Kronika e Tokes

Shko poshtė

Kronika e Tokes

Mesazh  Kinich-Ahau prej 26.03.10 16:36

Kronika e Tokes

Sipas teksteve te sumereve Zechariah Sitchin ka pergatitur nje renditje kronologjike te historise se hershme te tokes qe e ka quajtur Kronika e Tokes. Shume nga gjerat qe ai ka pershkruar ketu (natyrisht ne referim te sumeret, ndodhen dhe ne Bibel)


NGJARJET PERPARA PERMBYTJES


Vite perpara:

450,000 P.E.S. ne Nibiru nje planet i larget i sistemit tone diellor, jeta gradualisht po shkonte drejt zhdukjes si rezultat i rrallimit te atmosfers se planetit.

I perzene nga Anu (udheheqesi i madh i Nibirut) Alalu iken me nje anije kozmike dhe gjen strehim ne toke. Aty ai zbulon qe toka ka ar me shumice i cili mund te perdoret per te mbrojtur atmosferen e Nibirut.

445.000 P.E.S. Te udhehequr nga Enki, njeri nga djemte e Anu, Anunnaki zbresin ne Toke duke themeluar Eridu - Stacionin e Pare ne Toke, per te nxjerre flori nga ujrat e Gjirit Persik.

430.000 P.E.S. Klima e Tokes zbutet. Me shume Anunnaki mberrijne ne toke sebashku me Enlil. (Vellai i Enkit dhe djali tjeter i Anu). Midis tyre vjen dhe motra e Enkit, Ninhursag me cilesine e shefes si oficere mjeke.

416.000 P.E.S. Meqe prodhimi i arit bie, Anu vjen ne toke sebashku me Enlil. Vendoset qe minerali jetesor te nxirret duke krijuar miniera ne jugun e Afrikes. Enlil merr komanden e Misionit Te Tokes ndersa Enki dergohet ne Afrike. Gjate kohes qe Anu largohet nga Toka, sfidohet nga nipi i Alalus.

400.000 P.E.S. Shtate koloni ne Mesapotamine e Jugut qe perfshine dhe nje kozmodrom (Sippar), nje qender Kontrolli Misioni (Nippur), nje qender Metalurgjike (Shuruppak). Mineralin e merrnin nga Afrika me anije dhe me pas perpunohet dhe niset ne qendrat qe orbitonin token dhe qe menaxhoheshin nga Igigi dhe me pas transferohej ne anijet komzike qe vinin ne toke nga Nibiru ne menyre periodike.

380.000 P.E.S Duke fituar mbeshtetjen e Igigit, nipi i Alalut tenton te marri komanden ne Toke. Enlilites fitojne luften e ashtuquajtur Lufta e Zotave te Vjeter.

300.000 P.E.S. Anunnaki kane nevoje per krahe pune. Enki dhe e motra Ninhursag krijojne punetore primiti nepermjet manipulimit gjenetik te nje mamjmuni femer. Krijesat primitive behen forca kryesore e punes per Anunnaki. Enlil sulmon minierat dhe bie punetoret primitive ne Edin, Mesapotami. Mbasi ju kishin dhene mundesine per te krijuar, Homo Sapien fillon te shumezohet.

200.000 P.E.S. Jeta ne Toke peson nje regres si rezultat i nje periudhe akullnajash.

100.000 P.E.S. Klima ngrohet perseri. Anunnaki (Nefilim) per inat te Enlil martohen me Bijen e Njeriut.

75.000 P.E.S. Nje tjeter periudhe akullnajash fillon ne Toke. Nje specie regresive njerezore popullon toke. I vetmi qe mbijeton eshte Njeriu i Kromanjonit.

49.000 P.E.S. Enksi dhe Ninhursag mbeshtesin humanet e krijuar nga bashkimi me Anunnaki qe te drejtojne ne Shupparak. Enlil terbohet dhe fillon planet per shkaterrimin e njerezimit.

13.000 P.E.S. Duke konstatuar qe kalimi i Nibirut afer Tokes do te shkaktoje nje Vale Gjigande, Enlil detyron Anunnaki qe te betohen te mbajne te fshehte kete fakt nga gjthe njerezimi.


NGJARJET MBAS PERMBYTJES


11.000 P.E.S. Enki shkel betimin dhe instrukton Ziusudra/Noah qe te ndertoje nje anije te nenujshme. Permbytja pushton token dhe Anunnaki qe nga anija e tyre qe orbitonte token jane deshmitare te shkaterrimit total.
Enlil bie dakort qe ti japi pjeses se mbetur te njerezimit mjete dhe farera. Agrikultura fillon ne zonat pjellore. Enki nderkohe merrej me zbutjen e kafsheve.

10.500 P.E.S. Pasardhesit e Noahs vendosen ne 3 rajone. Ninurta, djali i preferuar i Enkit krijon kanalizime dhe diga neper lumenj qe te shnderroje Mesapotamine ne nje zone te banuar. Enki deklaron krijimin e Lugines se Nilit. Gadishulli Sinai mbahet nga Anunnaki si nje kozmodrom mbas Permbytjes se Madhe. Nje Qender Kontrolli ndertohet ne Malin Moriah (Jeruzalemi i ardhshem).

9780 P.E.S. Ra/Marduk, djali i pare i Enkit ndan dominimin mbi Egjypt midis Osiris dhe Seth

9330 P.E.S. Seth nerr pushtetin e plote mbi Luginen e Nilit duke menjanuar Osirisin.

8970 P.E.S. Horus merr hak per babain e tij osiris duke nisur luften qe njihet Lufta e Pare e Piramidave. Seth iken ne Azi duke marre nen kontroll gadishullin Sinai dhe Canaan.

8670 P.E.S. Duke kundershtuar kontrollin mbi mjetet fluturuese kozmike nga pasardhesit e Enkit, Enlilites fillojne Luften e Dyte te Piramidave. Fituesi Ninurta, boshatis Piramiden e Madhe nga aparaturat qe kishte. Ninhursag, gjysem motra e Enkit dhe Enlil kerkon mbajtjen e nje konference paqeje. Ndarja e Tokes riafirmohet. Mbreterimi i Egjyptit transferohet nga dinastia Ra/Marduk tek Toth. Ndertohet Heliopolis.

8500 P.E.S. Anunnaki ndertojne pika ndalimi ne daljet per ne kozmos, Jericho eshte njeri prej tyre.

7400 P.E.S. Duke qene se fryma e paqes vazhdonte, Anunnaki shperblejne njerezimin me njohuri te reja. Fillon periudha e Neolitit. Gjysem perendite mbreterojne ne Egjypt.

3800 P.E.S. Civilizimi qytetar fillon ne Sumeri mbasi Anunnaki themelojne aty Qytetet e Vjetra duke filluar me Eridu dhe Nippur. Anu vjen perseri ne Toke per nje vizite kortezie. Per nder te tij ndertohet nje qytet i ri qe quhet Uruk (Erech). Aty ai tempullin e ndertuar per nder te tij ja kalon te mbeses Inanna (Ishtar).


MBRETERIMI NE TOKE


3760 P.E.S. Njerezimit i dhurohet mbreterimi. Kish eshte kryeqyteti i pare nen mbreterimin e Ninurtas. Kalendari fillon ne Nippur. Nderkohe qyteterimi shperthen vrullshem ne Sumeri (Rajoni i Pare).

3450 P.E.S Drejtimi i Sumerise i kalohet Nannar/Sin. Marduk shpall Babilonine si Porten e Perendive. Ndodh incidenti i Kulles se Babelit (Babilonise). Anunnaki perzjejne gjuhen e njerezimit. Marduk/Ra kthehet ne Egjypt per tu hakmarre, eleminono Toth dhe ngre ne pergjegjesi vellain e tij te vogel Dumuzi i cili kishte tradhetuar Inannan. Dumuzi vritet aksidentalisht. Marduk kapet rob dhe burgoset i gjalle ne Piramiden e Madhe nga ku arratiset nepermjet nje dalje te fshehte dhe largohet ne mergim.

3100 P.E.S. 350 vjet kaos perfundojne me instalimin e Faraonit te Pare Egjyptian ne Memfis. Civilizimi arrin ne Rajonin e Dyte.

2900 P.E.S. Mbreterimi ne Sumeri i kalon Erech. Inannas i jepet dominimi i Rajonit te Trete. Fillon civilizimi i Lugines Hindu.

2650 P.E.S. Kryeqyteti i Sumerise degradon dhe mbreteria perfshihet nga degjenerimi. Enlil humbet durimin dhe kufizon mundesite dhe aftesite njerezore.

2371 P.E.S. Inanna bie ne dashuri me Sharru-Kin (Sargon). Ai themelon nje kryeqytet te ri, Agade (Akkad). Mbreteria Akadiane njeh fillimin e saj.

2316 P.E.S. Duke synuar mbreterimin ne te katerta rajonet, Saragon zhvendos Token e Shenjte nga Babilonia. Konflikti Marduk-Inanna fillon perseri. Konflikti perfundon kur ne Babiloni vjen nga Afrika vellai i Marduk, Nergal. Ai i mbush mendjen Marduk qe te largohet nga Mesapotamia.

2291 P.E.S. Naram-Sin ngjitet ne fronin e Akkadit. Drejtuar nga luftenxitesja Inanna, ai penetron ne Gadishullin Sinai dhe pushton Egjyptin.

2255 P.E.S. Inanna uzurpon pushtetin ne Mesapotami. Naram-Sin streohet ne Nippur. Paria e Anunnaki shkaterron Agade. Inanna arratiset. Sumeria dhe Akkadia pushtohet nga ushtri te huaja, besnike te Enlil dhe Ninurtas.

2220 P.E.S. Civilizimi sumer zhvillohet ne maksimum nen drejtimin e Lagash. Toth ndihmon mbretin e tij Gudea te ndertoje nje tempull faltore per nder te Ninurtas.

2193 P.E.S. Lind ne nje familje prifterinjsh mbreteror, Tera, babai i Abrahamit.

2180 P.E.S. Egjypti ndahet. Ndjekesit e Ra/Marduk marrin jugun ndersa Faraonet qe jane kunder tij marrin fronin ne Egjyptin e Poshtem.

2130 P.E.S. Ndersa Enlil dhe Ninurta jane vazhdimisht te larguar, autoriteti qendror ne Mesapotami bie. Inanna ben perpjekje te marri mbreterine e Erech po kjo gje nuk zgjat shume.


SHEKULLI PROFETIK


2123 P.E.S. Abrahami lind ne Nippur.

2113 P.E.S. Enlil i beson Token e Shenjte Nannarit. Ur behet kryeqyteti i mbreterise se re. Ur-Nammu i cili ngjitet ne fron, quhet mbrojtesi i Nippurit. Nje prift i Nippurit, Terah, babi i Abrahamit vjen ne UR per tu bashkuar me oborrin mbreteror.

2096 P.E.S. Ur-Nammur vdes ne beteje. Populli e quan vdekjen e tij te parakoheshme si tradheti nga Anu dhe Enlil. Terah le qytetin dhe bashke me familjen e tij shkon ne Harran.

2095 P.E.S. Shulgi ngjitet ne Fronin e UR duke forcuar lidhjet mbreterore. Ndersa mbreteria lulezon, Shulgi vie pre e hireve te Inannas dhe behet i dashuri i saj. Me pas ai shperblehet Elamites duke i dhene Larsan ne shkembim te ndihmes qe i kishin dhene ata me legjionet e tyre.

2080 P.E.S. Princesha e Tebes, besnike ndaj Ra/Marduk ushtron presion ndaj veriut ku drejton Mentuhotep I. Nabu, djali i Marduk pushton toka ne Azine Perendimore.

2055 P.E.S. Me urdher te Nannarit, Shulgi dergon ushtrine e Elamites qe te shtypi revoltat ne qytetet e Canannites. Elamites arrijne Porten e Gadishullit Sinai dhe kozmodromit te tij.

2048 P.E.S. Shulgi vdes. Marduk leviz ne Token e Hittites. Abraham urdherohet te shkoje ne jug te Canaanites me nje elite ushtaresh dhe kaloresish.

2047 P.E.S. Amar-Sin (biblikali Amrafel) behet mbreti i UR. Abrahami shkon ne Egjypt, rri atje 5 vjet dhe kthehet perseri, kete rradhe me me shume ushtare.

2041 P.E.S. I drejtuar nga Inanna, Amar-Sin formnon nje koalicion me Mbreterit e Lindjes dhe fillojne nje ekspedite ushtarake kunder Canaan dhe Sinait. Lideri i ekspedites eshte Elamite Khedor-la'omer. Por Abrahami ndalon avancimin e trupave tek dyert e Portit Kozmik.

2038 P.E.S. Shu-Sin zevendeson Amar-Sin ne fronin e UR ndersa mbreteria dale ngadale po shkaterrohet.

2029 P.E.S. Ibbi-Sin zevendeson Shu-Sin. Provincat perendimore rrisin mbeshtetjen e tyre ndaj Marduk.

2024 P.E.S. Duke drejtuar ndjekesit e tij, Marduk marshon drejt Sumerise, vetvendoset ne fronin e Babilonise. Perleshtjet shperndahen edhe ne Mesapotamine Qendrore. Shenjteria e Nippur eshte prishur.
Enlil kerkon ndeshkimin e Marduk dhe Nabu, Enki kundershton por djali i tij Nergal mban krahun e Enlil. Ndersa Nabu drejton ndjekesite e tij Canaanite per te pushtuar Porten Kozmike, Keshilli i Madh i Anunnaki aprovon pedorimin e armeve berthamore. Nergal dhe Ninurta shkaterrojne Portin Kozmik dhe qytetet e hallakatura te Canaanites.

2023 P.E.S. Ererat percjellin rete radioaktive neper Sumeri. Njerezit vdesin nga vdekje te temerrshme, kafshet zhduken dhe ujrat helmohen. Sumeria dhe civilizimi i saj madheshtor eshte ne grahmat e fundit. Trashigimia e tij kalon tek pasardhesit e Abrahamit i cili ne moshen 100 vjecare vendos te percoje rracen e tij me nje krijese: Isakun.


__________________
avatar
Kinich-Ahau

32


Mbrapsht nė krye Shko poshtė

Re: Kronika e Tokes

Mesazh  juba prej 20.05.10 19:24

KJO KRONOLOGJI ESHTE SHUME INTERESANTE , POR NUK E DI SE NGA KA DALE GJITHE KJO SAKTESI E MADHE SE ATEHERE KJO JU JEP ZGJIDHJEN E SHUME ENIGMAVE SI NJE NGA KRYESORET KRIJIMI I NJERIUT, ZHVILLIMIT TE TIJ ETJ. NUK E DI NE MUND TA BESOJ APO JO .
avatar
juba

23


Mbrapsht nė krye Shko poshtė

KRONIKA E TOKES

Mesazh  Kinich-Ahau prej 20.05.10 20:04

SIPAS MATERIALIT KJO KA DALE NGA STUDIMI I TEKSTEVE TE SUMEREVE POR DUHET THENE SE ESHTE SHUME E MISTERSHME ASHTU SI VETE QYTETERIMI SUMERIAN
avatar
Kinich-Ahau

32


Mbrapsht nė krye Shko poshtė

Re: Kronika e Tokes

Mesazh  xhimi tlipani prej 22.05.10 12:26

ne fakt, saktesia ne emra dhe ne data te shtyn ta besosh gjithe kete kronike.Po une doja te dija nqs kjo kronike perputhet me ngjarjet e mevonshme?
avatar
xhimi tlipani

6


Mbrapsht nė krye Shko poshtė

Re: Kronika e Tokes

Mesazh  Kinich-Ahau prej 22.05.10 12:56

Kjo kronike perputhet me ato ngjarje te cilat kane ndodhur deri ne fundin e qytetrimit sumerian nuk mund te pretendojme qe te jene pershkruar ngjarjet e mevonshme.
avatar
Kinich-Ahau

32


Mbrapsht nė krye Shko poshtė

Re: Kronika e Tokes

Mesazh  Sponsored content


Sponsored content


Mbrapsht nė krye Shko poshtė

Mbrapsht nė krye


 
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti pėrgjigjeni temave tė kėtij forumi