EXPLORER UNIVERS
Paralajmėrim !
Nėse jeni plotėsisht tė qetė dhe tė kėnaqur me kėndvėshtrimin e veēantė qė keni pėr njerėzimin, historinė, fenė dhe botėn nė tėrėsi, mos lexoni mė tej.
Ndryshe nga ju kėrkohet qė tė jeni mendjehapur, tė mos izoloheni pas njė doktrine tė vetme, tė merrni gjithēka me dyshim dhe nė fund do ta gjeni vetė tė vėrtetėn.
Kjo faqe ėshtė alternative dhe nuk ka pėrkatėsi fetare, komuniteti apo sekti.Ēdo njeri ėshtė i lirė tė mendojė, besojė dhe tė jetojė ashtu si dėshiron.
Nuk preferohet hyrja nėn moshen 18-vjeēare !

Endrra me e ēuditshme qe s'e harroj

Shiko temėn e mėparshme Shiko temėn pasuese Shko poshtė

Endrra me e ēuditshme qe s'e harroj

Mesazh  gjakovari prej 10.08.09 3:21

Pershendetje

Jam nje djal 16 vjeqar dhe para 2 viti kam pare nje enderr shume te ēuditshme megjithese e dija se ishte enderr nuk arrija te dilja nga ajo enderr.

Kisha pare nje enderr me te vdekur dhe ai donte te me merrte me vete une e dija se isha ne enderr dhe e dija se ai person ishte i vdekur doja ti largohesha megjithese fshihesha nuk arrija ti largohesha se pse me gjente menjehere.

Doja te dilja nga endrra duket kercyer prej katit me te larte ne toke sepse keshtu ne ate kohe kur shihja enderr te frikshme dilja nga endrra dhe i gjithi u dridhesha por mire funksiononte por ne kete enderr nuk arrija si do qe tentoja nuk kam arritur te dal nga kjo enderr.

Them se kisha fjetur ne oren 10 e 30 sepse zgjohesha heret qe te shkoja ne shkoll dhe prejse me ka zen gjumi deri ne oren 6 e 30 kur me ka bere alarmi kam qene ne kete enderr duket tentuar te dilja por nuk kam arritur megithse kam qene brenda endrres me vetedije te plote te gjitha menyrat i kam provuar bile edhe kam kajt ne enderr ne menyre qe te me degjoj dhe te me zgjoj dikush por as zeri nuk me eshte degjuar fare ne realitet.

(mesa di une kur qan ne enderr qan edhe ne realitet te pakten keshtu ju ndodh te gjithe atyre qe njoh, por ne kete enderr jo) kur u zgjova ne mengjes isha teper i lodhur por pra nja 2 nate tjera shihja endrra te frikshme perafersisht te njejta ku e dija 100% se ishte enderr dhe nuk arrija te dilja.

Do te doja ta dija se ēfare jane keto endrra sepse me intereson vertete shume si eshte e mundur te ndodh kjo, a jane endrra lucide megithese une mendoj se nuk jane sepse smund ta ktheja endrren ashtu si doja. ju kisha lut te gjithve qe jeni te regjistruar ne kete forum te pergjigjeshit.

gjakovari

Shkrime: 4

Mbrapsht nė krye Shko poshtė

endrra e gjakovarit

Mesazh  ardiana prej 09.10.09 13:36

Endrra jote paraqet se ti je friksuar diēka shume kur ke qene i vogel dhe tani keto endrra do te paraqiten shpesh sepse te mundojn demonet.
Edhe mua me ka ndodhur ashtu njejte, po nga keshilla e nje plaku 70 vjeqar ti duhesh ēdo nate para se te biesh ne gjume, ne krah te djatht ta thuash 7 here doven kuluvallahun dhe deri ne mengjes do te jesh rahat, sepse te ruajn 1000 melaqe ne qoftse edhe kjo ste ndihmon atehere lajmrohu te nje hoxhe dhe ai te ndihmon, zoti te rujt.

ardiana

Shkrime: 1

Re: Endrra me e ēuditshme qe s'e harroj

Mesazh  gjakovari prej 29.12.09 0:47

Flm per pergjigje Ardiana, po e kam provuar edhe me dua ne arabisht edhe ne shqip bile edhe me abdest kam fjet, po prap netet e ardhshme me pat ndodh perafersisht e njejta gje.

Ato vite edhe namazi e falja rregullisht edhe shume lutje qe kerkoja nga zoti me plotesohej brenda nje kohe te shkurt p.sh. jam lutur diēka per shkolle sepse kemi pas me u pyet per note perfundimtare ne nje lende, une isha nxenesi me i dalluar ne klase edhe me duhej me u pyet i pari sapo tha arsimtari sot keni per me u pyet une ju luta zotit qe te na lere me u pyet oren tjeter dhe beso sapo thashe amin, nuk kaloj as nje minut arsimtarja tha ma mire sot vetem po bejm ushtrime oren tjeter ju pyes.

Po beso se valla ato nete kur flija nuk bente pune asnje lutje valla kisha frike edhe me fjet pasi me ndodhnin ato gjera.
Zoti te shperbleft per pergjigje.

gjakovari

Shkrime: 4

Mesazh  ajo vajza prej 29.12.09 2:46

Para dy vitesh kam pa dhe une nje enderr, por ishte ndryshe nga kjo e ketij djali.

Une ndodhesha ne oborin e shtepise sime, kisha veshur nje fustan te zi, flokun e kisha mbulu me nje cope te zeze, ne duar mbaja nje tufe me lule te bardha ne mos gaboj, isha shume e pikelluar dhe e trishtuar sepse kishte vdeke babi im (ne enderr dmth) dhe ne oborrin e shtepise time sikur ishin vene neper tela rrobash carcafe te bardhe qe i valviste era, diell kishte por s'ishte vape ishte si pranvere.

Une qaja pak dhe e dija qe babi me kishte vdeke dhe sikur varri i tij ndodhej po ne obborin e shtepise, nen nje peme mani, ajo peme eshte ne oborrin tim por nuk eshte e rritur.

Ne enderr me doli sikur varri i tim eti ishte po atje, ne ender nuk prita te afrohesha ngadale te varri por i hodha lulet perdhe dhe vrapova drejt varrit duke qare me shume dhimbje.

Ne enderre me dilte sikur ai kishte vdeke per fajin tim dhe sikur ishte 55 vjec kur kishte vdeke, babi im tash eshte 53 vjec dhe vuan nga zemra dhe diabeti do doja te dija kuptimin nqs me ndihmoni, flm.

ajo vajza

Shkrime: 11

nga ajo vajza.Pergjigja

Mesazh  remi-g prej 23.02.10 11:46

Nga ajo qe ke pare ti ne ender une kam qene shume mė keq, kam pasur halucione.
Por prej endrrave mos ke shume frike sepse xhinet ta bėjn kete gje.
Nese do te jesh me mire une kam qene te hoxhe llukmani, eshte ne Gjilan mund te vish dhe do te jesh shume mire.
Nese do me degjo keshillen time besoj qe do te ndihmoj por mos ke frike nga asgje ne ender vetem zoti e di kur mund te vdes babi yt.

remi-g

Shkrime: 2

Mesazh  je-ho-na prej 22.03.10 15:22

nena ime kishte par nje enderr kur kishte qen e pa martuar disa lloj kafshesh qe nuk mund as ti pershkruaj ne oborr ku nuk mund te ecte per shkak te atyre kafshve te quditshme

je-ho-na

Shkrime: 7

Mesazh  je-ho-na prej 22.03.10 16:20

para 5 viteve kam pare nje enderr sikur gjindesha ne nje koridor te gjatė,koridori ishte i shndrishem me dritare te hapura dhe perde te bardha qe valviteshin nga era une kisha te veshur nje fustan te bardh deri ne fund te kembve ne fund te kordiorit shndriste nje drit e bardh nga ajo drit sikur me thrriste dikush une isha kureshtare dhe doja te shkoja nga ajo drita e bardh por ne anen e kundert te koridorit degjoja qe me trrisnin Babi e Mami,une fillova te qaj dhe nga gjysma e rruges u ktheva dhe vazhdova rrugen nga mami e babi, dhe ju thash atyre qe me thrrisin nga drita e bardh nuk vi ende,dua te qendroj me mamin e babin pasi ata po me thrrasin.Mund ta ma shpjegoni ketet enderr te cilen e nuk eharroj prej atehere qe e kam parė ju lutem shumė

je-ho-na

Mesazh  je-ho-na prej 22.03.10 20:29

a do me kthej mua ndokush pergjigjie

je-ho-na

Mesazh  banii prej 08.05.10 12:49

je-ho-na shkruajti:para 5 viteve kam pare nje enderr sikur gjindesha ne nje koridor te gjatė,koridori ishte i shndrishem me dritare te hapura dhe perde te bardha qe valviteshin nga era une kisha te veshur nje fustan te bardh deri ne fund te kembve ne fund te kordiorit shndriste nje drit e bardh nga ajo drit sikur me thrriste dikush une isha kureshtare dhe doja te shkoja nga ajo drita e bardh por ne anen e kundert te koridorit degjoja qe me trrisnin Babi e Mami,une fillova te qaj dhe nga gjysma e rruges u ktheva dhe vazhdova rrugen nga mami e babi, dhe ju thash atyre qe me thrrisin nga drita e bardh nuk vi ende,dua te qendroj me mamin e babin pasi ata po me thrrasin.Mund ta ma shpjegoni ketet enderr te cilen e nuk eharroj prej atehere qe e kam parė ju lutem shumė

.. shum anderr ebukur terheqese mirpo skam koment... me beri te ndjehem sikur te isha ne ate koridor mirpo une do kisha vazhduar drejt asaj drite nuk do tisha kthyeer mbrapa...

banii

Shkrime: 9

Mesazh  Fikrro prej 08.05.10 14:40

Edhe une veres kam pare nje enderr te ēuditshme, nje grua plake me floke te bardha si bora po hynte ne dhomen time, sikur une e shihja duke ecur, ajo po i afrohej dhomes, kur e hapi deren e dhomes ne ate moment me doli gjumi dhe pashe deren e dhomes te hapur, u ēudita shume, a di dikush ēdo te thote kjo?

Fikrro

Shkrime: 2306

Mesazh  je-ho-na prej 08.05.10 14:53

banii shkruajti:
.. shum anderr ebukur terheqese mirpo skam koment... me beri te ndjehem sikur te isha ne ate koridor mirpo une do kisha vazhduar drejt asaj drite nuk do tisha kthyeer mbrapa...

...Sipas pergjigjes qe kam marre per kete enderr kam qene midis dy zgjedhjeve "Jetes ose Vdekjes" pikrisht ne ate kohe kam qene ne gjendje shume te rende shendetsore ku edhe kam pas nje operacion shume te veshtire sipas doktoreve vetem edhe dy ore mos te kisha mbrritur ne spital do kisha vdekur.
Pra siq e sheh ne enderr paskam pas dy zgjedhje, te jetoj apo te vdes.
Je ende i atij mendime se po te kishe qene ne vendin tim do kishe zgjedhur qe te ndiqje driten e bardh?

je-ho-na

Mesazh  Gentriti prej 08.05.10 15:05

Jehona me preku shume kjo enderr. Edhe une shpesh shoh enderra dhe te jem i sinqert ne shumicen e rasteve me plotsohen.

banii shkruajti:

. shum anderr ebukur terheqese mirpo skam koment... me beri te ndjehem sikur te isha ne ate koridor mirpo une do kisha vazhduar drejt asaj drite nuk do tisha kthyeer mbrapa...

Ore shok si do tkishe vazhduar kur smund ta kontrollosh endrren?!

Gentriti

Shkrime: 18

Mesazh  banii prej 09.05.10 18:29

Gentriti shkruajti:
Ore shok si do tkishe vazhduar kur smund ta kontrollosh endrren?

O shoki shoh endrra edhe une edhe shpesh here i kontrolloj.. une kam degju se nese sheh Enderr nje te vdekur dhe te fton me shku me te , dhe nese ti pranon dhe shkon me te komentohet se ti se ki larg kime shku perime keshtu kam degju..
Ta tregoi nje enderr, une e kam pare enderr Babain tim te ndjere duke me ftuar ne darsme edhe pse nuk e disha ēfare darsme mirepo une kisha dy zgjidhje a me shku a mos me shku dhe e kisha kontrrollin edhe ne enderr se nese pranoj me shku une sdo jetoj shume, ai me ftoi mua dhe nje antare tjeter te familjes, une pranova me shku mirepo thashe per antarin tjeter ai nuk mundet me ardhe per arsye se mu kujtua se nese shkon sdo jetosh gjate, mirepo kur une pranova per veten time babai mu largu dhe me doli gjumi..
Keshtu qe e pata kontrollin me vendos se ēka me ba ..
JEHONA une nese kisha qene ne ate enderr do kisha vazhduar drejt dites ende jam i ati mendimi dhe sdo ta ndryshoj kurre se ēdo njeriut i pelqen drita gjithashtu edhe vdekja me pelqen se si sot si neser te gjithe kemi me shku atje.....respekt gentrit shoki...

banii

Mesazh  Fegi prej 09.05.10 19:22

Endrrat qe i endron e qe jane per ti shikuar ne ndonje liber jane prej ores 22.00 e deri ne ora 03, jane enderra qe kallzojne diēka.
E ato pas ores tre ndryshojne shume e do dalin qysh i sheh.

Fegi

Shkrime: 66

Mesazh  julja prej 09.05.10 21:35

E njejta gje me ka ndodhur edhe mua gjakovar, nje enderr shume e ngjashme me tenden.
Me sa kam lexuar keto endrra te frikshme te shfaqen, sepse ke kaluar nje dite te stresuar edhe te lodhshme, keshtu qe mos u shqeteso.

julja

Shkrime: 2

Mesazh  alvin male prej 12.05.10 5:19

kjo qe po tregoj eshte enderr dhe realitet njekohesisht ,disa vite me perpara babai kishte ikur ne nje qytet tjeter dhe un duhet te rrija vetem ne shtepi sepse nuk kam pjestare te tjere te familjes ,u shtriva per te fjetur diku rreth ores 22:30 dhe e gjej veten ne enderr isha i vedijshem qe isha ne enderr dhe te dritarja e dhomes u shfaq nje burr me floke te gjata dhe me rroba te bardha,qe ma bente me dore dhe me thoshte hajde mbrapa meje ,e ndoqa ate dhe perpara rruges kryesore ai u ndalua dhe filloj te qeshte aty mbaj mend vetem qe po me bertiste komshiu dhe me thoshte cfare ke ,kjo eshte pjesa me interesante qe komshiu me zgjoi ne mes te trotuarit jashte shtepise kisha ren pa ndjenja,as sot e ksaj dite spo e marr vesh se si u gjenda un aty.

alvin male

Shkrime: 5

Mesazh  Fikrro prej 12.05.10 11:11

alvin male shkruajti:kjo qe po tregoj eshte enderr dhe realitet njekohesisht ,disa vite me perpara babai kishte ikur ne nje qytet tjeter dhe un duhet te rrija vetem ne shtepi sepse nuk kam pjestare te tjere te familjes ,u shtriva per te fjetur diku rreth ores 22:30 dhe e gjej veten ne enderr isha i vedijshem qe isha ne enderr dhe te dritarja e dhomes u shfaq nje burr me floke te gjata dhe me rroba te bardha,qe ma bente me dore dhe me thoshte hajde mbrapa meje ,e ndoqa ate dhe perpara rruges kryesore ai u ndalua dhe filloj te qeshte aty mbaj mend vetem qe po me bertiste komshiu dhe me thoshte cfare ke ,kjo eshte pjesa me interesante qe komshiu me zgjoi ne mes te trotuarit jashte shtepise kisha ren pa ndjenja,as sot e ksaj dite spo e marr vesh se si u gjenda un aty.

Kjo qe te ka ndodh quhet Somnambulizm, eshte ērregullim i gjumit per me shume rreth ketij Somnambulizmi hyn ne forumin e endrrave dhe e gjen si teme te caktuar, sidoqofte kjo qe tregove ishte diēka qe kurre se kam degjuar, interesante, kalofsh mire.

Fikrro

Shkrime: 2306

Mesazh  Mace prej 12.05.10 22:17

Pershendetje te gjithve, une qe po ju shkruaj jam nje vajze 25 vjece me shume sesa te tregoj per nje ender, do doja te dija realisht se kush nga ju mund te me shpjegoj dicka qe eshte midis "Endres dhe Parashikimit apo Parandjenjes"?.

Ne kete qe po kerkoj dhe qe do tregoj jam 100% e sinqert. Po e filloj me nje ender ose vegim a ku di une se si mund te quhet qe e kam pare midis moshes 4 ose 5 vjec. Kjo qe kam pare me eshte kujtuar shpesh deri ne momentin qe une kam ardhur ne Tirane, mbaj mend qe dikush me tregoj sheshin e tiranes dhe nje ze me ka fol dhe me ka thene e shef kete ketu do vish ti nje dite dhe do jetosh.
Realisht ate sensacion qe me fali ajo ender une nuk e harova kurr, por ne te njejten kohe as e besoja, me kalimin e viteve e humba si ender por kur realisht erdha ne TR, kjo ender mu kujtua dhe sot e kesaj dite une se harroj dot.
Endra te tilla kam pare plote, por me te shpeshta dhe reale kane qene pas moshes 14 vjece, deri aktualisht edhe sot. Lexova disa nga ju qe shkruani mua me ka ndodhur dy here te zgjohem ne mesnat dhe te shof shpirtra ose e thene ndryshe ne gjuhen zhargon "Hije".

U be gati 11 vjet qe une keto "Endra-Vegime" i shikoj shpesh dhe do doja te dija cfare domethenie kane, dhe pse me dalin kaq shpesh?

Do doja sinqerisht nese ndokush nga ju merr vesh nga keto gjera te me kthenete nje pergjigje ju lutem.
Me respekt E.

Mace

Shkrime: 13

Mesazh  *veronika sh prej 29.05.10 17:44

ju lutem me thoni cdo te thote ne enderr sikur u feju motra ime me nje cun te mire te bukur dhe motra ishte bo e bukur dhe ne shpine time kishin ardh shume njerez dhe ishin krushqit per me marr motren dhe un fillova tu qajte me te madh,dhe thoja se do iki nuk do vi mo dhe gjera te tjera si nuk i mbaje mend,dhe pash gjithashtu nje kusheririen time sikur u martu me fustan te bardh por ajo eshte martu,ju lutem me ktheni pergjigjje,faleminderit

*veronika sh

Shkrime: 8

Tuneli qe i mbyllen kryet, bisha dhe dasma.

Mesazh  0 Negative prej 31.05.10 15:41

E kam pare qe i vogel kete enderr, dhe vazhdoj ta shoh edhe sot.

Jam duke ecur ne rruge, dhe para meje shfaqet nje tunel. Ne pamje te pare, nuk ka asgje per tu shqetesuar, eshte vetem nje tunel i shkurter, qe duhet kaluar per te vazhduar rrugen. Futem ne tunel, dhe sapo arrije ne mesin e tij, te dy anet e tij, mbyllen. Eshte nje erresire dhe nuk duket asgje. Pas pak shfaqen dy sy qe me shikojne, e qe me pas duket me e qarte nje krijese qe as vete se di c'eshte, i ngjan nje bishe te madhe e te eger. Pasi del kjo krijese, vrapoj, vrapoj, vrapoj pa pushim. Vrapimi eshte i gjate dhe duket pa funde, sepse ajo qe shoh eshte vetem erresire, dhe une vrapoj ne erresire, pa pare as me te voglen drite. Nderkohe krijesa me ndjek nga pas. Pas pak, ne ate erresire hapet nje dere, e nje burre me mustaqe, me thote te hyj brenda. Aty, behet dasem, e ketu gjithmon mbaron endrra, e cila eshte po ajo,e njejta vit pas viti.

Nuk eshte se kjo ka ndikuar ne jeten time, aspak. Rralle e mendoj, por nese dikush do ti jepte nje shpjegim, thjesht do te me shuante kuriozitetin dhe asgje me shume.

0 Negative

Shkrime: 26

Mesazh  banii prej 31.05.10 16:50

0 Negative shkruajti:E kam pare qe i vogel kete enderr, dhe vazhdoj ta shoh edhe sot.

Jam duke ecur ne rruge, dhe para meje shfaqet nje tunel. Ne pamje te pare, nuk ka asgje per tu shqetesuar, eshte vetem nje tunel i shkurter, qe duhet kaluar per te vazhduar rrugen. Futem ne tunel, dhe sapo arrije ne mesin e tij, te dy anet e tij, mbyllen. Eshte nje erresire dhe nuk duket asgje. Pas pak shfaqen dy sy qe me shikojne, e qe me pas duket me e qarte nje krijese qe as vete se di c'eshte, i ngjan nje bishe te madhe e te eger. Pasi del kjo krijese, vrapoj, vrapoj, vrapoj pa pushim. Vrapimi eshte i gjate dhe duket pa funde, sepse ajo qe shoh eshte vetem erresire, dhe une vrapoj ne erresire, pa pare as me te voglen drite. Nderkohe krijesa me ndjek nga pas. Pas pak, ne ate erresire hapet nje dere, e nje burre me mustaqe, me thote te hyj brenda. Aty, behet dasem, e ketu gjithmon mbaron endrra, e cila eshte po ajo,e njejta vit pas viti.

Nuk eshte se kjo ka ndikuar ne jeten time, aspak. Rralle e mendoj, por nese dikush do ti jepte nje shpjegim, thjesht do te me shuante kuriozitetin dhe asgje me shume.

Po mundohem me tregu se ēka ma merr mendja ime , nese ēdo here si te hapet dera mbaron endrra e deri atehere je ne ndjekje mu ma merr mendja se jane problemet e ksaj bote, kur te qelet dera perfundon jeta dhe qelen dyert e amshimit e gezimit ......jo qe eshte kjo mirepo edhe ti kerkon kuptimin ndoshta e gjene ... ju pershendese

banii

2 endrrat me te cuditshme te jetes time

Mesazh  liku169 prej 07.04.11 18:48

e para:
Isha ne nje vend te gjelber, me shume peme dhe bar...me ngjante here si voloreke, here vend i panjohur, dhe un po ecja dhe pashe nje tufe me derra dhe njeri duke ecur verdalle po fliste me ze te larte per njerezimin dhe token per te shkuaren dhe te ardhmen...une u frikesova dhe u ngjita ne nje gje te larte si peme...ai mu afrua dhe vazhdonte te fliste me ze te larte duke me pare mua ne sy

e dyta...isha ne shpine ne pallat ku kam qene. Isha ne dhomen time dhe po shikoja nga dritarja, ishte pothuajse perendim dhe ne nje vend te qiellit ndodhi nje shperthim, ngjante me supernove dhe forma e shperthimit ishte si ajo e qelizes kur dyfishohet identike. Pastaj mu shfaq jupiteri, planeti, me permasa shuuume te medha, po levizte ne te njejtin drejtim me diellin ne perendim por shume shume me shpejte

kam njohuri rreth endrrave dhe disa shpjegimeve si ajo e psikologjise te cilat endrrat shfaqen ate cfare mendon ne nje faze kur truri eshte gjysem zgjuar dhe ne gjume, ose cfare ke lexuar apo pare. kjo e ben te cuditshme dhe te pajustifikushme se po ben kohe qe skam lexuar asgje :S Nje nga shpjegimet qe me dhane ishte se jupiteri mund te jete nje diell ne nje univers tjeter me me shume se 3d dhe mund te jete nje kontakt i llojit te pare (me krijesat mbase) e jashte tokes :S

di dhe se njerezit duhet te lartesohen shpirterisht qe te zgjohen e te behen real nqs flasim per ate teorine se jeta eshte enderr dhe vetem nese zgjohesh shpirti nuk vdes...dhe me thane qe eshte shenje e lartesimit dhe qenkam duke u zgjuar :S

mund te me jepni nje interpretim ju lutem?

liku169

Mesazh  urimG prej 19.08.11 16:52

ENDRRA ME E SHPIFUR !.
Isha ne nje dhom me vellaun..papritur pashe se dikush nga mbrapa po e mbyste vellaun me qese ne koke...un mbeta pa patur mundesi te beja asgje madje as te levizja..jam zgjuar duke grushtuar murin nga nervoza !.

urimG

Shkrime: 8

gresiana

Mesazh  gresiana prej 15.09.11 13:16

me falni por qfar do te thot te pash ne enderr qe 4 vite dhe nuk e shoh rregullisht po koh pas kohe kinse shkoj tek ni ure por nuk e kaloj dot nuk kaloj mbi ur si zakonisht por shtrihem ne tok dhe kaloj nen tee ashtu duke u ulur qdo te thot kjo..pres pergjigjen tuaj...meqense nuk dija ku ta beja pyten faliminderit per mirkuptim.

gresiana

Mesazh  cimi elezi prej 15.09.11 20:02

gresiana shkruajti:me falni por qfar do te thot te pash ne enderr qe 4 vite dhe nuk e shoh rregullisht po koh pas kohe kinse shkoj tek ni ure por nuk e kaloj dot nuk kaloj mbi ur si zakonisht por shtrihem ne tok dhe kaloj nen tee ashtu duke u ulur qdo te thot kjo..pres pergjigjen tuaj...meqense nuk dija ku ta beja pyten faliminderit per mirkuptim.
Pyetjen mund ta beje tek shpjegimi i endrrave.

cimi elezi

Shkrime: 311

hahahah

Mesazh  leo2 prej 18.09.11 18:35

o dost ti a e ke dit qa ke shkru a veq dashte me bo ni tem..

leo2

enderr e cuditshme

Mesazh  c6-01 prej 24.10.11 0:44

a mund dikush te me jape nje shpjegim per kete enderr. Kam pare nje enderr sikur po enderroja nje enderr te frikshme dhe pasi u zgjova nga endrra e pare isha i paralizuar dhe smund te flisja. Pastaj u zgjova dhe nga endrra e vertete serish me te njejten ndjesi, pra enderr brenda endrres

c6-01

Shkrime: 5

Mesazh  dimitrov xhunga prej 24.10.11 8:35

Kam pare nje enderr te frikshme sikur isha me nje shokun tim neper shkrepat e nje mali.Shokut tim i rreshqiti kemba dhe ra neper shkembinj e humnera.Une e shikoja nga lart e nuk e ndihmoja dot.Ai per nje moment ia doli vete e nisi te zvarritej,derisa erdhi ne nje fare vendi por qe une se ndihmoja dot.Mendja me punonte se si te kerkoja ndihme.Por ne kete moment ky shoku e leshoi veten,se qendronte i mbajtur ne nje dege ne buze te nje shkembi,ra duke bertitur derisa perfundoi ne fund te rrepires i mbaruar krejt.E shikoja mga lart te rene shakull por si beja dot gje,derisa me doli gjumi ne mesa te nates e i frikesuar dhe ne ankth per fatin e shokut e kam gdhire sot.

dimitrov xhunga

Shkrime: 147

Ju lutem me ktheni pergjigje

Mesazh  veryconcerned prej 28.12.11 9:44

Pershendetje
Ju lutem me shpjegoni pak endrren time pasi kam nje parandjenje te keqe!
Mbreme pashe ne enderr sikur isha para pasqyres dhe isha duke prere floket e mia.
Mbasi marova po i shihja dhe u bera pishman se i kisha prere shume dhe u merzita.
Pastaj sikur po i shihja serish ne pasqyre po i shihja te gjate te bukur dhe kacurrela ngjyre te bojekaf shume e erret (sic i kam ne realitet) .Dhe ne enderr sikur u lehtesova qe i kisha prap te gjata.
Kaq!
JU lutem me ktheni pergjigje

veryconcerned

veryconcerned

Shkrime: 3

Mesazh  ariu prej 29.01.12 22:03

Mace shkruajti:Pershendetje te gjithve, une qe po ju shkruaj jam nje vajze 25 vjece me shume sesa te tregoj per nje ender, do doja te dija realisht se kush nga ju mund te me shpjegoj dicka qe eshte midis "Endres dhe Parashikimit apo Parandjenjes"?.

Ne kete qe po kerkoj dhe qe do tregoj jam 100% e sinqert. Po e filloj me nje ender ose vegim a ku di une se si mund te quhet qe e kam pare midis moshes 4 ose 5 vjec. Kjo qe kam pare me eshte kujtuar shpesh deri ne momentin qe une kam ardhur ne Tirane, mbaj mend qe dikush me tregoj sheshin e tiranes dhe nje ze me ka fol dhe me ka thene e shef kete ketu do vish ti nje dite dhe do jetosh.
Realisht ate sensacion qe me fali ajo ender une nuk e harova kurr, por ne te njejten kohe as e besoja, me kalimin e viteve e humba si ender por kur realisht erdha ne TR, kjo ender mu kujtua dhe sot e kesaj dite une se harroj dot.
Endra te tilla kam pare plote, por me te shpeshta dhe reale kane qene pas moshes 14 vjece, deri aktualisht edhe sot. Lexova disa nga ju qe shkruani mua me ka ndodhur dy here te zgjohem ne mesnat dhe te shof shpirtra ose e thene ndryshe ne gjuhen zhargon "Hije".

U be gati 11 vjet qe une keto "Endra-Vegime" i shikoj shpesh dhe do doja te dija cfare domethenie kane, dhe pse me dalin kaq shpesh?

Do doja sinqerisht nese ndokush nga ju merr vesh nga keto gjera te me kthenete nje pergjigje ju lutem.
Me respekt E.

PERSHENDETJE!!!!!!!!!!!!!!!

NE PERGJIGJEN QE PO LEXON KE 100% VERTETESI.
KUSH KA DESHIRE LE TE KUNDERSHTOJE.
UNE NUUK KAM HABER FARE NGA ENDRRAT,DHE NUK E DI NESE TI PO ME BESON NE KETO MOMENTE.SIDO QE TE JETE PERGJIGJEN E KE,VECSE ESHTE NE DOREN TENDE NESE BESON OSE JO NE TE...............

MESA LEXOVA,JU THATE SE PAS MOSHES 14 VJECARE TE JANE SHTUAR ENDRRAT.PREMTIMET E ENDRRAVE TE JANE REALIZUAR.KETO ENDRRA TE DUKESHIN TE VERTETA.(besoj se ke lene shume gjera pa trreguar).PAS ZGJIMIT SHIHJE SHPIRTA,DEMONE,ENGJEJ(PRA NUK ARRIJE TI PERCAKTOJE).E PRA SIC E THASHE UNE NUK KAM HABER NGA ENDRRAT,POR NJE GJE ME 1000% SIGURI E DI.

JU E ''DASHUR'' JENI NE KONTAKT ME NJE ENGJELL.ENGJELLI JUAJ ESHTE MBROJTESI I TRRUPIT MENDJES DHE BESIMIT TUAJ.KY ENGJELL JU ZBULON JETEN PA E ARRITUR JU DHE PERKUJDESET PER JU SI NJE NENE PER FEMIJEN E SAJ.NESE E SHEH GJITHMONE KETE ''MIRAZH'' OSE KETE ''HIJE'' DO TE THOTE QE LIDHJA JUAJ ESHTE E MADHE.PO TE TRREGOJ DICKA....[NESE PERPIQESH(dhe besoj se e ke provuar)TE MERRESH ME MAGJI TE ZEZE OSE TE BESH KEQ KUNDREJT DIKUJT,AI JU SHFAQET NE ENDERR DUKE TE PARLAJMERUAR VETE OSE ME ANE TE DICKAJE TE FRIKSSHME.]

DIJE PRA E ''DASHUR''SE JU JENI GJITHMONE E MBROJTUR DHE ME BEHET QEJFI PER KETE NGA CDO GJE QE KA LIDHJE ME MAGJINE.PROVOJE TE LUTESH PER DICKA QE E KERKON ME SHPIRT KI BES NE ENGJELLIN TEND DHE SHIH REZULTATIN (;super te shpejt").

DIJE SE KY ENGJELL NUK DO T'JU NDAHET DERI SA JU TA ''''''LARGONI''''''''''DHE AI MUND TE SAKRIFIKOHET DUKE JU MBROJTUR.KI BES NE FUQIN DHE DASHURINE E TIJ DHE JETA PER TY DO TE JETE THJESHT KENAQESI E PAFUND..........

PS:BESOJ SE E DIJE PERGJIGJEN POR KISHE FRIKE TA MENDOJE,SEPSE KUR E MENDON SE KJO JU NDODHI JU, ju MENDUAT SE NUK E MERITONIT.DHE DUKE KERKUAR PERGENJESHTRIMIN E SE VERTETES GJETE REALITETIN.

PAC FAT NE JET DHE KUDO.EDHE PSE E DI QE NUK DO TE MUNGOJ.
ME RESPEKT............E...........................

ariu

Shkrime: 20

kam nevoj per pergjigje urgjente ju lutem !!

Mesazh  adriana58 prej 05.02.12 16:33

Pershendetje .. !!
ne enderr mbrem pash qe ish i dashuri im qe kemi qen ne lidhje 3 vite fejohej dhe ishte shume i merzitur dhe une ndodhesha ne shtepi te tij e merzitur po ashtu ... cka do te thote kjo ??? ju lutem per pergjigje mundesisht sa me te shpejte .. !! respekt

adriana58

Mesazh  Siera prej 06.02.12 10:15

Pershendetje juve komentues te enderrave. Njeherit ju falenderoj per mundin qe merrni te komentoni enderrat tona.
Kam deshire te di per nje enderr. Mbreme sapo i mbylla syte, me erdh ne vesh nje e qare bebeje. Ishte shume shkurt dhe shpejte sepse une sapo bera nje sy gjume. Hapa syte, pashe se isha ne enderr. Athua cfare eshte kjo?

Siera

Shiko temėn e mėparshme Shiko temėn pasuese Mbrapsht nė krye

Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti pėrgjigjeni temave tė kėtij forumi