nuk e di ckuptim ka kjo enderr.Nese ndokush mund te ma shpjegoje do ja di per faleminderit.
Shtatzėnia simbolizon njė aspekt tė vetes ose disa nga aspektet e jetės tuaj qė jane nė rritje dhe zhvillim. Kjo mund tė pėrfaqėsojė lindjen e nje ideje tė re, drejtimi, projekti ose qėllimi.
Ėshtė koha pėr tė vepruar nė kėtė ide tė re qe keni ose tė shkoni pėrpara me drejtimin e ri nė jetėn tuaj.
Nė anėn tjetėr macet paraqesin njė frymė tė pavarur, seksualitetin femėror, krijimtarinė, dhe fuqinė. Ato gjithashtu paraqesin edhe nje fat te keq, si dikush (femėr) qė po ju bėn njė mashtrim ose keni frikė se gjerat s'po ecin siq i keni planifikuar.
Nė qoftė se janė agresive, atėherė dije se keni probleme me aspektin femėror tė vetes. Pėrmbytjet zakonisht kanė tė bėjnė me anėn emocionale dhe trazirat e brendshme.

fjori tota shkruajti:MIRDITA....flm per shpjegimin e endrrave te meparshme....do doja domethenien e endrres ne vazhdim.....ishte kshu:
Nėse nuk jeni nė lidhje pėr momentin shtrėngimi i duarėve me ish te dashurin simbolizon njė fillim tė ri ose ju jeni duke i dhėnė fund njė situatė. Ju keni arritur njė vendim tė prerė nė lidhje me tė. Ėndėrra mund tė thotė, poashtu se ju jeni e gatshme tė mirėprisni diēka tė re nė jetėn tuaj.

mehanja shkruajti:te lutem a mund ma spjegosh nje enderr qe kam pa mbreme ...sikur tere qytetin or vendin ku banoj un e mbuluan sorrat(korrbat)dhe aq shum qe ishin u versulen andej nga isha un thuajse tere toka u ngjyros me ngjyre te zeze nga gjith ato shpez dhe un sikur vrapoja mbi to ashtu duke ikur ...e pas meje ishe nje qene edhe ai duke vrapuar pas meje ...me respket mehanja klm
Korbat janė simbol i zisė, i pakėnaqėsisė, i pikėllimit, i mashtrimit, i lajmeve jo tė mira, i njė kthese nė lidhje me pasurinė ose i njė mjesis dis'harmonik.

klementina shkruajti:pershendetje deshta te shkruaj pe nje enderr qe kapar e cila osht po thuaj etmerrshme:
Shtriga paraqet njė grua tė vjetėr jo fort tė mirė. Rrahja tregon se do tė ballafaqoheni me ndryshime tė vėshtira nė jetėn tuaj. Poashtu thekson edhe ndjenjat e pambrojtjes dhe pafuqisė. Mbytja e saj tregon frustrimin dhe zemėrimin tuaj ndaj njė situate apo ēėshtje. Nė anėn tjetėr ju ndjeni njė lloj faji pėr diēka. Ēelsat paraqesin mundėsitė, sekretet, lirinė, njohurinė apo pėrgjegjėsit si dhe mundėsinė pėr zhbllokimin e pėrgjigjeve pėr disa probleme.

Cdo te thote te shohesh enderr sikur te thuhet nje paradhemballe..?

NewBornX- Shkrime: 23
Besi
Qka do te thont nese e sheh ne ėnderr Xhamin tuj e ndertu Ne laxhe tem.
Ju lutem ..?
Ju lutem ..?
besche- Shkrime: 3
Elliza, une e shofsh shpesh te njejten enderr nje djal qe une e kom dasht shume tashme ai eshte martu edhe shpesh me vje ne enderr edhe me lute qe une mos me vendos me asnji person tjeterrr shpesh e shof kete enderr .. qka dmth kjo .. ??
Mim.- Shkrime: 37
miremengjes, une mbreme e kam pare nje enderr ku ne enderr une mbyta 3femije, pastaj nena ime(qe tani eshte e vdekur) me thojke pse i ke mbyt? qfar do te thot?
awesome- Shkrime: 20
plzz
Pershendetje! Nese mund te me interpretosh kete enderr?... Pas ndarjes me te dashurin, pash ne enderr se po flisja ne telefon me te: me pyeste si jam dhe ne fund fare me tha: "Mė duaj shumė, se unė
jam Fati yt" - me jep nje pergj ....Falemnderit shume! Respekt nga Blerta!![/i]
I panjohur- Shkrime: 9
I panjohur shkruajti:Pershendetje! Nese mund te me interpretosh kete enderr?... Pas ndarjes me te dashurin, pash ne enderr se po flisja ne telefon me te: me pyeste si jam dhe ne fund fare me tha: "Mė duaj shumė, se unė
Biseda telefonike me ish tė dashurin si dhe pėrmbajtja e fjalėve tė thėna nga ai paraqesin njė mesazh nga e pandėrgjegjshmja ose njė komunikim telepatik. Ju do tė jeni 'e detyruar' tė pėrballeni me kėtė person, nuk ka pėrfunduar gjithēka, si dhe janė prezente mes jush vėshtirėsitė nė shprehje tė medimeve dhe ndjenjave.

awesome shkruajti:miremengjes, une mbreme e kam pare nje enderr ku ne enderr une mbyta 3femije, pastaj nena ime(qe tani eshte e vdekur) me thojke pse i ke mbyt? qfar do te thot?
Nėse mbysni nė ėndėrr dikėnd tregon se jeni nė prag tė humbjes sė kontrollit nė jetėn reale, mund tė jetė shprehje e zemėrimit dhe frustrimit. Pėrndryshe ju jeni duke 'vrarė' aspekte nga vetja juaj qė pėrfaqėson fėmija (ngrohtėsi, pafajėsi, fillime tė reja, natyrė epastėr...)...Fjalėt e nėnės suaj mbani nė mend dhe keni kujdes se ēfarė do tė bėni nė ditėt nė vazhdim, pėrmbajuni nė zemėrim, mos bėni diēka tė pamatur qė tė pendoheni pastaj.

Mim. shkruajti:Elliza, une e shofsh shpesh te njejten enderr nje djal qe une e kom dasht shume tashme ai eshte martu edhe shpesh me vje ne enderr edhe me lute qe une mos me vendos me asnji person tjeterrr shpesh e shof kete enderr .. qka dmth kjo .. ??
Ai ėshtė i martuar dhe ėndrrat tua janė fiksime e dėshira qė i ke ngulitur nė tru, dhe tani tė vijnė si ėndrra. S'ka asgjė qė mund tė presėsh, lutjet e tij janė dėshirat tua. Ėshtė koha ta kuptosh dhe tė shkėputesh nga e kaluara. Vetė vetėn e ke 'burgosur'; ndėrto jetė tė re; bėje njė hap para.

besche shkruajti:Qka do te thont nese e sheh ne ėnderr Xhamin tuj e ndertu Ne laxhe tem.
Ju lutem ..?
Ndėrtimi i xhamisė simbolizon shtimin e besimit, bindjeve personale fetare dhe hyjnore pėr ata qė ndėrtojnė. Xhamia gjithashtu tregon njė ndjenjė tė komunitetit.

NewBornX shkruajti:Cdo te thote te shohesh enderr sikur te thuhet nje paradhemballe..?
Thyerja e dhėmbėve paraqet fatėkeqėsi, probleme, tė reja tė pakėndshme, shqetėsime.... Nėse gjatė rėnies nuk keni ndjerė dhimbje, domethėnia jo e mirė zbutet.

pershendetje a munnde dikush mem tregu qa don me thon me pa onder qe je tu lexu kuran edhe te nderpren djalli qe gjendet brenda dollapit ai mthojke qky tri faqe te kuranit ndaqe me pa vdekjen me sy aty ndollap ish ni vrim prej nda u degjoke zeri une e leshova kuranin ne tavolin shikova net at vrim e pash nje sy gri lekura e bebza zez e mbylla vrimen u ktheva per me lexu kur e pash se tre grimca flete nga kurani ishin shkeput e ishin duke u djegur e une vazhdova leximin e at mbojshin dri ato gricat qe po digjeshin.

genci- Shkrime: 37
Pershendetje
cdo thot me pa ėnderr Miun..
Miun kam pa ne ėnderr ka qen i madh dhe dikush e preku u bo i vogel sa nje shkreps me than ..
Ju lutem pres pergjegje .
Miun kam pa ne ėnderr ka qen i madh dhe dikush e preku u bo i vogel sa nje shkreps me than ..
meli
mirmengjesi
deshta te shkruaj per nje enderr qe kampar mbrem enderroja sikur isha ne shtepin time te vjeter se bashku me mamin dhe motren ku pa priur u zhduk qatija eshtepis dhe po shikonim qjellin dhe une u gezova shum sepse thojsha se qenka shum i bukur dhe pastaj ran nag qjelli do topa te bardh (topat ishi sa topat etenisit)binin ata top dhe une u gezojsha shumpot thuaj kisha nje gezim te madhe pastaj topat kur bishin ne tok u zhukshin por pas pak prap u kthy qatija ne vendin evet dhe une ju tregojsha familjarve por ata nuk me besojshin por une ne tok gjeta do grimca te atyre topave.
pastaj nje enderr tjeter osht enderroja se kisha nje femi te vogel ne gjyks dhee mbaja por femija kishte kembet shum te vogla dhe te zbathura femija ishte i imi
qka don me than te enderroje sikur te ngatrrohen sandalet dhe nuk i gjen te tuat dhe i merr do tjera qe te bin taman edhe pse kundershtoj tjeret por ti i merr sandalet qe te bin taman dhe vazhdon me to rrugen.
kogja shum por faliminderit shum.
qka don
deshta te shkruaj per nje enderr qe kampar mbrem enderroja sikur isha ne shtepin time te vjeter se bashku me mamin dhe motren ku pa priur u zhduk qatija eshtepis dhe po shikonim qjellin dhe une u gezova shum sepse thojsha se qenka shum i bukur dhe pastaj ran nag qjelli do topa te bardh (topat ishi sa topat etenisit)binin ata top dhe une u gezojsha shumpot thuaj kisha nje gezim te madhe pastaj topat kur bishin ne tok u zhukshin por pas pak prap u kthy qatija ne vendin evet dhe une ju tregojsha familjarve por ata nuk me besojshin por une ne tok gjeta do grimca te atyre topave.
pastaj nje enderr tjeter osht enderroja se kisha nje femi te vogel ne gjyks dhee mbaja por femija kishte kembet shum te vogla dhe te zbathura femija ishte i imi
qka don me than te enderroje sikur te ngatrrohen sandalet dhe nuk i gjen te tuat dhe i merr do tjera qe te bin taman edhe pse kundershtoj tjeret por ti i merr sandalet qe te bin taman dhe vazhdon me to rrugen.
qka don
Elliza te lutem qka dmth me pa ander nje femer qe bene magji te zez edhe une ne ander i kom thon qe ti je magjistare mirepo as nji fjal sem thot ajo vetem e shef edhe ato gjant qe ajo i boni me magji une i mora edhe ja hudha ne shtepin e saj... pres pergjegjie te lutemm
Mim.- Shkrime: 37
ea
mirmengjesi deshta te pys se qka don me than te enderrojsh sikur je ne gjyq ku ne fun efiton gjyqin edhe pse edin se je ka efol te verteten sepse njeher emund nje burr pastaj ne vajz te vogel dhe ti del fituse edh pse njera gjyqtare oshte korreptume

erlisja- Shkrime: 35
melja shkruajti:mirmengjesi
qka don
Shtėpia
Nėse shikoni nė ėndėrr sikur vizitoni shtėpinė tuaj tė vjetėr, do tė thotė se do tė gėzoheni nga lajme tė mira.
Nėse ėndėrroni shtėpinė tuaj tė vjetėr nė gjendje jo tė mirė, do tė thotė se do tė mėsoni pėr sėmundjen apo vdekjen e njė tė afėrmit tuaj.
Pėr njė grua qė shikon ketė ėndėrr parashikohet hidhėrim pėr shkak tė vdekjes se njė shokut tė vet.
Nėse shikoni sikur shkuat nė shtėpi dhe gjete ēdo gjė nė rregull dhe bukur dhe qetėsit, do tė thotė harmoni nė jetėn tuaj familjare dhe sukses nė punė.
Shtėpia tė vjetra dhe tė prishur, do tė thotė disfata nė punė apo nė ēdo pėrpjekje, dhe shėndet qė nuk shkon mirė. Po ashtu njė mendjelehtėsi e jotja tė sjell fatkeqėsi.
Nėse shihet tė shembet tregon sėmundje nė ardhje.
Nėse shtėpia ėshtė nė fshat ushqen dashuri tė palejueshme.
E sheh shtėpinė e boshatisur, pa shpresa dhe do tė mbetesh i zhgėnjyer.
pershnetje.cdo te thote te shohesh ne enderr ish te dashuren.faleminderit
supernova- Shkrime: 1
genci shkruajti:pershendetje a munnde dikush mem tregu qa don me thon me pa onder qe je tu lexu kuran edhe te nderpren djalli qe gjendet brenda dollapit ai mthojke qky tri faqe te kuranit ndaqe me pa vdekjen me sy aty ndollap ish ni vrim prej nda u degjoke zeri une e leshova kuranin ne tavolin shikova net at vrim e pash nje sy gri lekura e bebza zez e mbylla vrimen u ktheva per me lexu kur e pash se tre grimca flete nga kurani ishin shkeput e ishin duke u djegur e une vazhdova leximin e at mbojshin dri ato gricat qe po digjeshin.
Leximi i Kur'anit paraqet favore, siguri, begati, lehtėsi dhe pėrkushtim ndaj Zotit. Nė anėn tjetėr djalli paraqet shoqėri djallėzore, qė mashtron dhe gėnjen. Qėndrimi i djallit nė dollap apo kudo brenda nėpėr shtėpi paraqet tri gjėra: shkatėrrimin, pėrbuzjen dhe obligimin e zotimit qė se ka pėrmbushur. Pengimi qė tė bėn tregon pėr armikun qė ke, i cili e dėshiron shkatėrrimin tėnd, por qė s'do t'ia arrij. Djegia e fletėve tė Kur'anit paraqet besimin e prishur tė armikut tuaj, por ju me atė flakė, keni dritė dhe vazhdoni leximin e kjo paraqet udhėzim, mirėsi dhe mėshirė.

besche shkruajti:cdo thot me pa ėnderr Miun..
Miu nė ėndrra paraqet brenga dhe shqetėsime tė vogla. Poashtu miu paraqet dobėsi nė komunikim dhe njė ndjenjė faji pėr diqka. Miu me ngjyrė tė errėt ėshtė simbol i mashtrimit ose sėmundjes. Miu i madh mund tė paraqet edhe vjedhėsin.

Mim. shkruajti:Elliza te lutem qka dmth me pa ander nje femer qe bene magji te zez edhe une ne ander i kom thon qe ti je magjistare mirepo as nji fjal sem thot ajo vetem e shef edhe ato gjant qe ajo i boni me magji une i mora edhe ja hudha ne shtepin e saj... pres pergjegjie te lutemm
Femra qė bėn magji paraqet njė ēėshtje e cila do tė jetė mė e komplikuar se sa qė e kishit menduar. Poashtu ėndrra mund tė thotė se ju jeni duke tradhėtuar vetėn apo jeni duke e lejuar dikėnd tė besoj diqka qė ju e dini se nė tė vėrtetė nuk ėshtė ashtu. Magjia e zezė simbolizon mashtrimin, frikėn, tė keqen dhe tradhėtinė.

erlisja shkruajti:mirmengjesi deshta te pys se qka don me than te enderrojsh sikur je ne gjyq ku ne fun efiton gjyqin edhe pse edin se je ka efol te verteten sepse njeher emund nje burr pastaj ne vajz te vogel dhe ti del fituse edh pse njera gjyqtare oshte korreptume
Tė qenit ne gjyq tregon se ju duhet tė jeni mė e pranuar pėr veten dhe mė pak gjykuese ndaj tė tjerėve. Gjykimi tregon se ju ndjeheni fajtore pėr diēka nė jetėn tuaj tė zgjuar. Kjo mund tė jetė rezultat i veprimeve tė caktuara tė kryera nga ju. Ju gjithashtu mund tė ndiheni se jeni duke u akuzuar dhe gjykuar pėr diēka.
Rasti pėrfundon nė favor tuajin, e kjo tregon njė kryerje tė suksesshme tė diqkaje.

supernova shkruajti:pershnetje.cdo te thote te shohesh ne enderr ish te dashuren.faleminderit
Endrrat me ish tė dashur nuk janė domosdoshmėrisht paralajmėrim pėr kthim apo diqka tė ngjashme. Nėse jeni nė njė marrėdhėnie me dikėnd tjetėr ėndrrat me ish tė dashurėn tregojnė pėr aspekte tė ngjashme tė marrėdhies sė tanishme me atė tė dikurshme si dhe ju tėrheq vėrejtjen tė mos bėni gabimet e njėjta. Nėse nuk jeni nė lidhje pėr momentin ėndrrat tregojnė se ende nuk jeni e gatshme tė shkėputeni nga e kaluara pėr tė filluar diqka tė re...

tung
eliza pershedetje desha ta di se qka dmth nese sheh ne enderr unazen e fejeses dhe nuk kam ende te dashur

mehanja- Shkrime: 56
Eliza,e kam pare kete enderr disa here dhe jam shume e shqetesuar.
Jam ne shtepine e tezes dhe brenda shtepise se saj jane 2 luane dhe kerkojne te na hane,por ne arrijme t'u shpetojme me disa karrike duke i vendosur perpara tyre ne menyre qe mos te kalonin.Ne fund gjithcka shkoi ne rregull nuk arriten te na benin gje.
Ju lutem me thoni cfare kuptimi ka.
Faleminderit.
Jam ne shtepine e tezes dhe brenda shtepise se saj jane 2 luane dhe kerkojne te na hane,por ne arrijme t'u shpetojme me disa karrike duke i vendosur perpara tyre ne menyre qe mos te kalonin.Ne fund gjithcka shkoi ne rregull nuk arriten te na benin gje.
Faleminderit.
Polisiana- Shkrime: 8
mhmmmm
qdo te thot po te shohesh nje enderr sikur nje njeri te lidh per kembe dhe te heq zvarr ti behesh p.sh kinse je e vdekur per tmos verejtur ai njeri qe je e gjall dhe papritmas te gjuan ne nje vend ku me pare kishte shume uje ndersa tani ishte shterrur kur te gjuan posht ti papritmas e sheh dike qe te njeh dhe te thot mos u frikoooo nga ai njer se ste ben gje te lutem ma komentooo
zEmRa- Shkrime: 7
era
pershendetje qkadon me than kur te pysin ne enderr se aje e fejuar dhe ti ju thua po qe ne ralitet nuk je .

erlisja- Shkrime: 35
mehanja shkruajti:eliza pershedetje desha ta di se qka dmth nese sheh ne enderr unazen e fejeses dhe nuk kam ende te dashur
Unaza simbolizon tėrėsinė emocionale, vazhdimėsinė dhe angazhimet. Nėse e keni nė gisht njė unazė, ajo nėnkupton angazhimin tuaj pėr njė marrėdhėnie ose njė pėrpjekje e re e suksesshme. Ajo gjithashtu tregon besnikėrinė tuaj pėr idealet tuaja, pėrgjegjėsitė ose besimet.
Nėse merrni unazė fejese tregon se shqetėsimet tuaja pėr njė lidhje dashurore do tė pėrfundojnė...

Polisiana shkruajti:Eliza,e kam pare kete enderr disa here dhe jam shume e shqetesuar.
Faleminderit.
Luanėt nė ėndrra simbolizojnė forcėn e madhe, kurajon, agresionin dhe fuqinė. Ju do tė kapėrceni disa vėshtirėsi emocionale. Ju poashtu keni ndikim mbi tė tjerėt dhe duhet tė ushtroni disa pėrmbajtje nė jetėn tuaj personale dhe sociale.
Sulmi i luanėve sugjeron se mund tė keni njė forcė shtytėse tė vetė-shkatėrrimit. Ju duhet t'i kapėrceni disa sfida dhe pengesa.
Nėse luani ėshtė i zi paraqet njė forcėn negative.

zEmRa shkruajti:qdo te thot po te shohesh nje enderr sikur nje njeri te lidh per kembe dhe te heq zvarr ti behesh p.sh kinse je e vdekur per tmos verejtur ai njeri qe je e gjall dhe papritmas te gjuan ne nje vend ku me pare kishte shume uje ndersa tani ishte shterrur kur te gjuan posht ti papritmas e sheh dike qe te njeh dhe te thot mos u frikoooo nga ai njer se ste ben gje te lutem ma komentooo
Tė qenit e lidhur nga dikush dhe tėrheqja zvarrė nėnkuptojnė humbje energjie dhe mungesė efikasiteti. Diqka apo dikush po pengon progresin tuaj. Nga ana tjetėr ėndrra paraqet nevojė pėr pushtet, pėr hakmarrje, superioritet ose kontroll.
Vendi ku mė herėt ka pasur ujė e tani ėshtė thatėsirė nė ėndėrr tregon se zbrazėti tė ndjenjave. Ju jeni e tėrhequr dhe e shqetėsuar. Kjo mund tė jetė rezultat i njė humbje tė madhe nė jetėn tuaj. Duhet tė largoni dyshimet dhe frikėn tuaj dhe tė mbani shpresėn.

erlisja shkruajti:pershendetje qkadon me than kur te pysin ne enderr se aje e fejuar dhe ti ju thua po qe ne ralitet nuk je .
Thelbi i ėndrrės ėshtė gėnjeshtra dhe kjo tregon se jeni duke u pėrpjekur tė mashtroni veten dhe tė tjerėt nė tė besuarit nė diēka qė shkon kundėr instikteve natyrore ose tė vlerave.
Poashtu paraqet padituri dhe disfatė.

Nderuar
ka disa dite qe enderroj ne gjume duke qare aq shume saqe me del gjumi, ju lutem me shpjego cka do te thote kjo.
ka disa dite qe enderroj ne gjume duke qare aq shume saqe me del gjumi, ju lutem me shpjego cka do te thote kjo.
Edituar pėr herė tė fundit nga vjollca gashi nė 10.09.10 11:16, edituar 1 herė gjithsej
vjollca gashi- Shkrime: 6
melisa
pershendetje
deshta te pys per nje enderrr qe kampar mbrem
enderroja sikur isha ne nje dyqan se bashku me motren ku pa pritur hynen ne ate dyqan do hajna per ta plaqkitur dyqanin ku ne ate moment njeri plaqkitse u holl ne mua dhe me nje brisk ne dor desht te me therur ne doren e majt por une u mbrojta dhe nuk e lash edhe pse kerkoja ndihm nga motra e cila nuk me ndihmoj por une u mbrojta nga aj njeri i cili ishte me mjekerrr.pastaj aty pari vazhdova vetun rrugen dhe hyra ne nje dyqan tjeter ku nje grua me vodhi disa gjera te mija dhe nuk pranoj se me kishte vjedhur ato gjerat .
kam nje pytje :qka don me than kur ti e pyt gjyshen e vdekur ne enderr per diqka dhe ajo hesht si mi marrur ket pergjgjegjje po a jo.
deshta te pys per nje enderrr qe kampar mbrem
enderroja sikur isha ne nje dyqan se bashku me motren ku pa pritur hynen ne ate dyqan do hajna per ta plaqkitur dyqanin ku ne ate moment njeri plaqkitse u holl ne mua dhe me nje brisk ne dor desht te me therur ne doren e majt por une u mbrojta dhe nuk e lash edhe pse kerkoja ndihm nga motra e cila nuk me ndihmoj por une u mbrojta nga aj njeri i cili ishte me mjekerrr.pastaj aty pari vazhdova vetun rrugen dhe hyra ne nje dyqan tjeter ku nje grua me vodhi disa gjera te mija dhe nuk pranoj se me kishte vjedhur ato gjerat .
kam nje pytje :qka don me than kur ti e pyt gjyshen e vdekur ne enderr per diqka dhe ajo hesht si mi marrur ket pergjgjegjje po a jo.
kleme
pershendetje dhe faliminderit per kohen tuja.
deshta te pys diq me sinqerit motra oshte martuar dhe ka 10 vite qe nuk ka lindur femi.
enderroja sikur ishim ne nje vend se bashku me motren time dhe kinse une isha shtatzen kurse ajo nuk ishte dhe kur me pyti mua se aje shtatzen un einthash po kurse ajo nuk ishte une nuk jam as e fejuar qka don me than sepse jam ne marak.
deshta te pys diq me sinqerit motra oshte martuar dhe ka 10 vite qe nuk ka lindur femi.
enderroja sikur ishim ne nje vend se bashku me motren time dhe kinse une isha shtatzen kurse ajo nuk ishte dhe kur me pyti mua se aje shtatzen un einthash po kurse ajo nuk ishte une nuk jam as e fejuar qka don me than sepse jam ne marak.
klementina- Shkrime: 48
Faqja 9 e 16 •
1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 12 ... 16 
Faqja 9 e 16
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti pėrgjigjeni temave tė kėtij forumi

» Thėnje,tregim dhe kėshilla Sufiste
» Aforizma - Thėnie filozofike
» Abuzohet edhe me tė sėmurėt mendorė!
» Atlantida
» Bota Jashtėtokėsore - 2
» E Pashpjegueshmja!