Mbrojtja nga Syri i Keq

Shiko temėn e mėparshme Shiko temėn pasuese Shko poshtė

Mbrojtja nga Syri i Keq

Mesazh  selami prej 06.12.09 17:26

Si mund ta largojme syrin e keq, nese dikush na ka marre mesysh ?

selami

Shkrime: 6

Mbrapsht nė krye Shko poshtė

Re: Mbrojtja nga Syri i Keq

Mesazh  selami prej 07.12.09 23:23

Shume vete me kane thene qe nese dikush te ka marre mesysh ti nuk mund ta heqesh te keqen qe te ka kapur ???
Nuk e di nese ka nje pergjigje me bindese dhe nese kjo eshte e vertete.

selami

Shkrime: 6

Mesazh  magjistari prej 08.12.09 1:25

Nė tė vėrtetė, syri i keq ekziston dhe nuk mund te mohohet nga askush.

Sherimi i tij eshte i mundur, ka disa njerėz qe dinė disa lutje per sherimin e saj, por qė jane te paktė, mjerisht nuk transmetohen te gjeneratat e reja, ku pothuajse askush nuk i di kėto lutje, ose nuk besojnė shumė, ose nuk guxojnė tė thonė se besojnė.

Njė zakon i vjeter qė ekziston ėshtė qė tė marrėsh njė veshje qė prek trupin e njeriut qė nisi syrin e keq, si kapele ose diēka tjetėr, duke e pėrzierė nė ujė, pastaj uji duhet tė pihet nga ai qė ėshtė prekur nga syri i keq.
Kjo ėshtė e dobishme, sipas fjalėve tė shumė njerėzėve. Kjo metodė ėshtė bazuar si legjitime dhe prandaj nuk ka asgjė tė keqe nė pėrdorimin e saj.

Ekzistojnė edhe sherime sipas religjioneve duke lexuar pjese nga bibla dhe kurani.

magjistari

Shkrime: 231

syri i keq

Mesazh  LEDION prej 02.01.10 23:48

Magjistar si kuptohet se te ka kapur syri i keq ?

LEDION

Shkrime: 17

Syri i keq

Mesazh  edacetri prej 03.01.10 21:33

Po lexoja rreth kesaj teme, dhe ne fakt po mendoja se si mund ti thone anglisht "marshallah".
Pasi dhe kete shprehje ne e kemi marre nga Turqishtja...............dhe ne fakt jam kurioze te di Magjistar, po ne vendet e tjera te Europes a perdoret ky term per te mos te marre mysysh njeri,ne sensin e Syrit te Keq, apo vetem ne si Shqipetare kemi tendencen per ta patur kete Sy te Keq?

edacetri

Shkrime: 3

Mesazh  Black Angel prej 22.05.10 5:47

Perdoret edhe ne vende te tjera syri i keq hahaha se kemi vetem ne shqiptaret

Black Angel

Shkrime: 38

DALLIMET NDĖRMJET MAGJIS & MSYSHIT

Mesazh  FTESĖ NĖ TĖ VĖRTETĖN prej 24.05.10 0:11

i panjohuri shkruajti:C'eshte relativisht ky syri i keq dhe c'dikime ka mbi njeriun e marre me sysh?

Lutu "ipanjhuri" qe mos ta kesh per hise ta perjetosh ne realitet as magjine as msyshin. Gjithsesi ka mjaft shenja te peraferta midis magjise dhe syrit te keq qe jan shum vėshtir t'i dallojm ne por jo edhe pėr profesionistėt nė ketė lėmi..
Ne pamje te pare nuk mund ti dallosh,edhe sepse mund te te vijne e jane njerez te aferm ,qe i kemi n'shtepi! Nejse..Por q'eshte ky syri i keq, c'dikime ka & si dallohet nė tė vėrtet njeriu i marr mesysh?
Niveli me bajat i ketyre personave,te tipit njerez te "mire" mund ti dallosh kur shkon tek to pėrmes keto karakteristika:

Ja disa dallime te magjistarit ne vija te pergjithshme:

•Te pyet per emrin tend dhe emrin e nenes
•Te merr disa gjera private (,kemisha,tesha, shami etj)
•Shpeshherė kerkon t'i sillet nje kafshe ta therrin .Dhe me gjakun e kafshes ai lyen vendet e semura & kafshen e hedh ne vende te shkreta
•Shkruan hieroglife (talismane ) & hajmali
•Te jep shkresa (te mbeshtjelle) qe perbehet nga katerkendesha mbi te cilat jane shkronja dhe numra
•Urdheron qe i semuri te vecohet nga ne dhome te erret dhe pa drita.
•Tė kerkon qe personi mos te lahet me uje kryesisht pėr 40 dite.
•Jep gjera personit qe duhet ti gropos ne toke
•Jep letra te cilat duhet ti djegesh dhe me to te tymosesh
•Flet me nje gjuhe te pakuptueshme.

Tė flasim pak per ndikimin e syrit tė keq. Syri eshte dy Llojesh ?

• Msysh me habi dhe knaqesi
•Msysh me zili dhe cmirė

Kush mund te tė hajne ne mesysh? Ata jane tre:
Njeriu
Xhindi
Kafsha (eshte nje lloj gjarperi qe ka fuqi goditese shum te fort)

Kush goditet nga syri?
Njeriu
Kafsha
Sendet

Cfare ndodh prej syrit “& c'dikime ka mbi njeriun?
Vdekje
Semundje
Demtim ose
Prishje

Rastet e msyshit jan shum. Nese do ti permendim tė gjitha nuk do mbaronte historite e tyre. Shume prej te semureve me kancer jane te semure si pasoj e goditjeve nga msyshi por "ne kte nuk e dimė".

Si eshte ai/ajo qe godet me mėsyh?

Njeriu i mire godet Njeriun e mire.
Njeriu i Keq godet me shume
Nena godet femine
Shoqja shoqen
Nusja vjeren & Vjera nusen.
Gruaja burrin & burri gruan.

FTESĖ NĖ TĖ VĖRTETĖN

Shkrime: 14

Mesazh  FTESĖ NĖ TĖ VĖRTETĖN prej 24.05.10 0:50

LEDION shkruajti:Magjistar si kuptohet se te ka kapur syri i keq ?

Ja njė shpjegim :Edhe njerzit kafshet dhe sendet jane te perbere nga energjia ose nga levizja e atomeve, neutroneve, protoneve dhe mynyra e nderlidhjes se tyre me njeri tjetrin kane formuar nje materie qe ne e shikojme psh ne formen si njeri kafshe apo send.Dhe mu dalja e kesaj energjie prej njeriut ziliqar e shoqruar me habi ka deshire qe ta posedoje dhe vete kur sheh dicka te bukur dhe ne mynyre instiktive ai mund te kerkoje shpirterisht qe tia marr personin kete gje dhe ta kete vete.Ne kete rast kur prej shpirtit te tij del kjo deshir ziliqare e shoqeruar me habi ose deshire e zjarrt ose cmire atehere njeriu godet me sy dhe mund ta demtoje krijesen tjeter qofte ajo njeri, kafshe ose send.

FTESĖ NĖ TĖ VĖRTETĖN

FJALIA MAGJIKE QĖ I PARAPRIN MĖSYSHIT

Mesazh  FTESĖ NĖ TĖ VĖRTETĖN prej 25.05.10 16:30

selami shkruajti:Si mund ta largojme syrin e keq, nese dikush na ka marre mesysh ?

Q'ėshtė syri me njė fjal? Shkurtė: mėsyshi ose syri shkaktohet si pasojė e hatashme e xhelozis dhe lakmis.
Syri eshte me i keq se magjia nga syri njerezit edhe mund te vdesin! S'thuhet kot qė "MAGJEPSJA NGA SYRI E FUT NJERIUN NĖ VARR & DEVENĖ NĖ TENXHERE" Nga ekspeijenca, me kujtohet qe nje vajze qe un kisha ne klas vdiq nga syri. Para se te vdiste i hipi nje nur bukurie e pa pare, vdiq na syri thoshin ateher. Nje dijetar i specializur per magji, (Muhammed Musa El Naser) ne nje fjalim midis te tjerash tha: ikur ta dime qe filani ka sy, ateher shteti duhet ta fusin ne burg!
Ka plot rruge per mjekimin e syrit un po permendi mė tė thjeshten dhe ėsht 100 % e sigurt. E thjesht,por funkcionon!

Pėrbėrėsit: NJĖ TENXHERE , UJĖ

Procedurat: Personi i cili tė ka magjepsur nga syri po e dite cili ėsht ai duhet ta ndjek ketė procedur: tė laj fytyren e tij duart breyllat gjunjet kembet pastaj kėtė uj hedhja vetes nė kokė nga pas!.

Supermbrojtja: Fjalia magjike qė i paraprin mėsyshit kur sheh diq jashzakonisht tė bukur shqiptimi i fjales "mashallah" nuk arrin te ai kurr mesyshi.

FTESĖ NĖ TĖ VĖRTETĖN

Mesazh  manushaqa prej 31.05.10 21:29

Ju lutem me tregoni menyren per te larguar syrin e keq, pa e ditur se kush eshte personi qe ka sy te keq.

manushaqa

Shkrime: 4

Mesazh  berti69 prej 10.03.11 22:28

manushaqa shkruajti:Ju lutem me tregoni menyren per te larguar syrin e keq, pa e ditur se kush eshte personi qe ka sy te keq.

Une e di vetem nje per foshnjet se si te mbrohen, pra per femije te vegjel duhet qe ti vishet nje rrobe mbrapsht dhe kjo te mbulohet qe te mos shihet me nje tjeter rrobe.

berti69

Shkrime: 172

Mesazh  fakiri prej 12.03.11 21:39

Pėr tė mbrojtur mė sė miri(apo mbrojtja mė e mirė)nga syri i keq sipas besimit islam ėshtė syrja El-Felek
Bismil-lahirr-Rrahmanirr-Rrahim Kul eudhu bi Rabbil feleki,min sherr-rri ma haleka ve min sherr-rri gasikin idha vekab.ve min sherr-rrin-neffathati fil ukadi Ve min sherr-rri hasidin idha hased.
(Nė shqip:Me emrin e All-llahut, Mėshiruesit, Mėshirėbėrėsit!
Thuaj: I mbėshtetem Zotit tė agimit,Prej dėmit tė ēdo krijese qė Ai e krijoi.
Dhe prej errėsirės sė natės kur ngryset plotėsisht.Dhe prej dėmit tė atyre qė lidhin dhe fryejnė nyja.
Edhe prej dėmit tė smirėkeqit kur sipas smirės vepron.)
ndėrsa pėr mbrojtjen e fėmijėve ėshtė lutja e Profetit qė e bėnte gjithnjė pėr mbrojtjen e nipave tė tij Hasanit dhe Hyseinit a.s)
Uidhukuma bi kelimatil-lahit-tammeti min kul-li shejtanin ve hammetin ve min kul-li ajnin lammeh.
(Nė shqip:Kėrkoj ndihmėn e Allahut pėr ju pėrmes fjalėve tė pėrkryera tė Allahut kundėr shejtanit dhe shtazėve helmuese,dhe nga syri i keq.) Kėtė lutje e kishte recituar edhe profeti Ibrahim a.s pėr ti mbrojtur djemėt e tij Ismailin dhe Isakun a.s.

fakiri

Shkrime: 877

Si te heqim syrin e keq

Mesazh  kalideris prej 23.03.11 12:14

a do me tregoj njeri si te ia bej qe te heq syrin e keq?????????

kalideris

Shkrime: 28

Mesazh  blak devill prej 27.03.11 17:54

vendos ate qe ka kapur syri i keq para pasqyres

blak devill

Shkrime: 292

ritual per syrin e keq

Mesazh  ervelina prej 14.05.11 13:06

Kush mund te me thote nese ka ndonje ritual per te larguar syrin e keq?

ervelina

Shkrime: 4

Mesazh  blak devill prej 14.05.11 21:24

ervelina shkruajti:kush mund te me thote nese ka ndonje ritual per te larguar syrin e keq?

Te magji dhe rituale kam publikuar se si te mos ju zere syri i keq

blak devill

Shkrime: 292

Mesazh  toni_bbb2000 prej 17.05.11 11:27

keto dite do ju tregoj se si te largoni syrin e keq , pra bahet fjale per sy te keq jo magji te zez se syri i keq te kap edhe nga njerz qe nuk bejn magji apo tjera , po patet probleme me shkruni ne privat per kyt teme edhe do ju tregoj

toni_bbb2000

Shkrime: 61

Largimi I Syrit Te Keq

Mesazh  toni_bbb2000 prej 15.06.11 22:43

Sot do ju tregoj si te largoni syrin e keq
rituali 100% shqiptar

Merrin pak kripe ne dore edhe shkoni tek personi qe dyshoni qe e ka kapur syri i keq
pastaj beni keshtu fryni kripes ne doren tuaj edhe pastaj kaloje rreth kokes te personit duke thene keto fjale kur ti fryni plaste syri i keq 3 here per ē'do fryrje

pra fryni tre here beni nji rrotullim duhen bere 3 rrotullime
mos harroni qe duhet ti fryje edhe viktima
pasi ti keni bere keto shkoni e djegni kripen ne zjarr.

Edituar pėr herė tė fundit nga toni_bbb2000 nė 22.06.11 14:14, edituar 1 herė gjithsej

toni_bbb2000

Shkrime: 61

Si mos te ndikoj syri i keq?

Mesazh  gjinkalla2 prej 21.06.11 18:01

A ka dikush ndonje ide si mos me te ra nsysh ne i themi.
pershembull nese te dhene komplimente se je i bukur spo du te me shikoj syri i keq (msysh).
A duhet me vere nje sy te kaltert ne fyt apo si?

gjinkalla2

Shkrime: 38

Per Gjinkallen2

Mesazh  Tanki12 prej 21.06.11 18:52

Nje Sy i kaltert patjeter duhet te vendoset ne ndonje pjese te shtepise, dhome, veture, ne pune apo ne trup .

Tanki12

Shkrime: 59

Mesazh  TIRAMISU99 prej 04.08.11 13:56

une personalisht jam nje person qe nuk besoj ne kto rituale..tipit gjerave popullore si krip.etj....por ne fakt i kam besuar vetem kur me kan ndodhur mua vete..
motres time me sakte....ajo para ca vitesh semurej vazhdimisht...ne nje gjendje qe mjeket nuk jepnin shpjegim.....dhe kjo ndodhte pikerisht ne nje moment kur dikush eshikonte ate dhe i thoshte vazhdimisht ;[sa emir qenke mi.] mjaftonte 2her tja thonin dhe ajo nuk emerte veten per 2-3 dit...kishte nje dhimbje koke te tmerrshme..me te vjella dhe me nje dbules ne trup qe nuk ngrihesj nga krevati...mjeket evizionin i ben dhe azhe per koken dhe nuk gjeten asnje gjurme te dukshme per mjekim mjeksore...por ajo vazhdonte herpas here...dhe ju drejtuam nje hozhe...ku ai tha qe eshte perfshi nga syri ikeq...e kan pas zili..ne ket forme ekan pa me zili dhe i kan shkaktu ket gjendje trupor qe ndodhet....sinqerish qe ajo u be shume mire pas udhezimeve qe i sygjeroi hoxha....tani qe kan kalu ca VITE UNE SDI CTE THEM POR TANI THEM QE KA QEN DICKA MOMENTALE..PRA AKOMA NUK BESOJ....

TIRAMISU99

Shkrime: 50

Mesazh  Estilen prej 04.08.11 14:14

Si te mbrohemi nga syri i keq..?

Ka shume forma...
1- mos dil fare nje publik te te shohi ky syri keq
2-mbaj jashteqitje qeni te mbledhur ne nje rrobe me vehte
3-mbaj nje kokerr hudher ne xhepin e xhaketes...
4-gjithmone kthe prapanicen nga personi qe dihet qe ka sy te keq...
5-mbaje dashnoren me te bukur se vehten,qe ne fund te fundit ta ''haje'' ajo...!!!!

Estilen

Shkrime: 1892

Mesazh  nert prej 04.08.11 17:32

estilen shkruajti:

Ka shume forma...
5-mbaje dashnoren me te bukur se vehten,qe ne fund te fundit ta ''haje'' ajo...!!!!

Pika 5 qenka e papare

nert

Shkrime: 149

Mesazh  Estilen prej 04.08.11 17:49

nert shkruajti:
estilen shkruajti:

Ka shume forma...

Pika 5 qenka e papare

E dija qe ti
nert nuk do ta aplikoje piken e peste,se ajo eshte dobesija jote,trimi i ve gjoksin te keqes,bravo .

Estilen

Mesazh  nert prej 04.08.11 18:26

Nuk e kuptova mire, ta mar si kompliment apo si sharje

nert

Mesazh  Estilen prej 04.08.11 18:38

nert shkruajti:Nuk e kuptova mire, ta mar si kompliment apo si sharje

C'thua si sharje ore,ndryshe nuk te isha drejtuar fare.....!!! Kam kuptuar qe i mban shakate prandaj tu drejtova me emer ...Ndryshe jam i detyruar te te kerkoi falje...

Estilen

Mesazh  nert prej 04.08.11 18:48

Jo s eshte nevoja te kerkoni falje, por se kisha te qarte si ishte vetem kaq. Dhe po e rithem se une jam femer ( pa te keq).
Dhe me pelqeu pika 5 se ishte vertet e papare, se per ta aplikuar se aplikoj dot dhe te dua

nert

Mesazh  nitty prej 04.08.11 22:00

estilen shkruajti:

Ka shume forma...

Rrosh o estilen,''magjia'' mė llogjike qė kam lexuar gjerė mė tani!

nitty

Shkrime: 255

Mesazh  Estilen prej 04.08.11 22:12

nitty shkruajti:
estilen shkruajti:

Ka shume forma...

Rrosh o estilen,''magjia'' mė llogjike qė kam lexuar gjerė mė tani!

S'te kuptova nity...une s'kam bere ndonje magji,vetem tregova ato qe gjyshja ime me ka treguar se si te mbrohemi nga syri i keq....se kete ka kerkuar hartuesi i temes,ta ndihmojme....edhe une kontribuova pa para qe te mbroj nje antare nga e keqja....!!!!!

Estilen

Si shpjegohen kto endrra?

Mesazh  angelsweett prej 05.08.11 19:40

Do i isha lutur shum z.Eliza te me shpjegoj keto endrra:(
-Endrra te njejta, por me persona te ndryshem...endrroj qdo mashkull qe me pelqen...sikur duam te puthemi pastaj ne fund kursesi nuk arrijm ta marrim at puthje..kjo me ka ndodh shum her..
(do e ceki qe me asnerin nga keta meshkuj qe me pelqenin nuk isha ne lidhje)
Se fundi para 2 dite pash ''te dashurin'' dhe e njejta enderr:(
si shpjegohet ky fenomen?
Rsp.L..- Faleminderit!

angelsweett

Shkrime: 33

Mesazh  nitty prej 05.08.11 23:17

estilen shkruajti:
S'te kuptova nity...une s'kam bere ndonje magji,vetem tregova ato qe gjyshja ime me ka treguar se si te mbrohemi nga syri i keq....se kete ka kerkuar hartuesi i temes,ta ndihmojme....edhe une kontribuova pa para qe te mbroj nje antare nga e keqja....!!!!!

E thashė magji nė thonjėza,estilen duhet ta kesh edhe ti patjetėr njė postim me magji pasi qė gjithkush kėtu bėhet magjistar pse tė mos jesh e ti.

Edhe unė njė ditė do t'ua zbuloj disa ''magjira'' qė i ka mėsuar.

nitty

Shkrime: 255

LARGIMI I SYRIT TE KEQ !

Mesazh  Nois prej 17.01.12 16:58

PER TE LARGUAR SYRIN E KEQ MJAFTON TE MARRESH KRIP !
DMTH...NDEZ PLLAKEN E SOBES (JO ME GAZ POR ME KORENT) DHE E LE QE AJO TE NXEHET SHUME...PASTAJ MERR KRIP DHE E LEVIZ DOREN ME KRIP NE TE GJITH TRUPIN DHE THUA 3 HER "BISMILAHI RRAMANE E RRAHIME" E HEDH KRIPEN NE PLLAKE NDERKOH QE AJO KERCET DHE KTE GJE E BEN 3 HERE !

Nois

Shkrime: 3

i nderuar

Mesazh  iforti prej 17.01.12 19:43

Nois shkruajti:PER TE LARGUAR SYRIN E KEQ MJAFTON TE MARRESH KRIP !
DMTH...NDEZ PLLAKEN E SOBES (JO ME GAZ POR ME KORENT) DHE E LE QE AJO TE NXEHET SHUME...PASTAJ MERR KRIP DHE E LEVIZ DOREN ME KRIP NE TE GJITH TRUPIN DHE THUA 3 HER "BISMILAHI RRAMANE E RRAHIME" E HEDH KRIPEN NE PLLAKE NDERKOH QE AJO KERCET DHE KTE GJE E BEN 3 HERE !
menyra me e mire per te mbajtur syrin e keq larg shpirtit tend eshte besimi ne te madhin zot po nuk pate besim je si delja ne mesin e luanve

iforti

Shkrime: 423

Mesazh  Endri1989 prej 26.02.12 20:26

selami shkruajti:Si mund ta largojme syrin e keq, nese dikush na ka marre mesysh ?

Endri1989

Shkrime: 2

tonigjilan

Mesazh  tonigjilan prej 12.03.12 19:16

kam nje problem jam qe dy vite me nje femer dhe ajo kur ishte ketu te une ja kan pre fustanin, tana ajo qdo dite e me shume lafgohet nga une ju lutem me ndihmoni qfar te beje

tonigjilan

Shkrime: 1

Shiko temėn e mėparshme Shiko temėn pasuese Mbrapsht nė krye

Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti pėrgjigjeni temave tė kėtij forumi