Pyetje - Pergjigje mbi endrra

Faqja 6 e 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6

Shiko temėn e mėparshme Shiko temėn pasuese Shko poshtė

Pyetje - Pergjigje mbi endrra

Mesazh  Estilen prej 29.09.09 10:58

First topic message reminder :

Si mund te interpretohen enderrat me ujra te turbullta,me fusha e gropa,me kanale te gjate...
Ka shume njerez qe ankohen nga ketoi endrra dhe nuk gjejne dot nje pergjigje per to.Kush mund ti pergjigjet ...?

Estilen

Shkrime: 1892

Mbrapsht nė krye Shko poshtė

Re: Pyetje - Pergjigje mbi endrra

Mesazh  Fegi prej 22.04.10 8:20

krisBBi shkruajti:Pershendetje!
Ne shpjegimet e mesiperme vura re disa pergjigje per endrren qe kam pare para pak ditesh, por qe me ka ngelur ne mendime....
Pashe sikur une kisha nje femije, qe duhet te ishte diku para 1 vjec, dhe qe e mbaja ne krahe dhe e ndjeva shume.(Une faktikisht nuk kam femije!)
Isha shume e stresuar pasi femija donte qumesht dhe une vura nje xhezve qe te ngrohej por mezi ngrohej, dhe femija qante ne krahet e mia e me ne fund kur ia dhashe u qetesua, mebeshteti koken dhe e zuri gjumi.
E ndjeva shume ate femije dhe nuk e di pak a shume cfare kuptimi mund te kete.

Te falenderoj.

Nje femije ne endrren tuaje mund te perfaqsoj veten tuaj te brendshme.Endrra mund te bazohet ne kujtimet e femijerise dhe mund te bartin nje mesazhe te veēante per gjera qe u varrosen nen siperfaqe.
Ne anen tjeter femijet ne endere mund te simbolizojne nje nevoje dhe deshire per te mesuar thjeshtesi, intuite, perpjekje te reja dhe antribute tjera pozitive te femijerise.Femija eshte edhe nje simbole i pafajsise.

Fegi

Shkrime: 66

Mesazh  Elizza prej 22.04.10 15:14

florije shkruajti:pershendetje un kam par nje enderr isha veshur me fustana te nusev kishe u martojsha qka dmth me pa ket enderr un e fejuar jam

Reth 40% e femrave qė janė nė prag tė martesės shohin ėndrra tė tilla. Kėto ėndrra lidhen me realitetin si dhe tregojnė njė stres dhe njė dėshirė tuajėn qė gjėrat tė shkojnė mirė.
Martesa paraqet tranzicion, angazhim apo harmoni dhe lumturi. Fustanet paraqesin feminitetin tuaj.

Elizza

Shkrime: 1091

Mesazh  Elizza prej 22.04.10 15:32

genci shkruajti:qa don me thon me pa onderr me ta pru ni dhurat kepuce gjigante si dekorim

Dhuratat nė ėndėrr paraqesin favor. Nėse ju merrni njė dhuratė, tregon se ju jeni duke u shpėrblyer pėr bujarinė dhe mirėsinė tuaj. Kujtoni personin qė ju dhuroi kėtė dhe kini parasysh - ai person ka njė nderim tė veqantė pėr ju.
Kėpuca nė ėndėrr paraqet qasjen tuaj pėr jetėn. Endrra ju palajmron se duhet ti shihni gjėrat nė njė mėnyrė mė reale, si dhe tė jeni me 'kėmbė nė tokė'.

Elizza

Mesazh  genci prej 22.04.10 16:57

A e din kush me me tregu ēka do me thane me pa enderr dikend duke vra grun, femijte edhe veten?

genci

Shkrime: 37

Mesazh  genci prej 22.04.10 16:58

Shume flm

genci

Mesazh  Elizza prej 22.04.10 19:39

florije shkruajti:kam pa nje enderr sikur isha tu kcy qka dmth em pa enderr tu kcy ju pershendes

Vallėzimi nė ėndėrr nėnkupton lirinė nga qdo pengesė dhe kufizim. Jeta juaj ėshtė e balancuar dhe nė harmoni.
Nėse vallėzoni me njė partner tregon miqėsinė e ngjushtė me tė. ose bashkim tė dy aspekteve brenda vetes.
Nėse udhėheqni nė vallzim nėnkupton kontrollin qė keni ju nė jetėn tuaj.

Elizza

Mesazh  Elizza prej 22.04.10 20:02

alba@alba shkruajti:Pershendetje....Kam pare ne enderr nusen e xhajes sikur puthesha me te...Ajo ka vdekur por me ka dashur shume...Ju lutem ma shpjegoni cdo te thote kjo enderr...
Me respekt Alba...

Tė puthurit personin e vdekur tregon favore.
- Pėrmirsim tė marrėdhėnieve me ata, me te cilėt ishit nė konflikt.
- Pėrfitim tė ndonjė tė mire nga pasardhėsit ose antarėt e familjes sė saj.
- Jetėgjatėsi.
- Progres.
- Realizim tė diqkaje pėr tė cilėn kishit shpresė.

Elizza

Mesazh  Elizza prej 22.04.10 20:34

genci shkruajti:A e din kush me me tregu ēka do me thane me pa enderr dikend duke vra grun, femijte edhe veten?

Vrasja e dikujt nė ėndėrr tregon (pėr personin qė vran) stresin e rėndė qė mund ta bėj tė humb kontrollin dhe durimin. Shikoni nėse nė jetėn reale ka ndonjė konflikt mes tyre ose zemėrim. Mund tė jetė pėrfundim i diqkaje nė jetėn e tyre.
Pėrndryshe ju mendoni se emocionet tuaja kanė qenė tė izoluara, se keni humbur diqka nga identiteti juaj dhe personaliteti (karakteristikė e personave tė vrarė)
Nė anėn tjetėr ėndrra i referohet ndryshimeve drastike qė janė duke ndodhur nė jetėn tuaj. Eshtė njė karakteristikė qė ju doni tė heqni qafe ose njė zakon qė ju doni tė pėrfundojė. Vrasja paraqet shuarjen e disa pjesėve brenda vetes.

Elizza

Mesazh  genci prej 22.04.10 20:39

FLM shumm

genci

Mesazh  Elizza prej 22.04.10 20:42

miriam shkruajti:Pershendetje te gjithėve, dhe a ka kush qe do me tregoj se ēfare do te thotė, te shohesh ne ėnderr dy balena, qe lozin afer teje ne det, ju lutem pergjigjuni, uroj qe te kaloni bukur...flm

Balenat nė ėndėrr pėrfaqėsojnė intuitėn tuaj dhe vetėdijen. Ju jeni nė harmoni me anėn tuaj shpirtėrore.
Nga ana tjetėr, kjo tregon njė marrėdhėnie biznesi apo projekt qė ėshtė shumė i madh pėr tė trajtuar. Ėndrra mund tė jetė njė lojė fjalėsh nė "qarje" dhe njė dėshirė pėr tė lėshuar zė pėr diēka..

Elizza

Mesazh  Elizza prej 22.04.10 20:57

genci shkruajti:qa don me thon me pa onderr tu tu qky patikat

Nuk ėshtė e lavdueshme tė grisurit e patikave, paraqet vėshtirėsi dhe pengesa.
Ju duhet tė jeni mė aktiv, tė keni vetbesim mė tepėr dhe ti pranoni ato situata nė tė cilat ju nuk mund tė keni ndikim.

Elizza

Mesazh  Elizza prej 22.04.10 21:05

ere1988 shkruajti:Cfare do te thote te shikosh ne enderr burrin, ne pishin qe ne syrin tend te tradheton me nje goc tjeter. Gjithashtu burrin e shikon nudo.

Tradhėtia nė ėndėrr nuk ėshtė tradhėti edhe nė realitet.
Ju keni dyshime nė burrim tuaj dhe pėr kėtė ndonjėherė ndiheni edhe keq.
Ju keni nevojė tė jeni mė tė hapur tė si dhe tė jeni e vetdijshme pėr ndjenjat e tij ndaj jush.

Elizza

Mesazh  genci prej 22.04.10 22:21

Cka do me thane me pa enderr duke qajt dikend qe eshte i vdekur.

genci

Mesazh  Trigon prej 23.04.10 14:02

ju lutem ma shpjegoni kete enderr

kam pare enderr kishe nje vajze e vogel e axhes tim e vdekur ne fund te bunarit po pastaj kinse u ngjall.

ndoshta e tregova shkurtimisht por ju kisha lut atynev qe dijne komentimin e endrrave ta shpjegojn sadopak

Trigon

Shkrime: 331

Mesazh  Elizza prej 23.04.10 15:00

genci shkruajti:Cka do me thane me pa enderr duke qajt dikend qe eshte i vdekur.

Endrra ju paralajmėron pėr njė balancim nė jetėn tuaj, nė mėnyrė qė ta mėnjanoni frikėn e brendshme dhe frustrimin. Ju duhet ti mendoni sėrish veprimet dhe sjelljet tuaja. Lotėt paraqesin dhembshuri, pėrmirsim tė gjendjes emocionale, qlirim shpirtėror dhe gėzim pėr ju.

Elizza

Mesazh  Elizza prej 23.04.10 15:33

Trigon shkruajti:ju lutem ma shpjegoni kete enderr

kam pare enderr kishe nje vajze e vogel e axhes tim e vdekur ne fund te bunarit po pastaj kinse u ngjall.

ndoshta e tregova shkurtimisht por ju kisha lut atynev qe dijne komentimin e endrrave ta shpjegojn sadopak

Bunari lidhet me aftėsitė dhe talentet e pa dalura nė sipėrfaqe. Eshtė simbolik e ndjenjave tė thella. Rėnia nė bunar tregon humbje tė kontrolit emocional.
Vajza e vdekur nė kėtė rast lidhet me vėshtirėsi dhe probleme nė jetėn tuaj, pastaj ringjallja pėrfaqėson lehtėsi dhe qlirim.

Elizza

ida

Mesazh  <ida> prej 23.04.10 16:08

pershendetje te gjitheve,,ju pergezoj per kete forum,,doja te dija shpjegimin e nje endre qe kam pare mbreme..une zakonisht nuk i mbaj mend endrat qe shikoj,por kjo qe pash dje me ngeli ne mendje,,pash sikur ishin shume veta te cilet nuk i njihja,midis tyre isha dhe une,aty ishte nje djale fotograf qe nuk e njihja i cili u bente foto njereze qe ishin mbledhur aty,,ai po fillonte te me pelqente dhe per te me bere per vete me nxirte vetem mua ne foto dhe me pas me tregonte foton dhe me pyeste nese me pelqente apo jo,dhe une qe i pergjigjesha jo nuk me pelqen..ishte shume simpatik dhe kur u zgjova me ngeli ne mendje,theksoj qe une jam e martuar..nuk e di se cdo te thot kjo ender???

<ida>

Shkrime: 2

Mesazh  Fegi prej 23.04.10 16:57

Mu fotografu ne enderr.Dote thote kime ndru partnerin

Fegi

Shkrime: 66

Mesazh  misteriozi prej 23.04.10 17:05

pershendetje , qfar do te thot ta shohesh veten ne enderr duke i pasur ditet e numruar per te vdekur dmth kisha jete edhe 3 dite.

misteriozi

Shkrime: 11

tradhetia///////

Mesazh  <ida> prej 23.04.10 17:35

dua te di,, se c'do te thote,, kur shikon burrin ne enderr qe te tradheton,,
kete gje e shikoj shpesh here ne enderr,por me persona te ndryshme,, me jepni nje shjegim,,,ju lutem

<ida>

Mesazh  Elizza prej 23.04.10 22:19

shkruajti:pershendetje te gjitheve,,ju pergezoj per kete forum,,doja te dija shpjegimin e nje endre qe kam pare mbreme..une zakonisht nuk i mbaj mend endrat qe shikoj,por kjo qe pash dje me ngeli ne mendje,,pash sikur ishin shume veta te cilet nuk i njihja,midis tyre isha dhe une,aty ishte nje djale fotograf qe nuk e njihja i cili u bente foto njereze qe ishin mbledhur aty,,ai po fillonte te me pelqente dhe per te me bere per vete me nxirte vetem mua ne foto dhe me pas me tregonte foton dhe me pyeste nese me pelqente apo jo,dhe une qe i pergjigjesha jo nuk me pelqen..ishte shume simpatik dhe kur u zgjova me ngeli ne mendje,theksoj qe une jam e martuar..nuk e di se cdo te thot kjo ender???

Nėse nė ėndėrr ju jeni duke marrė njė foto, tregon se ju duhet tė merrni njė kuptim tė mirė dhe tė pėrfitoni mė shumė informacion mbi disa ēėshtje. Ju duhet ta pėrqėndroni mė shumė vėmendjen nė disa situata apo marrėdhėnie. Ndoshta ju mendoni se duhet tė rimerrni disa momente nga e kaluara nė marrėdhėnien tuaj.
Ju po kėrkoni njė imazh tė mirė dhe njė pjesė tuajėn, e cila pėr shumė kohė ishte e shtypur dhe e fshehur qė tė dal nė sipėrfaqe.

Elizza

Mesazh  Elizza prej 23.04.10 22:28

misteriozi shkruajti:pershendetje , qfar do te thot ta shohesh veten ne enderr duke i pasur ditet e numruar per te vdekur dmth kisha jete edhe 3 dite.

Fundi i diēkaje nė ėndėrr tregon njė objektiv qė ėshtė arritur ose njė arritje. Ai gjithashtu mund tė thotė se problemet tuaja janė nė fund. Ėndrra mund tė jetė edhe njė kėkesė qė ju tė bėni njė zgjedhje. Fundi i diēkaje sinjalizon edhe fillimin e diēkaje tė re.
Numri tre paraqet forcėn e brendshme, vitalitetin, jetėn, kompletimin, kreativitetin dhe vetė-eksplorimin.

Elizza

Mesazh  Elizza prej 23.04.10 22:32

shkruajti:dua te di,, se c'do te thote,, kur shikon burrin ne enderr qe te tradheton,,
kete gje e shikoj shpesh here ne enderr,por me persona te ndryshme,, me jepni nje shjegim,,,ju lutem

Tradhėtia nė ėndėrr nuk ėshtė tradhėti edhe nė realitet.
Tradhėtia paraqet dyshimin tuaj.

Elizza

Mesazh  misteriozi prej 23.04.10 23:04

Kam pare disa endrra te ēuditshme por mendoj se kane domethenje:

E para eshte se e kam Pa Muhamedin s.a.v.s ne xhamine e lagjes sime duke u lutur diēka per gjithe popujt e botes, lutja nuk me kujtohet.

Dhe disa endra i kam, te gjitha kishin shenjat e veqanta te kijametit psh ka qene shperberja e qiellit, afrimi i diellit me token e disa tjera me radhe . Cfare do te thone keto endrra.
flm ne mirkuptim.

misteriozi

Shkrime: 11

Mesazh  genci prej 24.04.10 18:34

pershėndetje mu mka vdek gjyshja qe 4 muj edhe une shpesh e sho onder qe po ringjallet edhe e perqafi ton kohen po ajo diqysh rin indiferente edhe pse mka dasht shum sa u kon gjall.

genci

Mesazh  Elizza prej 27.04.10 19:30

misteriozi shkruajti:Kam pare disa endrra te ēuditshme por mendoj se kane domethenje:

E para eshte se e kam Pa Muhamedin s.a.v.s ne xhamine e lagjes sime duke u lutur diēka per gjithe popujt e botes, lutja nuk me kujtohet.

Dhe disa endra i kam, te gjitha kishin shenjat e veqanta te kijametit psh ka qene shperberja e qiellit, afrimi i diellit me token e disa tjera me radhe . Cfare do te thone keto endrra.
flm ne mirkuptim.

Muhamedi a.s. ka thėnė: "Kush mė sheh nė ėndėrr ėshtė sikur tė mė shoh nė zhgėndėrr, sepse shejtani nuk mund ta marrė formėn time"

Ebu Seidi tha: "All-llahu e ka dėrguar Muhamedin s.a.v.s. nga mėshira si pėrkrahje dhe dhuratė pėr botėt. Pėr kėtė arsye, i lumi ai qė e sheh gjatė jetės sė vet dhe e pason rrugėn e tij dhe i lumi ai qė e sheh nė ėndėrr, sepse nėse e ėndėrron borxhliu, do tė lirohet prej borxheve; nėse ėshtė i sėmurė, do tė shėrohet; ....nėse nė atė vend ėshtė pėrhapur tirania, do tė ketė paqe dhe drejtėsi, nėse dikush e ėndėrron nė njė vend ku mbretėron frika, nė atė vend do tė ketė siguri dhe rehati."
..Pėrgjithėsisht kjo vlen nėse ėndrra ėshtė e mirė, si nė rastin tuaj.
Domethėnien e mirė tė ėndrrės e shtojnė edhe xhamia si dhe lutja pėr tė mirė.
....
Shenjat e kijametit janė shenja tė afrimit tė zbatimit tė drejtėsisė.

Elizza

Mesazh  Elizza prej 27.04.10 19:43

genci shkruajti:pershėndetje mu mka vdek gjyshja qe 4 muj edhe une shpesh e sho onder qe po ringjallet edhe e perqafi ton kohen po ajo diqysh rin indiferente edhe pse mka dasht shum sa u kon gjall.

Gjyshja ka kuptimin e dashurisė dhe respektit; ėndrra nė pėrgjithėsi ėshtė parajamėrim e fatit dhe e begatisė si dhe jetėgjatėsisė.
Gjyshja e vdekur simbolizon fundin e mėrzisė, tė vėshtirėsisė si edhe njė fillim tė ri.

Elizza

Mesazh  besiana prej 28.04.10 14:24

Kam pare enderr sikur isha ne nje anije..me axhen tim flisnim per dijeni.Uji ishte i qete dhe i gjelbert dhe me pas e pashe te dashurin tim i cili gjendet ne burg, duke vozitur veture, dhe nje mik timin i cili ka bere vetevrasje para nje viti ..dhe une nuk e dashuroja me te dashurin tim por..mikun e vdekur ..ēka do te thote kjo..me tregoni.
Ju Faleminderit.

besiana

Mesazh  *veronika sh prej 28.04.10 17:33

Kam pa ne enderr sikur isha martu me nje plak dhe ishim tu vu darken ku erdhi nje djale i ri po shtronim darke dhe u beme 4 vet, 2burra te moshuar dhe ky cuni i ri e une ndersa kete plakun qe kisha per burre e shikoja me neveri, me vinte per te vjell, ndersa thoja per ate djalin e ri sa i mire qenka ky, si nuk paskem marr kete cunin, ky cuni eshte burri im ne jeten reale.
Ma shpjegoni ju lutem cdo te thote kjo enderre.

*veronika sh

Shkrime: 8

Mesazh  *veronika sh prej 28.04.10 17:41

Kam pa ne enderr sikur me ofruan nje biznes te piset dhe une pranova, por jo me deshire, pastaj na kapi policia te gjitheve, ishim shume njerez per te derguar mallin, ishte nate, polici me kishte ulur pertoke duke me mbajte qe te mos ikja dhe duke me vene prangat, une doja me u arratis, une thoja pse pranova, pse pranova do me kthejne per Shqiperi, do me fusin ne burg, do me fusin ne burg dhe u merzita shume po qaja nuk du me ik, per Shqiperi thoja, si do i them burrit cfare kam bo, isha e tmerruar ne enderr, kujtova me vertet se po e jetoja ate enderr, ju lutem ma shpjegoni, aktualisht jam ne Londer dhe pa dokumenta.

Edituar pėr herė tė fundit nga *veronika sh nė 28.04.10 18:11, edituar 1 herė gjithsej

*veronika sh

Mesazh  *veronika sh prej 28.04.10 17:54

Isha me burrin ne nje dhome dhe po i thoja se jam shtatezan, por jo me ty, jam me ate tjetrin i them se jam 36, ndersa ai me tha mire, kaq mbaj mend, ma shpjegoni cdo te thote ju lutem.

*veronika sh

Mesazh  *veronika sh prej 28.04.10 17:57

Ju lutem ma shpjegoni cdo te thone keto enderra i shoh shpesh dhe me njerez te aferme te burrit sikur tradhetoj burrin, pastaj ndihem shume keq ne enderr, ju lutem me ktheni pergjigjje.

*veronika sh

Mesazh  *veronika sh prej 28.04.10 18:02

Kam pa ne enderr sikur nje dite isha afer nje lumi dhe po shikoja, koha ishte me diell, per rreth ishte gjelberim, bar peme jeshile, ndersa uji ishte shume shume i paster dhe vinte vrullshem une anash lumit rrija dhe shikoja si vinte uji, uji ishte si kristal dhe doja me pi por une vetem rrija ne kemb dhe shikoja sikur po mendoja apo prisja dike.

*veronika sh

Mesazh  *veronika sh prej 28.04.10 18:19

Kam pa ne enderr sikur ishte ditelindja e motres dhe isha ne pazar pastaj kur dola nga pazari i kisha duarte plote me dhurata, dhe nje cun i panjohur me bleu nje cante te bukur isha me gjithe nje shoqe une e pranova, pastaj dola afer shkolles tetevjecare dhe i fejuari im ishte pak me larg por e shikoja, ai me pa me dhurata dhe u merzite dhe une ika mbas atij por ai kishte ik, u merzita shume.

*veronika sh

Mesazh  Analise prej 28.04.10 21:39

Kam pare nje enderr para dy netesh...Lexova simbolet ketu te nesermen...ishte hera e pare qe e beja kete gje...Edhe pse i lexova, nuk isha e prirur t'i besoja...

Cuditerisht, ndodhi dicka qe ishte parashikuar prej tyre...

Nuk jam supersticioze, por nuk kam pergjigje per kete qe me ndodhi...Jam habitur...

Analise

Shkrime: 31

Mesazh  Elizza prej 29.04.10 13:21

besiana shkruajti:Kam pare enderr sikur isha ne nje anije..me axhen tim flisnim per dijeni.Uji ishte i qete dhe i gjelbert dhe me pas e pashe te dashurin tim i cili gjendet ne burg, duke vozitur veture, dhe nje mik timin i cili ka bere vetevrasje para nje viti ..dhe une nuk e dashuroja me te dashurin tim por..mikun e vdekur ..ēka do te thote kjo..me tregoni.
Ju Faleminderit.

Uji paraqet gjendjen tuaj emocionale. Uji i qetė tregon se ju jeni nė harmoni me shpirtin tuaj. Qėndrimi nė anije paraqet eksplorimin e aspekteve tė vetės. I dashuri juaj sikur merr shpejt drejtimin e jetės, mund tė jetė edhe lirimi i tij. Ju jeni ndjer e dashuruar me mikun e vdekur; ju sikur nuk e pranoni plotėsisht tė dashurin, mendoni cilėsitė e mikut tuaj tė cilat do tė kishit dėshirė t'i kishte i dashuri juaj.
Nga ana tjetėr ėndrra ju sugjeron qė tė 'kapeni' pas gjėrave tė cilat vėrtet kanė rėndėsi dhe tė lini pas diqka tė vdekur apo tė humbur.

Elizza

Tung

Mesazh  besiana prej 29.04.10 13:45

Mirdita.
une perseri e kam pare ne enderr te dashurin tim i cili gjendet ne burg,
ishte i mbeshtjellur me batanije por nuk ishte teresisht i mbuluar , duke pire cigare dhe duke shikuar Tv.
Batanija ishte ngjyre portokalli,dhe kinse donim te flinim se bashku.
Ju Faleminderit.

besiana

Miredita

Mesazh  Samira prej 29.04.10 13:55

Miredita
kam pare ne enderr sikur isha ne dhomen e nenes time ,dhe per nje cast shtepia kishte fluturuar,dhe u zhduk kulmi i shtepise, dhe qjellin e kisha shum,shum afer
Qjelli ishte me ngjyre te mbyllet dhe u paraqiten figura te ndryshme,per nje moment ato figura leviznin por vetem nje u ndal para syve te mi ,ishte si nje person te gjinis mashkullore me kembet e kryqezuara dhe duart i kishte te shtrirura anash i kishte bere bashk gishtin tregues dhe te madh ,ai njeri ishte me flok te gjat dhe mjekerr dhe ne te dy anet e tij e rrethonin dy 2 ylbera dhe une isha e habitur i kam hapur syt dhe isha shum kureshtare.

Samira

Mesazh  Elizza prej 29.04.10 13:56

*veronika sh shkruajti:Kam pa ne enderr sikur isha martu me nje plak dhe ishim tu vu darken ku erdhi nje djale i ri po shtronim darke dhe u beme 4 vet, 2burra te moshuar dhe ky cuni i ri e une ndersa kete plakun qe kisha per burre e shikoja me neveri, me vinte per te vjell, ndersa thoja per ate djalin e ri sa i mire qenka ky, si nuk paskem marr kete cunin, ky cuni eshte burri im ne jeten reale.
Ma shpjegoni ju lutem cdo te thote kjo enderre.

Martesa me njė burrė tė moshuar (nėse nuk e njihni) tregon njė lloj partneriteti apo angazhimi. Ju e shikoni me neveri qka do tė thotė se diqka ka mbetur pa pėrgjigje ose ėshtė mohuar, gjithashtu kjo tregon edhe njė frikė pėr tu pėrballur me diqka, mendoni se ju mungojnė mjetet pėr ta mbrojtur vetėn. Burrat e moshuar paraqesin urtėsi dhe falje. Darka tregon se ėshtė koha pėr reflektim pėr gjėrat dhe pėrvojat e kaluara..

Elizza

Mesazh  Elizza prej 29.04.10 14:14

*veronika sh shkruajti:Kam pa ne enderr sikur me ofruan nje biznes te piset dhe une pranova, por jo me deshire, pastaj na kapi policia te gjitheve, ishim shume njerez per te derguar mallin, ishte nate, polici me kishte ulur pertoke duke me mbajte qe te mos ikja dhe duke me vene prangat, une doja me u arratis, une thoja pse pranova, pse pranova do me kthejne per Shqiperi, do me fusin ne burg, do me fusin ne burg dhe u merzita shume po qaja nuk du me ik, per Shqiperi thoja, si do i them burrit cfare kam bo, isha e tmerruar ne enderr, kujtova me vertet se po e jetoja ate enderr, ju lutem ma shpjegoni, aktualisht jam ne Londer dhe pa dokumenta.

E gjithė ėndrra ka tė bėj me shqetsimin tuaj dhe frikėn e kthimit nė Shqipėri. Ju ndjeheni si e lidhur, sikur ju janė prerė mundėsitė e suksesit. Po pėrjetoni njė humbje tė energjisė dhe efikasitetit. Po mendoni se arritjet tuaja nuk janė ashtu si keni parashikuar, ju po pėrjetoni frikė dhe gjėja kryesore qė duhet tė bėni ėshtė tė merrni shtruar kėtė qėshtje dhe tė jeni tė hapur.

Elizza

Mesazh  Elizza prej 29.04.10 14:30

besiana shkruajti:Mirdita.
une perseri e kam pare ne enderr te dashurin tim i cili gjendet ne burg,
ishte i mbeshtjellur me batanije por nuk ishte teresisht i mbuluar , duke pire cigare dhe duke shikuar Tv.
Batanija ishte ngjyre portokalli,dhe kinse donim te flinim se bashku.
Ju Faleminderit.

Batania simbolizon ngrohtėsi, dashuri, siguri dhe mbrojtje. Ai po kėrkon njė formė 'strehimi' nga bota qė e rrethon. Po pėrpiqet ta mbrojė veten dhe tė tjerėt nga emocionet jo tė mira. Ngjyra portokalli simbolizon shpresėn, miqėsinė, gjallėrinė si dhe zgjerimin e horizonteve te reja.
Eshtė edhe dėshira juaj qė tė kujdeseni pėr tė.

Elizza

Mesazh  Nora1 prej 29.04.10 14:47

Pershendetje! Ju lutem te me tregoni domethenjen e ketyre endrrave qe po i komentoj:

endrra 1. Isha diku po nuk e di se ku, duke ecur rruges per te shkuar ne shtepin time, 3 apo 4 meshkuj me ndiqnin pas, papritmas njeri prej tyre me goditi ne koke dhe filloj te me rrjedhte gjaku, aty fillova te i therras policin ne telefon por policia shum u vonuan dhe une mbeta ne mes te rruges, kerkova ndihme por askush nuk me ndegjoj, papritmas njeri prej atyre meshkujve qe me sulmuan me ndimoi deri te nje shtepi po si nje ze me erdhi ku me tha duhesh patjeter te kthehesh ne shtepi te i fejuari yt se nuk ke zgjidhje tjeter se po bie terri edhe nuk mundesh te shkosh ne shtepi. Ne realitet une jam e ndar prej te fejuarit.

Endrra 2. Qka do te thot qe ne enderr e din se te nesermen ki me vdek, dhe une e rregullojsha varrin tim po nuk e shisha varrin e hapur por varri ish i mbyllur po ashtu une i hedhsha dhe mbi varr dhe thojsha ky eshte varri im, une do te vdes neser, u be e nesermja dhe une prap thojsha me vete se ende nuk vdiqa ndoshta vdes ne mbremje. ju kisha lut te me tregoni per keto endrra se aq shum jam e friksuar. Falemderit per mirkuptim!

Nora1

Shkrime: 1

Mesazh  Elizza prej 29.04.10 15:13

*veronika sh shkruajti:Kam pa ne enderr sikur nje dite isha afer nje lumi dhe po shikoja, koha ishte me diell, per rreth ishte gjelberim, bar peme jeshile, ndersa uji ishte shume shume i paster dhe vinte vrullshem une anash lumit rrija dhe shikoja si vinte uji, uji ishte si kristal dhe doja me pi por une vetem rrija ne kemb dhe shikoja sikur po mendoja apo prisja dike.

Kur lumi shihet qart dhe i qetė nė ėndėrr tregon se ju jeni duke e lejuar vetėn tė shkojė me rrjedhėn e jetės. Eshtė koha tė merrni njė rol vendimtar nė drejtimin e jetės suaj dhe tė keni mė shumė vetbesim.
Qėndrimi nė kėmbė duke menduar apo pritur tregon se ju duhet shprehur mendimet dhe ndjenjat tuaja. Nė anėn tjetėr pritja simbolizon pritjen apo frikėn nga njė situatė e panjohur apo veprim.

Elizza

Mesazh  Elizza prej 29.04.10 15:42

Nora1 shkruajti:Pershendetje! Ju lutem te me tregoni domethenjen e ketyre endrrave qe po i komentoj:

endrra 1. Isha diku po nuk e di se ku, duke ecur rruges per te shkuar ne shtepin time, 3 apo 4 meshkuj me ndiqnin pas, papritmas njeri prej tyre me goditi ne koke dhe filloj te me rrjedhte gjaku, aty fillova te i therras policin ne telefon por policia shum u vonuan dhe une mbeta ne mes te rruges, kerkova ndihme por askush nuk me ndegjoj, papritmas njeri prej atyre meshkujve qe me sulmuan me ndimoi deri te nje shtepi po si nje ze me erdhi ku me tha duhesh patjeter te kthehesh ne shtepi te i fejuari yt se nuk ke zgjidhje tjeter se po bie terri edhe nuk mundesh te shkosh ne shtepi. Ne realitet une jam e ndar prej te fejuarit.

Endrra 2. Qka do te thot qe ne enderr e din se te nesermen ki me vdek, dhe une e rregullojsha varrin tim po nuk e shisha varrin e hapur por varri ish i mbyllur po ashtu une i hedhsha dhe mbi varr dhe thojsha ky eshte varri im, une do te vdes neser, u be e nesermja dhe une prap thojsha me vete se ende nuk vdiqa ndoshta vdes ne mbremje. ju kisha lut te me tregoni per keto endrra se aq shum jam e friksuar. Falemderit per mirkuptim!

Endrra 1 - Nėse nė ėndėrr ju sulmon dikush paraqet frustrimin e brendshėm dhe zemrimin. Ju mendoni se ishte e padrejtė njė situatė apo diqka nė jetėn tuaj dhe e keni mė tė lehtė ta shprehni zemrimin nė ėndėrr. Poashtu ėndėrra tregon edhe nevojėn tuaj pėr tu mbrojtur. Janė tė theksuara te ju ndjenja e pafuqisė dhe pasigurisė. Ju mund tė pėrballeni edhe me ndonjė vėshtirėsi nė jetėn reale apo me ndonjė situatė qė po pėrpiqeni ta shmangni.

Endrra 2 - Gėrmimi i varrit tregon nervozizėm dhe ankth. Endrra mund tė jetė njė shqetėsim apo njė pikėllim nė lidhje me njė situatė serioze. Ju duhet tė ngriteni pėr veten tuaj, kėtė s'mund ta bėj kush pos juve. Diqka ėshtė gati tė pėrfundojė nė jetėn tuaj dhe duhet tė ketė njė fillim tė ri, tė cilin ju po e 'shtyni' pėr tė nesėrmen.

Elizza

Faqja 6 e 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6

Shiko temėn e mėparshme Shiko temėn pasuese Mbrapsht nė krye

Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti pėrgjigjeni temave tė kėtij forumi